• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    CNV
    CNV --- ---
    Novinka: Miss Dior Chérie L'Eau

Holt potřebujeme další odnož! Ono je jich zatím málo. Píšou "lehčí verze Chérie s hořkým pomerančem, gardénií a bílými pižmem". Kdyby místo toho radši vrátili starou Miss Dior >:(
    WASSABI
    WASSABI --- ---
    WELITELKA: ja bych mozna
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    jj, o tech kuzelich vim, vtipne ;)) ono to i pry chladilo, jak se rozpoustely a stekaly, takze zaroven prakticke

CNV
    CNV --- ---
    Vším, co bylo tehdy dostupné :) Prý to byla opravdu oddaná milovnice vůní, voněla všechno, i svoje lodě, takže když se někam plavila, dalo se dlouho dopředu podle vůně poznat, že už jede.
    Nejoblíbenější vůně byla kyfi (kyphi). Byla to směs, která se pálila, obsahovala šestnáct ingrediencí včetně vína, medu, rozinek, skořice, cedru, jalovce, kadidla, myrhy, benzoinu a mastixu. Z těchto a dalších přírodnin se taky vyráběly tehdejší parfémy, ale jako médium se používal olej nebo vosk, ne líh jako dneska... takže si to na sebe nestříkali, ale natírali se, koupali nebo nosili na hlavách takové voskové kužele.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    a cim se to tedy vonela ta kleopatra? ;)
    CNV
    CNV --- ---
    ZUZIPA: Třeba ti nakonec vadí něco úplně jinýho než pižmo.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    CROPPCA: taky dikec za tip připisuji na seznam k očuchání;) Koukam že už teď to mam tak na 4 návštěvy (víc než 2-3 vůně na zkoušku nedávam - pak mě strašně rozbolí hlava a necejtim ani prd;)
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    CNV: Aha tak to je mi novinkou... tak už se nedivim že na mě s mou žádostí o vůni bez pižma koukali tak divně;) Musim tedy pátrat jaké to pižmo konkrétně mi vadí...
    WELITELKA
    WELITELKA --- ---
    kdo chce odevzdam tohodle masakiho CROPPCA: testr, EDP 1ml
    CROPPCA
    CROPPCA --- ---
    CNV: tak to zas asi jak na kom, mě masaki držel parádně
    CNV
    CNV --- ---
    Masaki má všechny vůně takové svěží - ty by taky nebylo marné vyzkoušet. Některé jsou do ovocna, některé nesladké, nicméně výdrž většinou nic moc :/
    CROPPCA
    CROPPCA --- ---
    ZUZIPA: hele nevím jak moc by ti to mohlo odpovídat ale kdysi, když sem taky měla takovou lehčí fázi vůní tak se mi zamlouval Masaki. A to pižmo tam až tak cítit není. Ale je to docela sranda, že sou takové látky (pro tebe pižmo) které vzbuzují vyloženě odpor. Já to mám takhle s jasmínem, když je víc cítit tak mi to zkazí celý parfém.

CNV: jj to já vím, že je zjednodušené:D
    CNV
    CNV --- ---
    ZUZIPA: Něco jiného je uváděné složení a něco jiného je skutečné složení. Nějaká pižmová látka je opravdu prakticky v každém parfému, je to dobrý fixátor, proto ho parfuméři používají. Do složení ho napíšou v případě, že je tam cítit výrazněji, nebo když se jim to prostě zamlouvá.
    A ne každé pižmo je těžké a sladké jako mošusové olejíčky. Pižma, která se dávají do svěžích vůní, jsou obvykle stejná jako se dávají do mýdel či do pracích prášků, taková ta svěží vůně, kterou máme spojenou s čistotou. Viz White Musk od The Body Shop, to je naprosto typický příklad.

Be Delicious je trochu divná... možná už je moc okoukaná, nebo to byl od začátku podobný případ jako Daisy, spousta poprasku kolem a nakonec je ta vůně uvnitř celkem obyčejná. Mně je přímo protivná, přijde mi laciná a vlezlá.
    WOOK
    WOOK --- ---
    CNV: tu novou amor amor musim vyzkouset. mam hodne rada tu klasickou;)

ZUZIPA: me jeste napadlo od hermes jardin sur le nil nebo ta mediterranee
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    CNV: Dikec píšu na papírek a šup do parfumerie zkoušet;)
    A jak to že je pižmo v každý? Když jsem četla složení tak tam kolikrát nebylo uvedený - to kecaj, neni tam cítit nebo je vždy ve složení vůně jen několik hlavních? např http://www.parfemy.cz/dkny-be-delicious-parfemova-voda-s-rozprasovacem-2.html - to sem mimo jiné taky zkoušela a docela to ušlo, ale pak jsem to cítila znovu a už mě nezaujala - přišla mi taková tuctová a nakonec i dost sladká...
    KOCKUT23
    KOCKUT23 --- ---
    čauky ženy a kočky ;)

CNV: ahoj,gratuluji k výbornému auditku :)

Nejsem vůbec odbornice přes vůně,ale co mě nejvíc voňákuje tak je Puma-Woman (šedivá)
    -červený grapefruit, květ jabloně, lístky zeleného čaje,bílá fialka, jasmín, konvalinka,cedrové dřevo, santalové dřevo, dubový mech
    CNV
    CNV --- ---
    A ať tu máme taky nějaký obrázky, dáme si pár novinek:

Omnia Green Jade (Bulgari) - měla by už být ve FAnnu, nebo brzo bude

Kate Moss - Kate letní edice

Cacharel Amor Amor Sunrise

Ferragamo Incanto Bliss
    CNV
    CNV --- ---
    CROPPCA: To tvoje dělení je v podstatě zjednodušené a neúplné klasické dělení... Napíšu k tomu něco podrobně.

ZUZIPA: Pižmo je v každé vůni :) Ale je jich několik druhů a záleží i na ostatních složkách.
    Mě teď zaujala novinka od Kenza Eau de Fleur Magnolia - to je jen květinová svěžest a nic jiného. Pak bych poradila řadu Pur Désir od Yves Rocher - jmenovitě pivoňku, gardénii a pomerančový květ. Eau Parfumée au Thé Verte od Bulgariho není květinová, spíš čajově citrusová, ale je nesladká, příjemná a dostatečně originální. A ještě White Linen Breeze od E. Lauder, Hermès Hiris, Nina Ricci L'Eau du Temps, Mexx XX Nice.
    Možná hledáš nakonec něco úplně jinýho nebo nějakou konkrétní květinu, musíš zkoušet a zkoušet, těchhle hledacích fází jsem už taky pár měla :)
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Já sice parfémům zas tak moc nerozumim, ale mam za sebou kolečko několika výběrů a zkoušení a jsem dost bezradná. Mam ráda lehké spíš dívčí vůně (hrozně mě bolí hlava z pižma, mošusu - přídou mi takový těžký a tak trochu babský a po pár hodinách mi začnou srašně lézt na nervy). Dostala jsem MaDame od Jeana Paula Gaultiera a ten voněl dobře příjemná květinová - dokud to nespadlo do toho příšerně sladkýho granátovýho jablka v základu blé;) Ale jinak vydržel dlouho (bohužel už jenom ten sladkej granát) a celkově to byla vůně "na úrovni" abych tak řekla oproti Guccimu (níže) mi přišla taková luxusní...
    Teď mam Gucci Envy - to bylo pro mne trochu zklamání - kupovala jsem jí na základě zkoušení před cca 2 lety a trochu se mi posunuly nároky což je moje blbost, ale stejně oproti té MaDame nevydrží a trochu mě z ní bolí hlava (opět moje chyba). Ale používam jí občas a když na ní mam náladu tak si jí užiju, prototže je svěží (citrus), čistá a rozhodně není sladká;)
    A z toho plyne můj dotaz - nemáte tip na vůni - svěží-květinová (růže, tuberóza), ale aby nebyla sladká a pokud možno neobsahovala to pižmo? Mam pocit že vůní bez pižma je jak šafránu a když tak jsou to strašný slaďáky... Ani v parfumerce mi neporadily... mam v hlavě tu představu svěží louky po dešti - nic sladkýho, jenom květiny a svěžest... Vždycky jsem si kupovala vůně v drogeriích - systémem očuchat a tu přijatelnou koupit, ale ráda bych si udělala radost nějakou exkluzivnější vůní a nevim jakou:( Zatim to byly dost tragédie co jsem zkoušela...

A jinak se ráda poučim nějakou teorií - příde mi že jak tomu nerozumim tak plácam kraviny a chci něco nemožnýho;) Jak jsem zkoušela a zkoumala co mi vlastně voní tak jsem se do toho celkem ponořila a je to dost zajímavý musim říct;)
    CROPPCA
    CROPPCA --- ---
    CNV: jj já si je totiž dělím podle sebe:D na ovocné, květinové, těžké (takvové ty dřevité orientální) a lehké (aka vánek od moře). Jinak klasické rozdělení podle podílu vonných látek sme všichni už někde četli, ale já myslela rozdělení podle složení, nebo použitých postupů. Zdá se totiž že budeš asi expert:D... no na tu Gucci si budu muset doma sednout a mít trochu víc času, teď v práci to nejde;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam