• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    CNV
    CNV --- ---
    WASSABI: Já mám oba Arpege, starý i nový, svěženkám obvykle nemůžu přijít na jméno, ale Eclat si mě docela získal. Voní v rámci své kategorie zajímavě a nemá takové ty laciné podtóny, které někdy v lehkých parfémech bývají. A taky v něm cítím šeřík, což je můj oblíbenec. Nemluvě o krásné nafialovělé barvě.

Starý Arpege jsem získala někde jako načatý flakon, není to bohužel ten černý, ale novější průhledný. Voní taky skvěle, ale úplně jinak než Eclat...
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    ja bych mozna zacala svym oblibenym-

Hlava

sicilský citrón, lístky zeleného šeříku
    Srdce

květy vistérie, lístky zeleného čaje, červená pivoňka, květy broskve, čínský osmantus
    Základ

libanonský bílý cedr, pižmo, ušlechtilý jantar

spousta lidi rika, ze je ohrany, ale je proste nejzenstejsi, na ktery jsem narazila a neprestal mi vonet, prestoze uz mam asi sedmy flakon

hodne se podoba (slozenii skoro totozne) Light Blue, coz mi ale neprislo, do te doby, nez me na to nekdo upozornil:) kdyby mi to nerekli, fakt mi to light blue nepripomina.

taky s mi libi ten artdeco flakonek, plus to logo- Jeanne Lanvin se svou dcerou

WASSABI
    WASSABI --- ---
    oka, mam na to stejny nazor

taky miluju parfemy
    nepovazuju se za odbornika, ale znam jich dost a bavi me i ty veci okolo- jak vznikl, proc, proc se jmenuje jak se jmenuje...apod:)
    CNV
    CNV --- ---
    Tak tě tady vítám :)
    Taky doufám, že to tu vezmeme víc ze široka - nejsem sice nejlepší odbornice na světě, ale parfémy jsou moje láska, vyzkoušela jsem jich hodně, přečetla jsem o nich hodně a troufám si vést debatu o všech aspektech parfémového světa. Určitě se tu navzájem obohatíme.
    Ještě trochu poupravím záhlaví, nástěnku...
    Jestli tě můžu požádat, dej do nosánků spam o tomhle klubu, já jsem tam kdysi dostala RO a už mi nebylo odpáráno.
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    super, odufam, ze to bude vyzivnejsi debata nez "rozmazlene nosanky:)"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam