GONZA223: Přes-ně! My se dokážem navzájem vyhecovat a zároveň nesklouzávat k žádnejm fifapodělávkám. Jsou to zdaleka nejskvělejší mače, protože se oba snažíme hrát i na krásu. Kombinace, centry napříč hřištěm, celej tým jde dopředu jako celek, ne že sprintujou dva útočníci atd. Nejvíc mi to připomíná přenosy z anglické ligy, ta hra se při takovým hraní přesně tak chová.
A přestože výsledek není to úplně primární, o co nám jde, chceme samozřejmě vyhrát a je to mnohem lepší a zábavnější. Liší se to jen tím, že kdo prohraje, není naštvanej, ale je spokojenej s mačem. Hrajem na oko, žádný hrrr na bránu. A je skvělý, že ta hra tohle hraní perfektně podporuje a zvládá. Ona je skutečně dělaná tak, aby fungovala jako kvalitní fotbal. její problém není v tom, že to neumí, ale že v ní jde ty fotbalové mechanismy přebít hurá stylem (a většina lidí se o to od začátku snaží) nebo hledáním, jak něco ochcat, hledat tutovky apod. A jakmile je najdou, začnou toho buď zneužívat a hra jde do kopru, anebo začnou nadávat, že tam ty tutovky jsou. Když to ale přestaneš dělat, zažiješ něco, co na běžnejch videích na YouTube nikde nevidíš. Nám v podstatě jediné, co se děje nepříjmeného, jsou občas nesprávně písknuté fauly ve vápně. Na to ale stačí kopnout pentli do tribun a jede se dál. osobně považuju za stežejní okamžik své FIFA kariéry, když jsme s kámošem přišli na to, že ta hra vůbec není blbá, jen ji blbě hrajem. A jakmile jsme to změnili, nestačíme koukat, jaký špíly dáváme. Samozřejmě hrajem na plnej manuál, protože to dává hře náboj a smysl - musíš být pořád ve střehu a každá chybka je znát. Zároveň hraješ maličko pomalej a to té hře taky prospívá. A co se mi líbí je, že takhle hezky si dokážu zahrát i proti komplu. On tak hrát umí. jsem přesvědčenej, že je na takovou hru i dělanej, jen tě k ní prostě neumí přinutit. Musíš tak chtít hrát, což asi málokdo objeví nebo pochopí. Málokdo udělá to, že namísto aby utíkal s míčem dopředu se zastaví a pošle přihrávku zpět, aby se zbytek mančaftu nejdřív v klidu rozestavil, nebo že pošle pas na druhý křídlo z podobnýho důvodu a aby na chvíli využil tímhle uvolněnej prostor. Aspoň já jsem to snad jindy než s kámošema nezažil, a přitom právě tohle jsou prvky, kdy nestíháš koukat, jak ten mančaft šlape jako tým. No, budu radši končit, nějak jsem se rozjel. :)