GONZA223: já myslím, že hrát na manuál je hlavně mnohem větší zábava. nikdy mě nebavily hry, kde za mně něco jistí počítač. ať to byly střílečky s autoaimem, závodění se zapnutými pomocníky anebo fotbal, kterej kontroluje směr a sílu toho, jak kopu do míče. a není to vůbec o tom, že jsem nějakej excelentní hráč, naopak, hraju to hodně rekreačně a předpokládám, že byste mě asi všichni co to tu hráváte roznesli už jen proto, že se tomu věnujete podstatně intenzívněji než já. pro mě je ale důležitej pocit, že to co se odehrává já co nejvíc ovlivňuju.
a kupodivu - přejít na manuál není vůbec nic složitýho. nejtěžší na tom je se rozhodnout, že do toho jdeš, pak to jde už samo a za pár dnů ti to už ani nepřijde.
a pokud mám odpovědět na otázku, zda je to výhoda - já myslím, že z herního hlediska ano i ne. na jednu stranu si můžeš vytvářet situace, které s automatem asi těžko, na stranu druhou počítej s tím, že bude větší procento zahozených akcí právě díky mnohdy i drobné nepřesnosti. ale za tu atmosféru v zápase mi to rozhodně stojí. pro mě je důležitějsí to, jak se hraje než kolik to nakonec dopadne.