• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    STENNY
    STENNY --- ---
    LIMONADA: Anglicky Kettlebell Arm Bar / Crooked Arm Bar.

    ONASYS: Ten seminář bych celkem doporučil. Nechat se od někoho neznámého učit cviky, které ti můžou poškodit obratle, ramena atd., když je budeš dělat špatně, mi nepřipadá jako úplně dobrý nápad. Z vlastní zkušenosti - seminář mi dal hodně.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    KABIS: na paku - no na zemi si lehnes, ruku s lehkem kb zvednes nad sebe jako u tgu, druhou ruku natahnes nahoru nad hlavu. pokrcis nohu na stejne strane kde drzis kettl. pomalu ji pak pretacis pres druhou nohu a natahujes - ale ruku s kettl nechavas nad hlavou - tzn delas takovou vyvrtku. s vydechem kycel priblizujes zemi. proste tezko vysvetlit, lepsi ukazat. pak se jde do zlomene paky, ale to uz je uplne nevysvetlitelny=D hlavne nevim jak se to rekne anglicky, takze zadny video

    no paku nedoporucuju delat bez vysvetleni a vedeni a zezacatku jisteni. zaklad je zapakovany rameno. ale doporucuju se ji naucit, neni lepsi protahovaci cvik na ramena, prsni svaly atd. mam ji fakt rada
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ONASYS: jasne, ale imho je dobry mit zaklad od profiku a pak si treba pozadat nejakeho dlouhodobeho zaka - ten zaklad je hrozne podstatnej a lektor ti rekne vic.
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    LIMONADA: seminar je jeden den, to je na seznameni dobry, ale z vlastni zkusenosti vim ze po case vyvstanou otazky a veci ktery je potreba poresit proto bych radeji individualneji...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ONASYS: proc ne seminar? nikdo ti neporadi tak dobre jako kvalifikovani odbornici.
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    Potrebuju poradit, chci zaradit Ketlebell jako doplnek k behu, chci zpevnit bricho a zada pro lepsi drzeni tela v behu. Nechci a nemam cas jezdit nekam na treninky, seminar je moznost ale radeji spis ne. Moje predstava je jestli tady neni nekdo kdo by se mi 2-3x po hodne povenoval, poradil sadu cviku a poradil v technice, samozrejme bych to zaplatil.
    KABIS
    KABIS --- ---
    JAROUSH: jsem si to zkusila a kdyz se fakt soustredim (a dam si nohy bliz k sobe nez jsem mela), tak to vypada o dost jinak. Tak snad cajk :) mozna obcas mam pocit ze nekrivim pater, ale k ty strane se naklanim trochu, ale to muze byt jen pocit. Ncham si to priste zkontrolovat drahou polovickou, snad to bude ok :) diky
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    KABIS: U kufříkového deadliftu bys tu páteř opravdu křivit neměl. Křivíš ji už cestou dolu, když saháš po kouli? Pokud jo, a pokud tam jdeš správně deadliftově (tedy zadek hoooodně dozadu a co nejmíň krčit kolena), tak by mohl být problém v nedostatečné mobilitě kotníků/kyčlí, či zkrácených hamstringách.
    Pokud se ti křiví až při zvedání, tak doporučuju se před zvednutím (no vlastně už při cestě dolů pro kouli) maximálně zpevnit, dolů jít jako by proti odporu, zatnout břicho a pánevní dno a při zvedání silně zatnout volnou pěst a zatáhnout křídla na onou stranách.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Mam dotaz k suitcase deadliftu a hardstyle pace. U toho suitcase mam pocit, ze krivim pater (rozhodne se proste naklanim na tu stranu, kde kb zvedam...), tak to asi vypadat nema, co? :)
    A hardstyle paka - moc si ze seminare nepamatuju. V materialech neni idealne popsana a uplne si nemapatuju jak ma vypadat a vlastne i co ma delat :)
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Tak rameno v poho... nejake masticky a klid zabraly...
    Kloub jsem mel dle rentgenu trosku posramocen, ale nic co by stalo dle ortopeda za zminku...
    Takze opet hura do cviceni... :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    MAGUMI: Tak zrovna mě je to úplně jedno, cvičím s podivností váhy 26,5 kg, takže vůbec nemluvím o váze, ale o značce. Tady mě zarazilo, že by zrovna RKC, které se profiluje jako top značka kvalitou a cenou ("The most popular kettlebell in Russia for military, competition"), ujede o téměř půl kila. To bych nečekal. Ale může to být i tou váhou, samozřejmě.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    TAURUS: Já myslím, že tě pár deka nic neznamená, stejně si s tím každý mává doma kvůli sobě, ne aby závodil. :) Až bude swing nebo TGU na olympiádě, jistě výrobci přijdou s kalibrovanými bulinami, ale do té doby to je jedno.
    RODWY
    RODWY --- ---
    TAURUS: mam doma dve stejny dvacky 19,8 a 20,0(na domaci vaze.)
    kalibrovanou vahu nebu mit zadny vyrobce a urcite bude spouta odchylek taky u Feveru..
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    SVATY: To je fakt. RODWY, co takhle udělat referenční vážení ještě na jiné váze? Nebo zvážit litr vody, jestli ji máš dobře nakalibrovanou :)
    SVATY
    SVATY --- ---
    TAURUS: nebo pro domácí váhu :D
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    RODWY: poněkud fail pro RKC...
    RODWY
    RODWY --- ---
    GRISS: vazil jsem 24ku.) RKC 23,6kg...Fever 24,1kg
    GRISS
    GRISS --- ---
    tak jsem si včera na Jiřáku vyzvedla 16ti kg mazlíka a nevim proč, ale málem mi upadla ruka, než jsem jí donesla k metru. Přitom v tělocvičně jsem na DL už dávno za... a i doma mi při swingu přišla daleko težší... nechááápu:)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    ALONSY: Pokud máš nějaké schopnosti autokorekce a vlastní vůli, tak seminář + literatura + cvičení doma může fungovat. Ne každému to funguje, docházka na tréninky je jistota... ale když to nezkusíš, tak to nezjistíš.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    RODWY:
    STENNY: jo, to vypadá jako nejlepší řešení :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam