• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    jaky mate stan na vystavu?
    googlim ted takovy ten "rozlozi ho jednou rukou i pouha zena":-D ale nemuzu si vzpomenout jak se jmenuje...
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    TERANETKA: Ihned zastav a zklidni ji. Zkus behat bez piskotku, pripadne dej ruku hodne dolu, aby mela piskot pred nosem, nikoliv nad hlavou. Dej povel, ktery chces mit pro tento pripad a vyraz. A pak je dulezite chvalit, chvalit a chvalit i za kazdy sebemensi pokrok. Jakmile bezi dva metry spravne, hned ji pochvalit. Casem pochopi :)
    TERANETKA
    TERANETKA --- ---
    tak už zvládáme postoj a koukání na zoubky, dneska jsme začali s klusáním u nohy, ale nevíte, jak mám pejska nučit, aby mi hned nepřešel do běhu? Ona prostě bud jen jde, nebo běží, opřípadě skáče po ruce, když vidí piškotek :/ nemáte nějakou užitečnou radu pro začátečnici? :)
    TERANETKA
    TERANETKA --- ---
    tak jsem se teď bavila s naší chovatelkou a prý je to u štěňátek normální, že ho nosí nahoru a časem se to spraví:) tak fajn:) v září máme jít na první výstavu, tak uvidíme,jak se to do té doby vyvine:)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    aha, tak to je fajn, znam chrtiky a vipety kteri ho maji zakrouceny nahoru, coz je samo vada....

mno tak to bych zkousela rdostnou chvili vystihnout a pridat povel"ocasek" nebo tak a pochvalit...my zas musime mit ocas nahoru ale nastesti ho muzem pridrzet:-)
    po mnoha opakovanich by na to mohl prijit...

nebo jestli si ho v tom postoji necha "uhladit" jemne dolu taky to bych zkusila

dobre by ti mola a mela poradit tez jeho chovatelka(ta nase je na baterky)
    TERANETKA
    TERANETKA --- ---
    někdy ho tám dá, když má z něčeho velkou radost, nebo když se bojí.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    no a nekdy ten ocasek dolu dava nebo ho ma nahoru furt?
    TERANETKA
    TERANETKA --- ---
    můžu mít začátečnickou otázku?
    mám štěňátko vipeta, jsou mu 3 měsíce, už jí učím postoj a připravuji na výstavy, aby si zvykala a nebyla potom vyjukaná... akorát mám problém s postojem, zvládá ho dobře, ale ocásek nemá položený mezi zadníma nohama jak to má být.

viz maminka Daisy:)

Myslíte, že se to srovná, nebo se to dá nějak "naučit" ?
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    hm, video zmizelo
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Ano, jde o to, ze nechava sveho psa nabihat do druheho, cimz ho rozhodi nejen v pohybu,a le i celkove. Nehlede na to, ze psovi zkazi predvedeni a muze dojit ke konfliktu, existuje i moznost ze tomu psovi celkove znechuti predvadeni a on uz na vystavach nebude delat to co ma. Pokud bezim druha a muj pes je rychlejsi nez ten prede mnou, je slusne dat si proste delsi mezeru a tzv. vybihat rohy ... tedy si co nejvic prodluzovat drahu.

To ze se tady behalo tak dlouho - jednak jde zcela evidentne o BOBa a navic je to zahranicni vystava. Zaplat buh aspon cizi rozhodci povazuji pohyb a jeho mechaniku u psa za dulezite a podstatne a to nejen u pracovnich plemen.
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: jsou jak debilni, a proč tak dlouho běhali ? kdykoli jsem byla na výstave, tak byl mini kruh , někdy teda vetši a rozhodčí nechal psi oběhnout dvě kola a nazdar .. tady se šlo o nějakeho BOBa ne ?

No na předposledni naši výstavě se mi líbila rozhodčí Holmerová ( až teda na to jak rozhodla nesvéprávně :D) tak na začátku řekla, že nesnese agresi mezi psy a ze kdo ví, že má konfliktního psa tak at si drzi radsi velkej odstup, coz mi prislo fér
    STHENO
    STHENO --- ---
    SNELA: mal by ho upozornit a ak by sa toho ndrzal, tak vylucit. a hotovo.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: no masakr to pak je hlavne u tech mene mirumilovnych plemen.. pak se ten prvni pes otoci do druhyho... todle by mel rozhodci korigovat no.
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: jo tak to jsem pochopila správně, jen jsem nevedela, jestli to neni neco co neznam.. Masakr zato by ho měl nejmín nechat prohrat :(
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: Nechava psa nabihat na druhyho, aby ho vyprovokoval, rozhodil, nasral.. Teda aspon to tam vidim ja. Plus to, ze by mel drzet poradi a rozhodne v kruhu nepredbihat ostatni...

SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: asi jsem tupá, ale moc tomu nerozumim o co tam jde ??????
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    MATHEA: bohuzel u nekterych dost caste. ale zjistila jsem ze staci durazne "nelez mi prosim do pr..." a je klid.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Che, tak na todle se fakt nekdy v budoucnu na vystavach tesim..:/
    YouTube - ‪No respect!‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=I9Fu4HgukFc
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    STHENO: no minulej tyden ji nejakej pan na prochazce obdivoval, tak jsem ho o to hned poprosila.. takze od podani rukou vse tak nejak probehlo :)) snad se to zlepsi, vsem diky za rady :)
    STHENO
    STHENO --- ---
    TEZZ_CZ: no, lenze ked vitas znamych, tak sa s nimi vitas menej formalne ako s rozhodcim, alebo s vetom. A presne to podla mna ten pes vyciti. Ze tam je nejaky respekt z tvojej strany voci nim. takze ako radi Mathea, s cuzdimi ludmi, idealne s niekym, kto ju predtym nemuchlal...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam