• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: !!! ach ne...
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: Právě ji přestali vyrábět.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    znáte někdo cartier - le baiser du dragon? nemůžu se k ní dostat a dle recenzí a všeho to zní slibně...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ZARA: to je, dela vyznamny procento z toho, proc si ho nechavam :D
    ZARA
    ZARA --- ---
    ENTENTYKY: oooh, zo vobec neznie zle (kadidlo a ja sme celkom kamosi) - pocula som nanho zatial len same chvaly. pojdem teda testnut. dik
    ta flasa je krasna inak

ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    EVA_: to je neznamena, ze je do panska, resp. ze voni jak kolinska, spis mozna tvyho muze obyc kolinsky nudej ;)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ZARA: ja ho mam, tak mozna jo ;) no a jinak ... shalimar proste nemuzu, kadidlo v parfemech proste obecne neni nic pro me .. tady je dost umirneny, takze mi nevadi, ve zbytku prave citim ty pomerancovy tony - a pak to ma moc peknej flakon :DD
    kdyz se nad tim zamyslim, trochu mi to prijde jako code s ubranou sladkosti a v nem kadidlo
    EVA_
    EVA_ --- ---
    ENTENTYKY: Můj muž tvrdí, že by ho klidně nosil taky, na mě voní pomalu jak Barbaři od MDCI.
    ZARA
    ZARA --- ---
    ENTENTYKY: jo inak aky je? ty ako guerlainistka - oplati sa vobec skusat?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    no tak parfum initial fakt neni do panska ;)) je to dost odlehcenej shalimar, kvetiny, pomeranc/bergamot a trochu vanilky
    EVA_
    EVA_ --- ---
    LIMONADA: Taky je na nekterych serverech mozne si objednat odstriky. To je od 1 do cca 20 ml. parfemu, nestoji to tolik, jako cele baleni. Premyslim jeste o Guerlain Shalimar Parfum Initial, to je podle me dost povedena novinka. Taky zadny kytky a spis do panska. Ale chce to pockat tak pul hodinky, zacatek je prisernej.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    LIMONADA: Tobe by mozna sedel Sisley Eau de Soir, a vsadim boty, ze by Te dostal Caron Parfum Sacre, ten je treskute krasnej.
    CNV
    CNV --- ---
    Zkus Cartier Delices (ten původní, červenej).
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    1MALALISTICKA: lepidlo nee ;) code je krasnej ... a ten dior fakts skoro stejnej

ale jinak tu zasobu urcite stihnes :D na netu bude k mani jeste par let - ona to neni moc oblibena vune
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    ENTENTYKY: Code jsem zkousela a bohuzel se na me rozvonel divne. Pripominal mi pak nejaky lepidlo a to mi z papirku voni krasne. Toho diora jsem zkousela a nezaujal me...
    ZARA: do zásoby už to právě asi nezvládnu, kdybych vedela, ze ho rusi, tak bych se tak zaridila...
    JOPS
    JOPS --- ---
    NAVARA: no to mi povidej, ja mam jeste asi nabeh na karpalni tunel a timhle se navonet vyzaduje akrobatickou praci rukama :))))
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    1MALALISTICKA: hodne podobnej mi prisel armani code (teda spis naopak, obsession je podobna codu, ten je minimalne o tridu vys a mne se libi o dost vic - nicmene podobnosti tam jsou) a pak taky dior midnight poison (ten modrej)
    ZARA
    ZARA --- ---
    1MALALISTICKA: navrhujem nakupit do zasoby napr. cez web, vonavky vydrzia naj niekolko desiatok rokov :) bohuzial som vonala len pansky Obsession night, takze nic rozumne neporadim
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JOPS: akorat ta horni se blbe macka jednou rukou :)
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Taky jdu pro radu. Přestali mi vyrábět CK Obsesion night. Můj bezkonkurenčně nejoblíbenější parfém. Nosila jsem ho i na den, protože mám ráda výraznější vůně. Ale ne sladké, ne přespříliš zemité, ne květinové. Z čmuchání po parfumerkách mám už bolavou hlavu a prodavačky mi většinou vnucují jen novinky, nebo nějaké jejich oblíbené, ale můj požadavek na charakter vůně je asi nezajímá... Nějaké návrhy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam