• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    no a nekdy ten ocasek dolu dava nebo ho ma nahoru furt?
    TERANETKA
    TERANETKA --- ---
    můžu mít začátečnickou otázku?
    mám štěňátko vipeta, jsou mu 3 měsíce, už jí učím postoj a připravuji na výstavy, aby si zvykala a nebyla potom vyjukaná... akorát mám problém s postojem, zvládá ho dobře, ale ocásek nemá položený mezi zadníma nohama jak to má být.

viz maminka Daisy:)

Myslíte, že se to srovná, nebo se to dá nějak "naučit" ?
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    hm, video zmizelo
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Ano, jde o to, ze nechava sveho psa nabihat do druheho, cimz ho rozhodi nejen v pohybu,a le i celkove. Nehlede na to, ze psovi zkazi predvedeni a muze dojit ke konfliktu, existuje i moznost ze tomu psovi celkove znechuti predvadeni a on uz na vystavach nebude delat to co ma. Pokud bezim druha a muj pes je rychlejsi nez ten prede mnou, je slusne dat si proste delsi mezeru a tzv. vybihat rohy ... tedy si co nejvic prodluzovat drahu.

To ze se tady behalo tak dlouho - jednak jde zcela evidentne o BOBa a navic je to zahranicni vystava. Zaplat buh aspon cizi rozhodci povazuji pohyb a jeho mechaniku u psa za dulezite a podstatne a to nejen u pracovnich plemen.
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: jsou jak debilni, a proč tak dlouho běhali ? kdykoli jsem byla na výstave, tak byl mini kruh , někdy teda vetši a rozhodčí nechal psi oběhnout dvě kola a nazdar .. tady se šlo o nějakeho BOBa ne ?

No na předposledni naši výstavě se mi líbila rozhodčí Holmerová ( až teda na to jak rozhodla nesvéprávně :D) tak na začátku řekla, že nesnese agresi mezi psy a ze kdo ví, že má konfliktního psa tak at si drzi radsi velkej odstup, coz mi prislo fér
    STHENO
    STHENO --- ---
    SNELA: mal by ho upozornit a ak by sa toho ndrzal, tak vylucit. a hotovo.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: no masakr to pak je hlavne u tech mene mirumilovnych plemen.. pak se ten prvni pes otoci do druhyho... todle by mel rozhodci korigovat no.
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: jo tak to jsem pochopila správně, jen jsem nevedela, jestli to neni neco co neznam.. Masakr zato by ho měl nejmín nechat prohrat :(
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: Nechava psa nabihat na druhyho, aby ho vyprovokoval, rozhodil, nasral.. Teda aspon to tam vidim ja. Plus to, ze by mel drzet poradi a rozhodne v kruhu nepredbihat ostatni...

SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: asi jsem tupá, ale moc tomu nerozumim o co tam jde ??????
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    MATHEA: bohuzel u nekterych dost caste. ale zjistila jsem ze staci durazne "nelez mi prosim do pr..." a je klid.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Che, tak na todle se fakt nekdy v budoucnu na vystavach tesim..:/
    YouTube - ‪No respect!‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=I9Fu4HgukFc
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    STHENO: no minulej tyden ji nejakej pan na prochazce obdivoval, tak jsem ho o to hned poprosila.. takze od podani rukou vse tak nejak probehlo :)) snad se to zlepsi, vsem diky za rady :)
    STHENO
    STHENO --- ---
    TEZZ_CZ: no, lenze ked vitas znamych, tak sa s nimi vitas menej formalne ako s rozhodcim, alebo s vetom. A presne to podla mna ten pes vyciti. Ze tam je nejaky respekt z tvojej strany voci nim. takze ako radi Mathea, s cuzdimi ludmi, idealne s niekym, kto ju predtym nemuchlal...
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    MATHEA: jasne ja to delam .)) moje otazka byla, jestli se s tim nekdo setkal :) jiny reseni nez to, ze "si hrajem na vystavy" aby vycitila ze je to vsechno OK me totiz zatim ani nenapadlo :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TEZZ_CZ: No sama si odpovidas:) Trenuj se znamejma pristup rozhodcich, nech ji od nich zkontrolovat zuby, premerit, bez pochval, bez niceho.. Postupne a odmenuj ji ty tak, aby nabyla sebejistotu, ze je vsecko ok:)
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    SNELA: presne... ona je pratelska, rekla bych mirne neduveriva k cizim, ale napr. kdyz mam s nekym sraz, zdravim dotycneho uz z dalky, ona je cela rozvrkocena radosti a vita se.... takovy rozporuplny, nevyznam se v tom. Na rozhodciho, na veterinare,... reaguje tak, ze se kouka na me, usi stazeny pokorne dozadu, oci "neublizujte mi" ale rozhodci se vetsinou nezajimaji, ze pes je mirnejsi povahy, udelaji si svoji praci raz dva... podle me ona vyciti nejakou ne hrubost, ale jakoby zbrklost nebo jak to popsat, zkrouti se k zemi, uz si nestoupne, sedi cela prikrcena.... stalo se nam to letos v breznu (nebo v dubnu uz nevim) na narodce v Ostrave, rikala jsem si, ze zkusim spis neco mensiho no..
    SNELA
    SNELA --- ---
    TEZZ_CZ: a na rozhodčího reaguje jak ? No my taky měli problém čubu i psa změřit, prostě tomu nevěřili a delali u toho blbosti
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    MOUXXS: diky... moje Aira stoji bez problemu vzdy kdyz zkousim postoj, jak doma, tak venku... viz fotka, ale proc si takhle nestoupne v kruhu nevim. Ano rozhodci samozrejme na ni saha, kouka na zuby, srst apod. U meridla se Aira zkouti a stoupnout si uz nechce. V tom meste trenujem. Dobroty pouzivam, davam do dlane pred hlavu aby se sponovala nahoru. No takze asi si bduem s cizima lidma "hrat na vystavu a rozhodciho" :))

SNELA
    SNELA --- ---
    MOUXXS: no ale nevíš co má za psa, treba je potřeba při vystevní na nej sahat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam