• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    ENTENTYKY: Code jsem zkousela a bohuzel se na me rozvonel divne. Pripominal mi pak nejaky lepidlo a to mi z papirku voni krasne. Toho diora jsem zkousela a nezaujal me...
    ZARA: do zásoby už to právě asi nezvládnu, kdybych vedela, ze ho rusi, tak bych se tak zaridila...
    ZARA
    ZARA --- ---
    1MALALISTICKA: navrhujem nakupit do zasoby napr. cez web, vonavky vydrzia naj niekolko desiatok rokov :) bohuzial som vonala len pansky Obsession night, takze nic rozumne neporadim
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JOPS: akorat ta horni se blbe macka jednou rukou :)
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Taky jdu pro radu. Přestali mi vyrábět CK Obsesion night. Můj bezkonkurenčně nejoblíbenější parfém. Nosila jsem ho i na den, protože mám ráda výraznější vůně. Ale ne sladké, ne přespříliš zemité, ne květinové. Z čmuchání po parfumerkách mám už bolavou hlavu a prodavačky mi většinou vnucují jen novinky, nebo nějaké jejich oblíbené, ale můj požadavek na charakter vůně je asi nezajímá... Nějaké návrhy?
    GAF
    GAF --- ---
    Ahoj lidi, už jste někdo kupoval Moschino Glamour? Jaké to je? A chápu dobře, že je to taková ta pyžmová vůně (ačkoliv je hlava z mandarinky a pelyňku...)?
    JOPS
    JOPS --- ---
    objednal jsem si tyhle dve smradlave vody :))

premejslel jsem, ze jednu necham bratrovi a druhou si necham... ale zatim to vypada, ze mi zustanou obe... :)

NEVENA
    NEVENA --- ---
    mně neuvěřitelně voní ta Lancome a chci ji... vůně nosím spíš podle nálady a barev, ale tahle mi přijde, že se hodí k tmavé a k eleganci
    ASAWA
    ASAWA --- ---
    zajímalo by mě, co si myslíte o Lancome Trésor Midnight rose, Gucci flora a klasickém Lanvin "Arpége"...voní mi všechny a nevím, co si koupit, případně jak je nosit...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    nooo, ani ne, kdyz se ti libej :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ENTENTYKY: no ještě mě zaujalo dle složení tohle, musim očichathttp://www.parfemy-elnino.cz/hummer-hummer
    jenže mít dvě pánský vůně, není to trošku divný?=D
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    jo, to ja jsem si pri jeho nakupu prave rikala taky :) ale nejak na to nedoslo :D a i presto, ze stal par korun, tak jsem nakonec nemela chut si ho nechat ani do zasoby, proste nudos maximos
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ENTENTYKY: ještě uvidim, už jsem to dlouho necítila. řikala jsem si že to budu mít jako vůni na střídání, spíš na léto.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    black sun neznam
    ale zeleny caj od ardenky? vazne? to mi prijde jako uplne desna nuda .. ono po prvnich par pouzitich si clovek rekne, ze to je vlastne docela pekny, takovy bezkonfliktni, ze jo, ale na nejaky DALSI pouziti uz jsem treba ja nemela naladu a rychle ho poslala do sveta
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    hmm, tak bvulgari black mě nezaujalo taktéž, nějaký moc teplý na mě (pocitově=D), nevim jak to popsat.....
    obssesion znovu, tentokrát na mě, tentokrát mi to připadlo zajímavější.

ale zcela náhodou jsem našla to pro co si půjdu a je to dokonce v akci ( tak možná koupíme ještě něco navíc) - salvatore dalí black sun - nakonec pánská vůně, jako druhou si asi vezmu elizabeth arden zelený čaj, to je lehká klasika. konečně.

a zaujala, ale nemohla bych nosit denně a asi bych tim taky dost srala okolí lolita minuit noir - já mám lékořici ráda=)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    tak to je s ni teda tezky :D)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ENTENTYKY: no já no=)jenže matka je v tomhle děsná prostě. těžko vysvětlovat.
    jop, maj ho k vyzkoušení tak půjdu tam.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    LIMONADA: no a tu vuni budes nosit ty nebo mati? ;))) jestli te bavi ten poison, tak bych asi zapusobila, byt tebou

black asi v parf nesezenes, jak jsem psala, uz se nedela celkem dlouho - napada me leda u xparfemu v prodejne, jestli by ho nemeli (kdyztak si tam zkus napsat - jestli ho teda vubec maji na webu, to jsem nekoukala)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ENTENTYKY: hmm, tak jsem dneska byla zkoušet s mámou.
    CK měli v sephoře dvě obsession, a ani jedna nezaujala.
    si lolita mě také nevzala, a to L na mě asi moc nasládlé, ale rozhodně lepší a zajímavé, možná ještě zkusim na sobě. mámě to vonělo pepřově (to asi to si když se na to koukám)

na první očuch trochu zvláštní, překvapivě na ruce se mi hezky rozvoněl ten hypnotic poison, ale ten se nelíbil mámě (a ona mi kupuje vůni k narozkám, takže to bych si musela vydupat)

d'apregé až v marionnaud, a bylo to na mě děsivě sladký
    (akorát design lahvičky nějakej jinej, ne tak pěknej jako sem našla na netu)

bvlgari black bohužel neměli (nevíte kde zkusit?), zkoušela jsem jasmin noir a ten je takový nevýrazný.

pani mi pak zkusila dát ještě nějakého armaniho - slaďárna.
    a bell d'opium - není špatný, ale něco mi v tý vůni leze na nervy
    a gaultier 2 - celkem zajímavá unisexová vůně

bohužel nic nějak extra neohromilo no=/
    jo ale hodnotím rozhodně lépe obsluhu v marionnaud (dokonce káva na neutralizaci, a paní se netvářila tak že nám nutně musí něco prodat)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    tak nečekaně mi vyplatili fakturu tak jsem si udělala radost:

další Coco Chanel je doma (já bez ní prostě nemůžu...) a Diorova Poison taky. Jenom teď nevím, jestli Chanel pořád vítězí, nebo už je mám ráda obě stejně. (Ale ne, nejspíš ten chanel...)
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Neviděl někdo někde v nějakém prověřeném internetovém obchodě parfém Kenzo Oriental?
    Kdyby jo, tak prosím do pošty... kupovala jsem ondá za 1100,- 50ml a dávat za to 2,5 v Sephoře se mi nechce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam