• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    Rady, zkušenosti, rozhodčí, termíny výstav, spolujízda a vše co s vystavováním psů souvisí

    rozbalit záhlaví
    SNELA
    SNELA --- ---
    ALIANOR: dekuju,tak jasne je to fajn, ale u na seho plemene rozhodcí kolikrat nevědět jak má leopard vypadat :( ale tak měli jsme Řehánka a ten je fajn, ráda na nej jezdim.. tak snad se mu bude darit i dal :)
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    SNELA: taky gratuluju a tise zavidim ty pocty ... my kdyz mame kliku, je nas jen 10 ve tride :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: děkujem moc, konkurence sice nebyla veliká ( leopardů jezdí málo) cca 10 celkem, v závěrčkách o BOJe koukal hodně na něj, ale nakonec vzal paterdeila ( nevim jak se píše ) a v dospělejch tak na prvním paterdeil.. ale i tak jsme moc rádi :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: ty jo, tak to gratulace velika!:)
    SNELA
    SNELA --- ---
    Tak včera jsme se účastnili výstavy v Brně, náš odchovánek v 15 měsících - V1,CAJC, BOJ, BOB, BIG3 :) tak se moc dařilo :) fotka jen pro ukázku

    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ALIANOR: gratulujem!:)
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    Musim se pochlubit, proste musim :)

    Nase odchovy na KV v Oslavanech:
    Aira - Velmi nadejna 4


    Alma a Arin obe Nadejne za spatne predvedeni - panicci poprve v zivote na vystave :)
    fotku mam jen Almusky


    Ailas - Velmi nadejny


    Anardil se nevystavoval, ale nechali se presvedcit na dalsi vystavu :)


    A za nasi smecku - Drake (Amorgen) VN 3, mamka Ciri V4 a tetka Zaja V2 ve veteranech.

    Na klubove vystave ve Warsawe pak mamka V2


    a synek Drake VN1, BOB puppy a puppyBIS 3


    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    SATHIK: Ja ma tuhle ve velikosti XXXXL a jsem s ni maximalne spokojena. Prezila i stenata :)
    RUKSAK: Tu prvni jsem mela taky, neprezila jedno akcnejsi odpoledne na zahrade. Ty dratky co to drzej se odporoucely.
    Na te druhe by me osobne vadilo ze nema bocni vylez, ale to je vec pouzivani. Ja ji mam na vystavy jako boudicku a nekdy davam vstupem prednim, nekdy bocnim, podle toho jak je kolem kruhu misto. Nicmene osobne si myslim ze zakryti sitovanych pruzoru je fajn vec - kdyz je vedro necham otevrene vetrat, kdyz potrebuju aby meli coklici klid, tak jim to zatahnu a chrunej :)
    RUKSAK
    RUKSAK --- ---
    tak ona naše kolie nijak akční není. když tam má kamarády, tak jo, ale jen chviličku, jinak kouká a čeká. asi by ji to i pomohlo, mít tu krabičku, aby si mohla pořádně schrupnout a hlavně ji nebude nikdo překračovat, což je velká výhoda, jak jsem poslední dobou zjistila.
    DASA
    DASA --- ---
    SATHIK: já bych asi nezavírala, i kdyby to přepravka umožňovala...mam lepší pocit, když to může vnitřkem luftovat. Ale je pravda, že je pes uvnitř v klidu a max leží a sleduje, ale nijak nevyvádí. Je to asi i povaze, jestli tam pes bude odpočívat nebo se rozčilovat na každýho kolemjdoucího. Přikrývám jen vrch, aby případně dovnitř nemohlo sluníčko.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    RUKSAK: tu první jsem pár let měla, ale psek se rád opírá o boky když leží a v téhle se vždycky odkulal pryč, drží to jen 3 drátky, ale záleží jak moc akčního máš psa atp. ta druhá je určitě lepší, ale já bych si ji nepořídila protože to nejde úplně uzavřít..
    RUKSAK
    RUKSAK --- ---
    ALIANOR:
    DASA:
    SATHIK: díky moc, já měla vybranou tuhle: http://pesshop.cz/produkt/4504/pltn-pepravn-vstavn-bouda-stedn-pt03/ ale též jsem dost přemýšlela jak s tou kulatou střechu ..
    pak mi byla doporučena tato: http://www.psikralovstvi.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=136_248&products_id=3480 a o té vůbec nevím, co si myslet :)

    jinak potřebuju XL nebo L (musí to začínat 81x ...) - je to na kolii.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    RUKSAK: já bych k tomu co padlo ještě dodala, že je dobré pokud jdou ty síťované dvířka zadělat dalšími neprůhlednými dvířky..aby tam měl pes klid a nesledoval furt, co se děje kolem.. Mrkni tady http://www.homex.cz/store/department-1-pet-boxy-prepravky.html
    DASA
    DASA --- ---
    ALIANOR: tomu odpovídá tahle ;-)
    Skládací boudy výhodně u zoohit: Přenosná bouda Pet Home
    http://www.zoohit.cz/shop/psi/prepravky_doplnky_auto/skladaci_prenosne_boudy/157566
    Patří k těm těžším z lehkých skládacích (díky konstrukci rámu, není to jen ten všitý drát), ale oproti kleci opravdu přenosná. A je opravdu bytelná, můžu na ní položit těžkou tašku s věcma, je kvalitní a i ta cena mi přijde ok. Nahoře nejde zatemnit, ale tam pokládám futrál. Mám jí 3.rok (používám jí intenzivně cca 8 víkendů v roce na závodech) a nic jí neni, jen trochu povolily uši na té přenosné tašce, ale na to stačí nit a jehla ;-) A můžu jí svléknout z rámu a vyprat, což na těch obyč. se všitou konstrukcí nejde.
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    RUKSAK: velikost vybirat podle psa, aby tam mel dost mista - prece jen tam stravi cast dne.

    Za me prakticke veci
    - rovny vrsek - jdou na nej odkladat veci.
    - kontrukce zpevnena ramem z trubek - vydrzi to v podstate vsechno.
    - vchody z kratke i dlouhe strany, pripadne i otvirani nahore - lze to prizpusobit mistu kolem kruhu.
    RUKSAK
    RUKSAK --- ---
    potřebovala bych poradit ohledně krabičky na psa na výstavy - té látkové. má někdo nějaký tip nebo vychytávku, dle čeho vybírat? nebo nejlépe nějakou značku, která je dobrá? potřebuju, aby ta kennelka byla lehká, nemám auto.
    předem díky za tipy!
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    SNELA: to je přesně to o čem mluvím, chce to větší profesionalitu rozhodčích (a to v dnešní době neplatí jen o výstavách), rozhodčí je tam od toho aby poznal, jestli je ta fena tlustá, mohutná nebo nasvalená a dokud tam nebudou takoví rozhodčí, tak budou vyhrávat takovéhle zvířata ;) Do té doby asi nezbývá než si vybírat výstavy s kvalitním rozhodčím a ten titul si pak člověk taky víc cení :o) Jako na jednu stranu chápu to rozhořčení, že vyhrává fena, která by si neměla ani škrtnout (a evidentně má paničku, které strašně leží na srdci budoucnost plemene), na druhou stranu za tohle opravdu nemůže majitel ale nekvalifikovaní rozhodčí, což je, uznávám, smutné...
    A možná kdyby majitelce někdo ukázal, jak být úspěšná i na poli pracovním, tak byste se jí zbavili :o)
    SNELA
    SNELA --- ---
    SATHIK: jako máš na jednu stranu pravdu, to určitě.. nicméně někteří rozhodčí řeší třeba i povau ( hlavně Polgar)... Jako nemyslim si, že čuba je nějak zvlášt odporná, ale je tlustá jako prase... prostě aniž by měl rozhodči posuzovat jaky má vlohy nebo co, tak by předevšim měl vědět. že je to pracovní plemeno a tzn. že má být pes vysportovanej a lekhej ( i amíci co tu pred dvěma lety byli, byli nadšení z těch lehkejch psů, protože vědí, že ty vydržej makat), takže tohle mě štve asi nejvíc ze všeho.. Za což ta dotyčná nemůže, ale naschvál má fenu tlustou "aby vypadala mohutná".. s čubou máme granda, kromě jedno VD v roce měla vždy V1 CAC nebo V2 res. CAC, ale i tahle čuba jí dvakrát porazila, jednou ze známosti a jednou naší blbostí, kdy jsme vzali na výstavu čubu s velkou faleškou ( po štěnatech).. ale prostě holt to tak už je... spíš mě ted fakt štvou rozhodčí, vubec nechápu co se tu děje, bohužel se stim asi nic nenadělá... Ale naše mladá čubina pokud bude vypadat dobře, chtěla bych sní objet toho šampiona nebo granda, ale když to vidim, uz si asi budu muset vybírat kam pojedu podle rozhodčího ( což jsem u první čuby vubec neresila)..


    STHENO: Ona zas tolik výstav nevyhrála na to, že jezdí asi od roku 2008? tak toho granda střádala opravdu dlouho... těch VD měla fakt hodně, jen si je na web nedá a nikde se tim nechlubí :D Kdyby s čubou šla radši na cvičák, místo platit takový prachy za výstavy..
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    STHENO: z těchto důvodů taky na výstavy nechodím (mám mnohem radši závody a zkoušky) a taky proto, že tam vyhrávají právě i nemocní psi a majitelé ti pak řeknou "ale vždyť ona vyhrála výstavu, tak to něco znamená, kdyby byla nemocná, tak by nevyhrála" Jenže s tím člověk prostě nic moc nenadělá, nebo nadělá ale musel by se obrátit spíše podle mně na vedení příslušného klubu, čmku a podobné organizace.. Principiálně mě to taky štve, ale pokud člověk nemá nic v ruce (černé na bílém), tak může těžko proti někomu takovému argumentovat :o/ Prostě pokud slečna chce jezdit (a může - výstavní řád jí to v podstatě dovoluje), tak s tím nejde dělat víc než to, že budete lobovat za kvalitnější rozhodčí, kteří ji sami vykáží do patřičných mezí..
    STHENO
    STHENO --- ---
    SATHIK: hele, fena nejavi o nic zaujem, lebo to slecna prilis rychle vzdava, mam ten pocit. ked nieco na prvykrat nejde, tak to uz moc neskusa. Vystresovana je a aj napriek tomu na vacsine vystav vyhra, no. Je len mozno jeden az dvaja rozhodcovia, ktori jej ocenenie koli tomu nedali. Lenze slecna obraza snad vsetky vystavy, ktore moze, takze ani minut sa s nou neda a dohovorit sa tiez nie. Ja osobne na vystavy velmi nechodim, presne preto, ze sa posudzuje vzhlad a nie schopnosti, co podla mna vedie casto k degeneracii celych plemien (pozrite sa na nemeckych ovciakov). Ale to uz je ot. Len tak nejak principialne ma to trosku stve, rovnako ako SNELu.
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Já se vám do toho nechci moc plést, ale pokud jak píšete, ta fena nejeví o nic zájem (o práci jsem to pochopila), tak jediná věc, která slečně zůstala jsou výstavy a to že tam jsou rozhodčí, kteří nerozumí plemeni a dají jí to ocenění to už je druhá věc a podle mě by se spíš mělo dělat něco s tím než s tou slečnou. Pokud jí to výstavní řád povoluje (teď nevím "..slepý nebo hluchý.." platí to i jednostranně nebo ne?), tak asi nezbyde těm s kvalitními zvířaty vyrazit za kvalitním rozhodčím pro ty potřebné tituly :) Leopardi mají být všestranné plemeno s tím souhlasím, ale výstavy jsou jen a pouze o vzhledu, tam ti rozhodčí nebudou řešit jaký je pes mimo výstavní kruh, zvlášt ti co tohle plemeno vídají jen ve výstavních kruzích.. Ovšem na druhou stranu fenu jsem neviděla a pokud je z toho opravdu nadmíru vystresovaná, tak tam nemá co dělat, ale to je podle mě jediný důvod z těch, které jsem tu četla.. Za to, že škaredá fena vyhrává výstavy nemůže majitel nýbrž ti rozhodčí, pokud je teda nepodplácí :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam