• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PROCKOOPFIFA - FC 25
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    WHITERABBIT: ten "článek" mi přijde jako Ctrl+C, Ctrl+V předchozích článků o FIFA 12. :)
    WHITERABBIT
    WHITERABBIT --- ---
    Revoluční změny ve FIFA 12 | EA SPORTS - komunitní portál pro hráče FIFA a NHL
    http://www.easports.cz/clanek/revolucni-zmeny-ve-fifa-12
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    JOPS: takovy veci fungujou ve spouste rocniku, ne? :-)

PROCKOOP: to zni dobre.
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    The big FIFA news of the weekend… is -NOT- Alan Smith replacing Andy Gray! | Soccer Gaming
    http://www.soccergaming.com/fifa/1861/the-big-fifa-news-of-the-weekend-is-not-alan-smith-replacing-andy-gray/

takže s tim komentářem je to nakonec trochu jinak
    JOPS
    JOPS --- ---
    THESTOUPA: u tohohle jsem zjistil jednu chybu :)

stacilo vystrelit na souperova brankare, ktery chytil mic a ja tam k nemu rychle pribehl s utocnikem a stal jsem proti brankari a kdyz zacal vykopavat balon, tak jsem mackal strelu a ono se to obcas odemne odrazilo od brany :) timhle zpusobe jsem vyhraval proti lepsim tymum :))
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    YouTube - ‪FIFA HATES ME! #20‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=JzlXv0iERVc
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    THESTOUPA: přesně jsi to vystihl a tak to má bejt. mně se na FIFA líbí, že je otevřená takovýmu i makovýmu hraní. já to mám přesně naopak než ty a obojí je správně. mně zas nejvíc baví se něco učit, cítit tlak, kterej na mě nějaká výzva klade. nebaví mě dělat věci, který jsou snadný a a který mi hned jdou. proto si nejvíc užiju, když se učím si přihrát, poslat centr, udělat narážečku a tak. a mám děsnou radost, když se mi taková trivialita povede a vím, že to celý bylo mejma rukama. vidím tam ten pozvolnej progres, a to je pro mě motivace. vůbec mi nevadí hrát měsíc na nejnižsí obtížnost, abych se vůbec dostal aspoň k jedné střele na bránu. naštěstí mám kámoše, kterej to cítí úplně stejně a když se sem tam sejdeme online, užijeme si to.
    jediný, co mě udivuje je, že to manuální ovládání nepoužívají automaticky na těch turnajích, to si myslím, že by mělo bejt při takovéhle hře samozřejmý, tak jak je to naprosto samozřejmý ve všech jiných žánrech. tam mi to přijde škoda a je to poznat i na stylu hry, kdy každej vyloženě spolíhá na to, že počítač dělá většinu věcí za něj a vidíš furt dokola ty samý bezduchý akce na tři přihrávky poslepu od brány k bráně. dívat se na to nedá a při takovým hraní úplně chápu, že jedinou mou motivací je aby aspoň padnul gól, protože to ostatní nemá žádnej smysl.
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    MICKEY_MOUSE: no, tak pro me neni dulezity vyhravat. tedy pokud mam pocit, ze hra dela co chci. navic, svoji karieru jsem nakonec po nejakych experimentech rozehral za Oxford ve ctvrty anglicky lize, takze tam jsem si opravdu mohl o nejakejch nacvicenejch akcich a Drogbovi, co da osm golu z deseti sanci zdat :-). u me je to spis o tom, ze jsem linej - chci prijit ke hre, vzit do ruky ovladac a hrat. nechci tomu davat nejakej cas, kdy se budu ucit jak hru ovladat, na to nemam trpelivost a nepovazuju pro sebe ovladac za dostatecne presnej, takze by tam proste muselo byt spousta vlozeny energie, aby ta hra nakonec nejak vypadala, abych si nahral, a abych dal gol. to je proste pro moje hrani ja vs. pocitac zbytecny. ale to je proste o moji lenosti. pokud automat ci semi-auto funguje a prihrava tam kam ocekavam a kam chci prihrat, tak jsem spokojen.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    THESTOUPA: to manuální ovládání ale není o tom, že to musíš hrát nějak profi, to je velkej omyl se na to takhle dívat. já to taky hraju jen sem tam pro zábavu. ale právě proto, aby mě to bavilo, potřebuju mít pocit, že tu hru skutečně já ovládám, ne že za mě všechno ladí počítač. to mě samo ze své podstaty nebaví a odrazuje. mně je v podstatě jedno, jestli vyhraju nebo prohraju, pro mě je prvořadej pocit z hraní. že se mi podaří hezká akce, centr, kombinace, střela atd. prostě že předvádím pohlednej fotbal. dávat branky tím, že si nacvičím úprk po lajně s centrem do vápna, kterej automaticky v osmi případech z deseti přistane Drogbovi na hlavě a padne gól, na tom nevidím vůbec nic, kvůli čemu bych měl chuť to hrát. ale rozumím i tomu, že pro někoho je naopak důležitý vyhrávat a je mu jedno, jak k tomu vítězství dospěje. jsem hlavně rád, že ten manuál ve FIFA je a že je fakt dobře zpracovanej, to má pro mě obrovskou hodnotu.
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    MICKEY_MOUSE: luxus, tak na ten jeho hlas se fakt tesim :-)

MICKEY_MOUSE: no, zkousel jsem hrat treba posledni PES na PS3 (spolubydlici si to koupil).
    nicmene manualni ovladani proste neni to, co bych pri svem rekreacnim hrani, od hry nejak vyzadoval, takze ve fife jsem ho jeste nezapnul (i kdyz obcas kdyz hraju vic najednou, tak o nem uvazuju, protoze se mnozi pripady kdy se defaultni automatika chova znacne dementne = neprihrava tam kam bych si predstavoval).
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    MICKEY_MOUSE: přesně ... pár let jednoznačně PES diktoval.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    THESTOUPA: BTW: PES jsi na hrát manuál někdy zkoušel? Jednak to v podstatě nejde (má to hodně omezené možnosti - pouze přihrávky a centry), druhak to manuální ovládání je prakticky úplně nepoužitelný (zkus pravým kniplem trefovat zároveň směr i sílu, to prostě nejde, já to kdysi hodně intenzívně zkoušel). Čili od Konami super nápad starej deset let, ale do praxe jej převedla právě FIFA (podobně jako další kupu dalších super nápadů, který Konami vymyslelo, ale už už kloudně nezrealizovalo). Konami je pro EA zdroj skvělejch nápadů. :)
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Andyho Graye nahradí ve FIFA 12 Alan Smith - GAMES.cz
    http://games.tiscali.cz/tema/andyho-graye-nahradi-ve-fifa-12-alan-smith-56231

...to je myslim, prvni zmena, ktera bude v novy verzi opravdu poznat :-). ted je jeste otazka, jestli budou neco delat i s ceskym komentarem.
    WHITERABBIT
    WHITERABBIT --- ---
    Nová úroveň inteligence hráčů ve FIFA 12 - GAMES.cz
    http://games.tiscali.cz/video/nova-uroven-inteligence-hracu-ve-fifa-12-56215
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    GONZA223: není to snadný a kupu akcí spálíš, že bránu netrefíš. ale je to zároveň super a o tom ta hra je. akorát komunita FIFY to nějak nepochopila.
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    THESTOUPA: no ty voe ... todle jsem hrál když mi bylo asi 8let na SEGA MASTER SYSTEM nebo jak se tomu řikalo - hrozná sranda to vidět po letech...

MICKEY_MOUSE: souhlasim stebou,ýe hraní s manuálnim ovladánim tu hru určitě spestří,ale musíš narazit na někoho kdo to ovládá taky manuílně,prozoýe jinak v on-linu se to nedá používat.Pro mě je největší problém vystřelit na branku.
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    MICKEY_MOUSE: kdybych chtel hrat fotbal na manual tak hraju PES :-P
    FIFA je arkada :-)

YouTube - ‪Fifa International Soccer‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=B6NTG00zylI
    PROCKOOP
    PROCKOOP --- ---
    MICKEY_MOUSE: je to o zvyku, asi jako když hulán kritizuje mac :))
    bylo by zajímavý, kdyby implicitně tvůrci nastavili manuální nastavení, ale zas bych nechtěl vidět ten nával u nás na fóru, jak tu skurvenost vypnout! :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    PROCKOOP: jsem přesvědčenej, že ti pozapínaní pomocníci tomu hrozně škodí. a jediný, co mě napadá proč je celej svět používá je to, že jsou defaultně zapnutí.
    tak jak by nikoho nikdy nenapadlo hrát Quaka s automatickým mířením (i když i to je možný), u FIFA to je naopak. myslím, že to bez nich většina lidí nikdy ani nezkusila a je to imho velká škoda. tam teprv začíná ta pravá zábava a variabilita. když vidím ve finále turnaje tři evidentně nacvičený branky jak přes kopírák, nemám z toho vůbec pocit, že bych měl z tohodle jásat.
    jenže rozumím i tomu, že když už manuál někdo zkusí, málokdo na něj bude hrát i online když to tam všichni ostatní mastěj na automat a maj tudíž obrovskou výhodu. kór když těm lidem je patnáct a ta hra nijak nehodnotí, jak ji ovládáš. myslím, že kdyby online zrušili automat, tak se ta hra posune o pořádnej kus dál a lidi v ní najdou to, co v ní dávno je, ale byl strach to zkusit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam