• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    Kettlebell nebo také girja je tradiční ruská litinová činka vzhledem připomínající dělovou kouli s držadlem. Používá se jako tréninkové nářadí k získání síly, kondice, ke ztrátě tělesného tuku a k posílení všech svalových partií. http://en.wikipedia.org/wiki/Kettlebell http://www.youtube.com/watch?v=Lwme8rkzetg http://www.youtube.com/watch?v=gy5uU7ku-Lo
    rozbalit záhlaví
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    ZORRO: Tvoje ramena mě inspirovala k napsání článku :)

    Swing: dobrá bolest a špatná bolest | Železná Koule .CZ
    http://www.zeleznakoule.cz/swing-dobra-bolest-a-spatna-bolest/
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    ZORRO: V horní pozici swingu zkus jakoby lehce ohýbat madlo kettlebell. To by (pokud si to dobře pamatuju) mohlo pomoci na zapakování ramen a zatnutí křídel v horní pozici.
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    TAURUS: po semináři jsem měl týden problém chodit do schodů :-) cítil jsem ďábelsky zadní stranu stehen. Zadek a břicho celkem v pohodě. Akorát teď musím vykoumat (viz níže) jak zatáhnout ramena dozadu a přitom kettle nevyhazovat nahoru rukama :-) zítra zkusím...
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    LIMONADA: Tohle bude ono, já to na semináři ze začátku tahal nahoru rameny, takže jsem se od té doby snažil mít ramena volná ať to s nima netahám a vyhazju to jen stehny zadkem a břichem, takže mi ramena volně následovala kettlebel dopředu :-)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    ZORRO: myslím že bys měl cítit spíš zadek :) Ramena mě ze swingu nebolela nikdy. 5x10 ale není nic destruktivního, zkusil bych v tom pokračovat a pokaždý si pečlive kontrolovat techniku, mj. před každým cvičením si přečíst manuál či jiný materiál a soustředit se plně na precizování jednoho rysu a zároveň se pokusit nezanedbat a nezapomenout ty ostatní.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ZORRO: a zatahuješ v horní pozici ramena do kloubů (nevzpomenu si přesný výraz), stahuješ křídla - lopatky k sobě? v horní pozici by mělo být vše zaťaté a stažené, nesmí ti ta ramena vylítnout.

    měla jsem s rameny problémy z dřívějška, a obouruč swingy nebyly problém třeba oproti kliku. takže imho špatná technika.
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    Nebo spíš bych se měl zeptat, když jste začínali se swingem nebo pokud přecházíte na větší váhu cítíte přitom i ramena?
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    Tak jsem se po měsíci od semináře dostal k tomu, že začnu pořádně s kettlebellem cvičit, předtím jsem si vždy v rámci rozcvičky pár cviku zkusil, abych si něja osvojil techniku. Včera jsem jel 5 seirií po +-10 swingů a celkem z toho citím dnes ramena. Jak poznat jestli cvičím špatně a tak mne bolí nebo jestli je to tím, že nejsou zvykle? Mám jet dál obden stejné opakování třeba měsíc a když to přejde, bylo to slabé tělo a když nepřejde dělám to špatně? :-)
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    Jinak 20.7 je ETK Brno a 27.7 je Praha u Železne koule, KB5 zatím nic :-)
    RODWY
    RODWY --- ---
    MAGUMI: cena bude zhruba jak v UK.)
    ZORRO
    ZORRO --- ---
    STENNY: taky sem si říkal, dát linky s obchody a zkušenostmi a k tomu kettlebally a zkušnosti :-)
    STENNY
    STENNY --- ---
    Jak to tak čtu... nebylo by dobré dát zkušenosti s jednotlivými značkami kettlebellů na nástěnku? Skoro mi připadá, že dotaz "Jaký KB lowend vybrat" padne tak každé dva měsíce.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: Sedco mám 16ku a úplně dokonalé to není, ale za tu cenu OK
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    AXTHEB: proč by to klouzalo, každá kettla je natřená nečim, hammerite 1. super vypadá a 2. drží jak židovská víra... a tu strukturu ty litiny to zachová celkem. Včera jsem zrovna mel kettlu s uplně hladkou naemailovanou rukojetí a cvičilo se s tim super...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    WOJTYLA: Nebude to klouzat?
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    WOJTYLA: koupim dneska se smirglem a zkusim
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BINNMODE: natři si to kladívkovym hammeritem...
    STENNY
    STENNY --- ---
    BINNMODE: Namoč to na dva dny do Coca-coly, budeš to mít pofosfátované a přestane to reznout.
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    vezmu smirgl a hadr a ono to povoli. nemyslim si, ze bych mel doma zas takovy vlhko. ale asi pravda, ze kdyz pres to po cviceni hodim triko. vlastne to by mohlo byt ono!:D
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    BINNMODE: ja mam dve dvacitky a na jedny, kterou jsem chvili vozil v aute se mi taky lehce udelal rez, ale ta druha co je celou dobu doma je uplne v pohode. nebydlis nekde v tropech nebo ve sklepe?:)
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: mi trochu doma rezne to madlo
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    ja to klidne zopakuju:) uz mam odswingovano nekolik tisic swingu s timhle a naprosta spokojenost (TGU s tim taky v klidu). bral jsem tam ted i 12kg a taky dobra
    SEDCO - velkoobchod, maloobchod se sportovním zbožím a hračkami
    http://sedco.cz/detail_polozky_n.php?druh=171&kod=1843
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam