• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHPostoj! neboli Vystavujeme psa
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    Já se vám do toho nechci moc plést, ale pokud jak píšete, ta fena nejeví o nic zájem (o práci jsem to pochopila), tak jediná věc, která slečně zůstala jsou výstavy a to že tam jsou rozhodčí, kteří nerozumí plemeni a dají jí to ocenění to už je druhá věc a podle mě by se spíš mělo dělat něco s tím než s tou slečnou. Pokud jí to výstavní řád povoluje (teď nevím "..slepý nebo hluchý.." platí to i jednostranně nebo ne?), tak asi nezbyde těm s kvalitními zvířaty vyrazit za kvalitním rozhodčím pro ty potřebné tituly :) Leopardi mají být všestranné plemeno s tím souhlasím, ale výstavy jsou jen a pouze o vzhledu, tam ti rozhodčí nebudou řešit jaký je pes mimo výstavní kruh, zvlášt ti co tohle plemeno vídají jen ve výstavních kruzích.. Ovšem na druhou stranu fenu jsem neviděla a pokud je z toho opravdu nadmíru vystresovaná, tak tam nemá co dělat, ale to je podle mě jediný důvod z těch, které jsem tu četla.. Za to, že škaredá fena vyhrává výstavy nemůže majitel nýbrž ti rozhodčí, pokud je teda nepodplácí :)
    SHRIMP
    SHRIMP --- ---
    Ahoj všichni milovníci pejsků, chtěla bych Vás upozornit na nově vzniklou nekomerční fotogalerii psích miláčků, kde si můžete vyměňovat své názory a prohlížet fotky dalších psíků. Budeme rádi když nás podpoříte v aktivitě a postupném zlepšování webu :-)
    www.zastekej.cz
    STHENO
    STHENO --- ---
    STHENO: *leopardi maju byt vsestranne plemeno....
    STHENO
    STHENO --- ---
    TABO:
    SNELA: Ono by to bol len jej problem, ale:
    1. Je mi celkom luto tej cuby, ktora sa v tom kruhu fakt neciti dobre a je to na nej vidiet
    2. Na vystavy jazdi dost ludi, co maju kvalitnejsie psy, ktore na rozdiel od danej cuby do chovu zasahovat budu. Potrebuju nazbierat dobre vysledky z vystav, lenze z nejakeho dovodu prave tuto fenu skoro vzdy uprednostnia posudzovatelia pred inymi. Tak si clovek hovori - sakra, preco ma byt posudena ako najkrajsia fena, ktora jednak velmi nesplna povodny standard a druhak je handicapovana!
    3. Ta baba ju tam taha, lebo si potrebuje neustale nieco dokazovat, bohuzial namiesto toho, aby si to dokazovala sama na sebe, tak to robi prostrednictvom tento feny. Nepaci sa mi, ked ludia svojich psov zneuzivaju takymto sposobom.
    4. Skoro nic ine s tou fenou nerobi. Leopardi maju vsestranne plemeno, ktore bolo slachtene nie koli vystavam, ale koli praci. Jej fena nejak tak o nic zaujem nejavi. Bud je malo motivovana panickou, alebo je problem niekde inde a zase - nechapem, preco ma mat takyto pes doma plnu prdel oceneni, ked ani v tejto charakteristike nesplnuje poziadavky na plemeno.

    No nic, ja som to chcela len doplnit...
    SNELA
    SNELA --- ---
    FIFAJZ: děkuju moc!


    TABO: já tam vykastrovanou čubu neberu.. ale jde o to, že u leopardů je porád docela mala konkurence a bohuzel rozhodcí do dnes moc nevedí jak má leopard vypadat.. ( ted o víkendu Jančík dal oběma zučastněním fenám / třída mladych a třida šampionu/ VD protoze nemaji výrazný předhrudí, ale leopard nemá mít výrazné předhrudí :D

    no a jedna holka bere svou jednostranně hluchou, vykastrovanou a vystresovanou čubu na výstavy.. světe div se, uz má granda!!!! ( začátky byli takový, ze normálně zdrhala z kruhu) no ale holka sní prostě jezdí na výstavy pořád, nehledě na to, že čuba je tlusta jako prase.. No jenze se stalo, že taková čuba uz porazila kvalitní čuby, protoze zná rozhodčího nebo má holka minisukni, no hruza.. Mě osobně to muze být jedno, nicméně mě proste vadí, že zaclání ostatním.. Na můj dotaz proč tam sni pořád leze napsala, ze chce aby jeji čuba se chovala dobře na výstavach, ze jí to pomaha a takový keci ( nicmene proste porad se vystavuje hrozně) ted nedávno dostala BOBa a porazila jedno z nej psů tady v čr.. tak jsem jí řekla, že nemá na výstavách co dělat, tak to po mě chtěla dohledat.. no a tak jí kámoška řekla, že když uz ma nutkání jezdit, tak at se hlasi do čestný třídy.. prijde mi to fakt nefer vuči ostatním psům.. je fakt, že u kvalitního rozhodčího byla vzdycky s VD... tak jsem si vylila srdičko :D
    TABO
    TABO --- ---
    SNELA: Jen tak ze zvědavosti, jaký má důvod brát vykastrovanou fenku na výstavu?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SNELA
    SNELA --- ---
    FIFAJZ: jako učastník.. a nemas prosim odkaz tohodle ?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    A jinak - ucast je stanovena ve vystavnim radu FCI:
    "Nemocní (přechodně nemocní nebo mající infekční chorobu) nebo chromí psi nebo psi, kteří vykazují atrofii varlat, a feny, které kojí nebo jsou doprovázeny štěňaty, musí být vyloučeni z jakékoliv výstavy psů. Hárající feny se mohou výstavy zúčastnit, pokud to povolují národní řády pořadatelů. Slepí nebo hluší psi se nesmějí účastnit výstav se zadáváním CACIB FCI. Pokud toto ustanovení není dodrženo a rozhodčí zjistí, že pes je hluchý nebo slepý, je povinen vyloučit psa z kruhu. "
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SNELA: Myslis jako na vystavu - coby ucastnik nebo jen divak?
    SNELA
    SNELA --- ---
    Nevíte jak to je? Jsem si jistá, že jsem někde četla, že PSI NEVHODNÍ DO CHOVU NESMÍ NA VÝSTAVY ? jedna se mi o polohluchou a vykastrovanou fenu? myslim, že to bylo ve výstavním rádu, ale nemuzu to nikde najít
    CARMELKAX
    CARMELKAX --- ---
    [ Sportovní kynologie (NZŘ,MZŘ,atd.) ] nově založená diskuze pro všechny příznivce sportovky :)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NOITA: ahaa, no nam teda vydrzi mnohem kratsi dobu prave:-)+
    NOITA
    NOITA --- ---
    PLAVEVA: ne-e pojedu přes noc. Nesmí nám splasknout lokny :-)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NOITA: super:-) a mate nejak poresene ubytovani?
    NOITA
    NOITA --- ---
    PLAVEVA: já jo. Jedu s královákem
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    jo tak, tak to gratuluju:-)
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    PLAVEVA: 9 petitydennich stenat. Matka je potencielne jedina, ktera by mela smysl jet na svetovku ... duchodce vetsinou beru jako doprovod :)
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    ALIANOR: coze???:_D
    ALIANOR
    ALIANOR --- ---
    ja se momentalne brodim mezi fekalni cetou, takze taky nic :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam