• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

    Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

    Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mozna jeste issey miyake wood&wood nebo cedre, tam je vic ty vody
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    JEDI: 八(*.*)
    JEDI
    JEDI --- ---
    CABOWITZ: Ještě jsem si vzpomněl, že můžeš zkusit
    Chanel Antaeus, tam je les a taky všechno možné.

    A když už v tom zkoušení budeš tak nezapomeň k tomu jiné dobré vůně, které jdou tím směrem. Tzn. mužná, zelená, kouřová, zemitá.

    Terre d Hermes EdT
    Terre d Hermes Parfum (mokré kameny s pomerančem)
    Montale Red Vetiver
    Frederick Malle Extraordinaire Vetiver
    Frederick Malle
    Frederick Malle Geranium pour Monsieur (zubní pasta)
    Mona di Orio Vetyver
    Mona di Orio L Eau
    Creed Irish Tweed
    atd.

    No a pokud se chceš pobavit, sežeň si YSL Kouros v původní formulaci. To podle vyjádření přátel voní první 4 hodiny jak pochcanej, zpocenej kůň a poté jak bůh Zeus, který dokáže svést každou ženu na Zemi. :-)
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    ELSINOR: SOLEI: JEDI: diky vsem za tipy, vyrazim na cmuchaci lov :). jen tedy ke vzorkum z US se asi nedostanu. pricichnout k vzorkum z berlina by ale nemel byt problem... juch!
    JEDI
    JEDI --- ---
    CABOWITZ: Zkus French Lover Frederick Malle - les po desti, trochu zatuchly, ne moc.

    Hodne zatuchly, jak koreny je Lalique Encre Noire.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    CABOWITZ: Jo a taky mcmg Hunter ten je fakt fajn. Ale bohužel na Notinu už není a asi ani nebude. A taky si projdi Biehl Parfumkustwerke tam se taky daří třeba MB 03
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    CABOWITZ: v Thundře ti chybí ten les po dešti. Za mne Rundholz April perfume, 03.Apr.1968 pokud sneseš že tam maš i oheň taky jsou fajn kousky od Boadicea Victorious.... Ale bohužel, tady je jediná cesta a to kupovat a vymeňovat vzorečky.
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    CABOWITZ: Mě teda hned napadlo tohle:
    November natural perfume oil with black tea, bergamot, mushrooms, forest floor, wet soil, dried leaves – For Strange Women
    https://forstrangewomen.com/products/november-in-the-temperate-deciduous-forest-natural-perfume-oil-with-black-tea-bergamot-mushrooms-forest-floor-wet-soil-dried-leaves?variant=31178208313441

    Nebo tohle:
    Vixen — Natural Botanical Solid Perfume with Musk, Black Peppercorn, Woods, Amber – For Strange Women
    https://forstrangewomen.com/products/vixen-perfume-oil?variant=32484516823137

    Obojí miluju, ale je to dostupný jen jako parfémový olej nebo tuhý parfém a taky je to z USA, takže se to prodraží.
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    ahoj, tak jo - zkusim se tady zeptat a predestiram ze jsem v teto oblasti virgo intacta. zkratka jsem si rekl proc tuhle oblast nezacit trosku resit. svuj podil v tom mozna ma jiz pred nekolika lety precteny roman od suskinda a nove spis kniha naruby od huysmanse...

    provedl jsem velmi povrchni pruzkum, pricemz muj pozadavek v kam. obchodech znel asi takto (odborny jazyk v teto oblasti nezvladam - takze jen pres asociace/analogie :)): podzimni les po desti / na hranici svezesti a tleni (hnijici listi/drevo) / houby / lanyze ... urcite nic sladkeho / podmaniveho ale spis nenapadne temnejsi a dekadentni tony - ted mam pocit ze kdyz reknu neco jako transponovana zatuchlina tak to zni moc drsne, ale v zasade nejak timto smerem :) - mozna az tedy k nejake neprijemnosti a podivnosti...

    v obchodech nebyly na seznameni optime podminky (jsem si naivne predstavoval ze treba narazim na nejaky obchodi, kde budou mit "degustacni" mistnost s klimatizaci a filtrem aby mel zakaznik prilezitost si jednotlive vune v klidu vychutnat a pohrat si s nima. misto toho jsem narazil jen na bijici se polyfonie vuni... no nic...)

    nicmene jsem tedy vyfiltroval dve, ktere mam ted jako vzorky doma a jeste je v klidu a s odstupem prozkoumavam. jde o ingredients 07\2012 (maison crivelli) a thundra (profumum roma). znate nekdo? pricemz na zaklade toho co jsem popsal se ted asi klonim vic k te thundre (osobne v ni citim nejakou miru houbovitosti) - ale oba ty parfemy mi prijdou jeste moc "jasne" / "zarive".

    no zkratka - pokud by nekdo z vas mel nejake napady na vyse zminene asociace, tak budu moc rad za tipy. prijde mi lepsi mit ze zacatku vice moznosti mezi kteryma vybirat :)
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    KAMIONG: Odpověď po sedmi letech mě překvapila!

    Každopádně Oxgene Homme od Lanvin jsem zkusil - není ti ono.

    Proztatím jsem skončil u https://www.fragrantica.com/perfume/Atelier-Cologne/Cedre-Atlas-30045.html a k tomu mám i tu mandarinkovou.

    K tomu jsem i nechal umíchat parfém s podobným složením u Kateřiny Šantrochové (https://scentroche.com)/, jen jsem do toho přidal vetiver a červený pepř.
    MIST
    MIST --- ---
    Prosba = prave jsem zjistila, ze prestali vyrabet Tuberose Gardenia z privatni kolekce od Estee Lauder. Parfem jeste mam, jde mi hlavne o krem a body lotion. Kdybyste to nekde videly, dejte mi vedet, prosim.

    Je neco tomu podobne? Jinak mi nezbyde nez michat scent free lotion s parfemem :/
    PAD
    PAD --- ---
    Mate nekdo zkusenost s enfleurage nebo parni extrakci? Muzete prosim doporucit nejakou literaturu? Diky.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    DIGITALISMEK: http://www.kalvei.cz/i-na-cernem-moste-nas-ucitite jako jakou používaj kachničku na WC?
    DIGITALISMEK
    DIGITALISMEK --- ---
    Kdo mi poradí, co je to za vůni v CČM ?))
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CNV: vyzkousim a poreferuji
    CNV
    CNV --- ---
    IBERIA: Tak to nevím, ale spíš bych řekla, že to chce aspoň jednu návštěvu - na dálku dost těžko očicháš ingredience.
    Našla jsem, že něco podobného funguje v Praze, co tam? http://www.zameckaparfumerie.cz/
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    CNV: diky. Je z Brna (ja ne), ale zkusim se optat.
    Osobni zkusenost nekdo nemate? Asi to nefunguje tak, ze popisu slozeni parfemu a za par dni si dojdu pro hotovou vuni, ze:)?
    CNV
    CNV --- ---
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s vyrobou parfemu na miru? Muzete nekoho doporucit? (Stale hledam alternativu neonatura cocoon, doma to trefit neumim, zkousela jsem.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam