THESTOUPA: protože je jednak nedotaženej, a druhak zastaralej. základ toho herního systému se nezměnil skoro deset let. oni sveřepě používají hrozně starej engine, kterej opentlovávají okolo, ale ten základ, kterej obsahuje chyby se nemění a o tom to je. proto tam jsou pořád stejně pitomí golmani co dělaj pořád ty samý kiksy, atd. to, co se jevilo jako pecka v roce 2001 tě v roce 2011 nezaujme. navíc věci, co se během sezóny ukázaly jako špatný automaticky předpokládáš, že se v novým ročníku spraví. ale ono prd. paradoxně zjistíš, že bys byl mnohem radši, kdyby další díl neobsahoval novýho nic a jen se zbavil chyb, než aby se ty chyby zase opakovaly, protože díky nim tě to nebaví hrát. dokonce vycházely ročníky, který byly očesaný oproti minulým o spoustu šikovnýho obsahu. já PES znám moc dobře, psával jsem na něj i recenze a byl jsem z něj svýho času nadšenej. ale pak se KONAMI zasekli a dodnes se neprobrali. jsem přesvědčený, že dokud neodstraní chyby, se kterýma to hrát nejde, bude to pořád jen chudák se spoustou děr.
uvedu konkrétní příklady: dodnes umí golman hodit míč jen jedinýmu obránci, nemůžeš si vybrat. v online hře toho automaticky zneužívá 99% lidí a toho obránce si hned obsazujou, takže tě nutí od brány míč vykopávat. a to kazí hru. anebo golman při centru od levé tyčky k pravé se otáčí xichtem do brankové sítě namísto aby sledoval míč a šel po něm = krom toho, že to vypadá děsivě dostaneš lacinej gól, kterýmu nezabráníš. anebo golman často vůbec nereaguje na slabý střely k tyči. prostě pouští góly, který by v reálu nikdy nepadly ani na vesnické úrovni. prostě když to trochu hraješ, už to znáš a když to najdeš v dalším ročníku, otráví tě to tak, že nemáš chuť to hrát dál, ať je zbytek hry jakej chce, na tom už nezáleží. jak jsem psal - v minulým špílu co jsem hrál padlo sedm branek, z toho pět vyloženě školáckou chybou golmana. a krom toho - fyzika míče se mi taky vůbec nezdá.