• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GGG: Co nadělám, aspoň vím, že až si budu na podzim kupovat Jaisalmer tak to můžu udělat z tepla a sucha domova.
    GGG
    GGG --- ---
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    GGG: Tak to potom nevím kam jít.
    Já zase marně sháním Acqua di Parma Magnolia Nobile. Jsem na dně flakonu a další v nedohlednu.
    JOPS
    JOPS --- ---
    udelal jsem si radost :)

Versace Pour Homme (kupovano naslepo, podle recenzi :)) )

a

Calvin Klein Euphoria men (moje oblibena klasika)
    GGG
    GGG --- ---
    SOLEI: to vim, zruseno
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Byli v Pařížské, ale už rok nejsou.
    GGG
    GGG --- ---
    Nevite jestli nekdo v Praze prodava Comme des Garçons?
    M4RC
    M4RC --- ---
    Dobrý den všem, mám doma téměř nepoužitý Lancome Tresor Midnight Rose 50ml (viz inzerát na nyx tržišti), kdybyste měl někdo zájem, ráda ho přenechám za 700,- (Praha). Byl to nevhodný dárek a leží mi nevyužitý doma.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    BARUNKA: Oriflame a Avon ale nekrade jako to dělá FM group. Ty první dvě firmy vyrábí parfémy sami - nový vůně. FM Group vyrábí "parfémy inspirované XY" a parazituje na zavedených značkách a vyrábí napodobeniny...
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    FANFAN: FM group je spolecnost ktera funguje na stejny bazi jako Oriflame a Avon,takze parfemy budou tragicky.
    CNV
    CNV --- ---
    FANFAN: Takový laciný smrdutý napodobeniny slavných parfémů.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Dotaz: Co jsou zač ty FM group parfémy?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ahoj všem, miluju vůni růží, začínala jsem na tomto:
    Masaki - Masaki

pak jsem cca rok nosila tuto nádhernou vůni:
    Ralph Lauren - Romance, Always yours

a dnes mi přišel tento zázrak :) přestože jsem objednávala trochu naslepo (naposledy jsem cítila na jedné holce před rokem a v parfumériích není moc k očuchání), jsem absolutně nadšená. Akorát mě mrzí, že je k dostání jen jako toaletka....
    John Galliano - Parlez moi d´amour

Laurena mám ještě půl flakónu, jenže už jsem ho na sobě necítila, takže budu střídat...
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    Jakou máte zkušenost s parfémy od eisenberg? Dají se sehnat někde levněji, než v sephoře?
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: !!! ach ne...
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: Právě ji přestali vyrábět.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    znáte někdo cartier - le baiser du dragon? nemůžu se k ní dostat a dle recenzí a všeho to zní slibně...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ZARA: to je, dela vyznamny procento z toho, proc si ho nechavam :D
    ZARA
    ZARA --- ---
    ENTENTYKY: oooh, zo vobec neznie zle (kadidlo a ja sme celkom kamosi) - pocula som nanho zatial len same chvaly. pojdem teda testnut. dik
    ta flasa je krasna inak

ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    EVA_: to je neznamena, ze je do panska, resp. ze voni jak kolinska, spis mozna tvyho muze obyc kolinsky nudej ;)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ZARA: ja ho mam, tak mozna jo ;) no a jinak ... shalimar proste nemuzu, kadidlo v parfemech proste obecne neni nic pro me .. tady je dost umirneny, takze mi nevadi, ve zbytku prave citim ty pomerancovy tony - a pak to ma moc peknej flakon :DD
    kdyz se nad tim zamyslim, trochu mi to prijde jako code s ubranou sladkosti a v nem kadidlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam