Nebyl jsem schopen vyhrávat zápasy. Opět tvrdím, že hra přidává handicap top týmům. Bylo ve FUT 11 a pozoruju to i ve FUT 12, na Xboxu. Pokud máte top tým s týmovou souhrou 84 a více, tak vaši hráči jsou zpomalení, nedokopnou na bránu, nevyhrají souboje. Slabší tým bývá zvýhodněn. Mám tuto zkušenost. Už týden hraji s týmem, který má týmovou souhru 80 a je to nejlepší fotbal. I když prohraju, tak vidím, že to bylo mou chybou. Největší úspěchy mám s Francouzi, kdy tým je složen z hráčů 77-83 a týmem hráčů PL (Bent, Agbonlahor, Ramires). Úplně jsem přestal hrát s hráči Y. Toure 85, Chiellini 84, Lucio 85, Cesar 85, Bale 86, Hulk 86, Pato 85, Benzema a další. Myslím si, že je to tím, že pokud máte v týmu více hráčů s vyššími hodnotami jejich vlastností, tak Xbox tak rychle nestačí přepočitávat jejich hodnoty, pozici apod, tím hráč nedostává některé příkazy, nebo je dostane jen částečně a pak se chová podivně. Obránce nevyhodnotí, že by se měl vrátit, pokud jsem s ním vyběhl. Narazím si s hráčem balon na jeden dotek a on stojí na místě apod. Hlavně hráči reagují pomalu na mé příkazy z gamepadu.
Pokud budete mít problémy, tak vyzkoušejte si postavit slabší tým, nebojte se hráčů s hodbocením 77-79. Doporučuju hráče Bent, Agbonlahor, Ramires, francouze Sakho, Sissoko, Cissokho, T. Henry, Rémy
Teď se vždy těším na silné soupeře s top týmy. Je prostě vidět, že s hráči nic neudělá i kdyby se rozkrájel a já ho převalcuju 7:0 a víc.