• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    Rady, zkušenosti, rozhodčí, termíny výstav, spolujízda a vše co s vystavováním psů souvisí

rozbalit záhlaví
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    MATHEA: jasne ja to delam .)) moje otazka byla, jestli se s tim nekdo setkal :) jiny reseni nez to, ze "si hrajem na vystavy" aby vycitila ze je to vsechno OK me totiz zatim ani nenapadlo :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TEZZ_CZ: No sama si odpovidas:) Trenuj se znamejma pristup rozhodcich, nech ji od nich zkontrolovat zuby, premerit, bez pochval, bez niceho.. Postupne a odmenuj ji ty tak, aby nabyla sebejistotu, ze je vsecko ok:)
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    SNELA: presne... ona je pratelska, rekla bych mirne neduveriva k cizim, ale napr. kdyz mam s nekym sraz, zdravim dotycneho uz z dalky, ona je cela rozvrkocena radosti a vita se.... takovy rozporuplny, nevyznam se v tom. Na rozhodciho, na veterinare,... reaguje tak, ze se kouka na me, usi stazeny pokorne dozadu, oci "neublizujte mi" ale rozhodci se vetsinou nezajimaji, ze pes je mirnejsi povahy, udelaji si svoji praci raz dva... podle me ona vyciti nejakou ne hrubost, ale jakoby zbrklost nebo jak to popsat, zkrouti se k zemi, uz si nestoupne, sedi cela prikrcena.... stalo se nam to letos v breznu (nebo v dubnu uz nevim) na narodce v Ostrave, rikala jsem si, ze zkusim spis neco mensiho no..
    SNELA
    SNELA --- ---
    TEZZ_CZ: a na rozhodčího reaguje jak ? No my taky měli problém čubu i psa změřit, prostě tomu nevěřili a delali u toho blbosti
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    MOUXXS: diky... moje Aira stoji bez problemu vzdy kdyz zkousim postoj, jak doma, tak venku... viz fotka, ale proc si takhle nestoupne v kruhu nevim. Ano rozhodci samozrejme na ni saha, kouka na zuby, srst apod. U meridla se Aira zkouti a stoupnout si uz nechce. V tom meste trenujem. Dobroty pouzivam, davam do dlane pred hlavu aby se sponovala nahoru. No takze asi si bduem s cizima lidma "hrat na vystavu a rozhodciho" :))

SNELA
    SNELA --- ---
    MOUXXS: no ale nevíš co má za psa, treba je potřeba při vystevní na nej sahat
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    TEZZ_CZ: to muze bejt vic faktorama takle tezko rict ale tim co delas nic nezkazis. muzes bejt nervozni a cubka to vycejti nebo je nesebevedoma nebo na ni treba nevhodne sahas a to ji je neprijemnynebo spousta jinech moznosti...

jak pises trenuj i na rusnejsich mistech az to bude umet doma trenovat, zvedat sebevedomi.Ajrinu treba vubec nespolupracovala a ted mame GCh osvedcilo se mi na ni vubec nesaht nechat ji vzdycky popojit a zastavit dokud si enstoupne hezky sama a dat ji palsek v zavrany dlani pred cunak aby se nasponovala do predu a voditkem zvedat hlavu a rovnat usi, ale na Kazdyho plati trochu neco jinyho dulezity je najit opradovou pricinu proc a pak podle toho trenovat u aji to bylo hlavne ze ji to nebavilo a ze sem ji prizvedaval trisla a to ji bylo neprijemny, ale pochopila a ted vi ze kdys si hezky odstoji dostane mnamku a je hned konec...
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    Setkal se nekdo nekdy s tim, ze pes nespolupracuje v kruhu? Moje fena mimo kruh minutku pred nastoupenim udela vse perfektne, a uvnitr se zkrouti a nechce stat, natoz se nechat zmerit. Tak to resim tak, ze chodim vic na rusny mista kde delam postoj apod., a vyberu mensi vystavu...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: :D jo, podobne to mam s Bublinou a Balousem:D Akoratze tim, jak sem tu mela Balonka fakt od narozeni, tak to neslo prave.. :D

Je, uz jenom proto, ze sem nikdy nemela a nikdy snad mit nebudu umely nehty:D :D :D
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: no ten nátlak jsem uz dvakrat neustála.. i kdyz poprví to bylo vymodlený a Airin je můj vysněnej pes.. Tori spíš přirostl, jinak to byl blbís :D

No vem čert pracháče, chtělo by to prostě vyhrát nějakej mega balík a budu i s umělejma nechtama klidně kydat hnůj, hlavně, že mě to bude bavit a budu štastna :DDD.. ale to uz je asi uplně mimo téma teto diskuze :DDDDDD
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: No, jo.. ale obcas se stane, ze uz rozum ten natlak proste neustoji:D

Twe ani mi nemluv, jako fakt si kolikrat rikam, jak by mi bylo krasne, kdybych se starala akorat o to, jestli mam dokonalou manikuru a za prdeli bych mela nekoho, kdo by mi platil vsecky ucty:D Akoratze tohle pri tom vyberu partnera zohlednit nejsem schopna:D
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: no ono když vidime jak je tady ten svět zas*.. tak vem si další krk na živení, to pak i ten rozum převládá no..

Jo tos to trefila :D No ono je to umění, umět toto využít :D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: Hele byly 2 cuby ve Skrivanech, ktery jsem fakt orvala.. posledni byla ta krasna krizenka NO, ta vlkoseda, z ni sem byla fakt hotova. Ale nendeee toooo...
    A jejej, uz te vidim, jak tam s tema malejma smudlama sedis a rves a rves a vis, ze si proste toho jednoho nechas, ackoli ti rozum mlati do palice 100kg kladivem:D :D
    Jo, prachac dajnej by se hodil sakra:D Problem je v tom, ze tohle kriterium sem nikdy neumela nejak vyuzit:D
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: Jasnačka, ale jednou ta "srdcovka" treba prijde i kdyz máš dva :D Vim co to dělá s mozkem :D Ono se vždycky zdá, že to už nejde a pak nakonec se to ALE najde .)) Ale je fakt, že dva už jsou dost, sama se ani necitím na třetího, ale buh ví co se stane až se nám naroděj malinkatí smradošci :D A s tim prachatcem to taky neni marný :DDD
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: :D chapu naprosto:)
    Ale tak vis co, to zas bude asi hodne o nahode - za ty vic jak 3 roky bych si jen ze Skrivan uz privezla asi 10 vseruznejch psu. Nastesti nemuzu:D Tretiho ted urcite ne, furt sem u mamci, jezdi sem Miroslav s boxerem, to uz by matinka nevydejchala ani nahodou:))) Navic na spousty mist jezdim vlakem a tech 64kilo ve 2 psech je tak tak, abychom jeste normalne cestovali:)
    A ano, dalsiho psa, pokud se nedam dohromady s nejakym silenym prachacem:D, mam v hlave az nebude Douda.. Takze moc doufam, ze to jeste nejmin dalsich 8 let, do ted stravenejch po jejim boku, nebude.. :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: No a to my mame jeste výhodu málopočetnýho plemene.. a těch práchu co do toho člověk dá, na druhou stranu je to pěkný, když vyhraješ, to je pak takovej pocit pyšnýho rodiče :D Já jsem se bohuzel zamilovala, takze do konce života mám skoro jasno.. Když pomáháš v utulku tak to asi jinak ani nejde :) A třetího neplánuješ ? To jakože až nebude čubina ?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: Ano, na tohle se hrube netesim, az si poridim nejaky papirovy zvire v budoucnosti. Je to hrozna komedie, ale je fakt, ze moje dalsi vysneny plemeno je howik a s nim budu spis makat a cuchat, pokud teda panbuda:)) A stejne to nakonec skonci u toho, ze krom alespon jednoho zlataka (pac to je proste moje srdecni plemeno) to vidim tak, ze budu tahat neco z utulku.
    STHENO
    STHENO --- ---
    SNELA: gratulujem!

MATHEA: a suhlasim, je krasny vidiet na nom krasne osvalenie, ma nadhernu hlavu a oci a cely je uzasny!
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: no to je tak, bud ho lidi milujou nebo opovrhujou, nic mezi neni :D

První posudek dostal od Polgara D, coz jsem rekla ze už snim nikdy nikam nejde.. No a před 14 dny jsme byli na klubovce a tam se krásně vystavil, sice dostal V2,res.cac, ale byla jsem fakt ráda jak byl šikovnej.. Ale beztak jsou ty výstavy o prdu.. Jako když dostala Airina u Holmerový - která jí dala před měsícem CAC,BOB, BIG2, tak dostala res cace.. Nechal vyhrat čubu, která je po jednich štěnatech a je moc velka na fenu, ještě když to posuzovala, stála jsem vedle ní.. Tak říkám, super, máme to v kapse, ještě je nechala běžet navíc kolečko a řekla o té druhé čubě, že kulhá a je strhaná a dala jí to :D No tak to jsem řekla, že je konečná...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: A pritom je Torisak tak nadhernej cokl:))
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: děkujeme moc! před třemi lety bych se tomu kdo by mi to rekl vysmála .. a že to zvládnem před háráním, tomu jsem uz vůbec neverila.. Výstavy mi uz lezou krkem, takze už na to prdíme, mozna s mladym parkrat, ale ten nebude vyhravat uz jen protoze je drobnej a jednobarevnej..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam