já bych tohle španělsko možná zas tak negativně neviděl. je to byznys, tak jde i o peníze. a jde jen o to, jestli ty kroky, který k ziskům vedou jsou v pohodě anebo jdou vyloženě proti něčemu za každou cenu. nezdá se mi, že by nedělní zápas v poledne něco výrazně kazil, ale nejsem ten, kdo to dokáže posoudit.
pro mě osobně je mnohem větší průser trend, kterej se v naší lize razí, a to nikoli snaha hrát pořádnej radostnej fotbal, ale snaha neprohrát, ať to stojí co to stojí. celej fotbal se smrskl na jedno slovo - výsledek. a je přitom fuk, jak ho docílím, a to jde naprosto proti tomu, že fotbal je tady hlavně pro zábavu diváků i hráčů. pak má každej na hřišti strach cokoli s míčem udělat, všechno je děsně přetaktizovaný, hráči na sebe navzájem nasraní a nedá se na to dívat. já osobně bych mnohem radši viděl krásnej špíl, kde se každej na place snaží něco předvést a ve kterým můj tým prohraje, než upachtěnou nudu, kde možná ubetonujem výhru. a věřím, že by to tak rádo vidělo víc lidí. což ostatně se pak odráží i v "publiku", který když už nějaký je, je tvořený z velké části idiotama, kteří se tam snaží zviditelnit a v ideálním případě i něco zničit a porvat se. normální člověk nemá už dávno důvod na fotbal jít. jestli ten špíl bude v poledne nebo večer už pro mě tak podstatný není.
stejně tak mě ani nebavila online FIFA, když tam každej hrál jenom za Chelsea, permanentně držel sprint a nacvičenou flignou se snažil dát nacvičenej gól. na tomhle fakt nevidím nic, co bych potřeboval.