Já přenastavování taktik, formací používám od Fify 10. V UT využívám nastavení formací, např. k vůli tomu, že v základu hrávám 4-3-1-2 a záložníci jsou více staženi do středu hřiště. Jsou to střední záložníci SZ. Pokud hraju proti 4-3-3, kdy soupeř hlavně hraje po kraji a využívá krajní útočníky, nehraje středem, tak během utkání, přesunu své záložníky na kraj jako PZ a LZ. Pokud potřebuji udržet výsledek, stahuju hru na 5-3-2 a používám volbu Vysoký nátlak, nebo Držení míče. Při držení míče hráči nevybíhají moc dopředu.
Hodně využívám nastavení, jak moc hráči mají podporovat útok, nebo obranu (modrá, žlutá, červená šipka) a kterým směrem se mají v útoku vysouvat. Před zápasem sleduju, jak má soupeř rozestavěnou obranu a útoky většinou směřuju na stranu, kde je slabší obránce. Přehodím klidně i své útočníky.
Přestože to mám teoretický zmáknuté, tak moc úspěchů nemám :D Někteří soupeři jsou v reakcích už prostě rychlejší, než já a tak mé taktiky jsou k ničemu :D Včera jsem prohrál finále poháru, protože se proti mě kopala penalta. Nebylo vidět co můj obránce provedl a taky mi přišlo, že můj tým měl handicap. No, snad už to dnes výjde.