• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RENFRI:
    HC_: je to vážně hrozně individuální, mně třeba hapia dapia svrchňáky nenadchly, ale používám je, nicméně pastelky vyloženě miluju a lituju, že jich mám jen pět a jelikož mám dost i jiných, nemám důvod kupovat další.
    HC_
    HC_ --- ---
    TABBY: cekam asi oboji:) premyslim o koupi pastelek a 3 svrchnaky HD vel. S a 3 vel. M (ale mozna ty eska sou zbytecny), kdyz koupim jeste ctvercovky, tak se daj pripadne taky pouzit, kdyby cural/kakal prcek hodne:)

?
    TABBY
    TABBY --- ---
    HC_: Otazka je, co od tech PULek cekas. Jestli nepropustnost, nebo pohodli. Ja pouzivam na spani u male (jinak je bezplenkovana) Imse Vimse a prijdou mi jaksi mekci nez Bambino Mio, ktere jsem pouzivala u starsi. Obcas ale provlhnou, coz je ale - jak sleduju cvrkot v [ Mateřský cit... když dva... těhotná, těhotenství, narození, porod, býti rodičem, děťátko, miminko ... ] - problem i u jednorazovych plen.

Haipa Daipa mam taky, ale nepouzivam - pokud bys mela zajem o mirne jete svrchnaky vsech velikosti, ozvi se mi do posty -, a to proto, ze tam vv plina dost plave. Ale verim tomu, ze s Pastelkama to je jine kafe.
    OLIFFKA
    OLIFFKA --- ---
    HC_: ja mam plinky vicevelikostni a vybirala jsem tak, aby mely malej zadecek a dite se v tom mohlo dobre pohybovat, tkze velikosti obleceni to mam stejny s papirovkama (ktery sem tam taky pouzivam). velikost S jsem pouzivala pouze do 3mesiců, velikost M tak do 8mesiců. znacka itti bitti snap in one.
    HC_
    HC_ --- ---
    zaujala me celkem znacka haipa-daipa - svrchnaky a k tomu plenky kalhotky
    take vam po vyprani zhrubly, tak jak je koupila tuším Renfri?

HC_
    HC_ --- ---
    tak sem z toho cela zmatena, je tolik znacek, nevim kterou vybrat a sou docela drahy, taky nevim kterou z tech vlozek do kterejch kalhotek strcit:)
    asi by se mi libily naky rychleschnouci PUL (ale osvedcena znacka?) a co do nich?:)
    btw. da se to objednavat za lepsi ceny i ze zahranici?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Ja dupacky pouzivala, ale asi ne o cislo vetsi, u tech dupacek mi to nejak neprijde nutny, ale ja zas mam celkem tenky plinky, ta body, to uz je jina kapitola, tak o cislo vetsi neni na skodu nejspis, ale tezko rict, jestli je to plinama nebo tim, ze je Maja proste vetsi. Druhu mam spoustu, oblibene tak dvoje, troje a to kazde na jinou cinnost.

Ale zbavuju se ted Popolini flanelovych ultrafit organic one size, mam tu prebytecne asi 4 nebo 5, kouknu presne. Tak za 100,- ale musim rict, ze me nevyhovuji, i kdyz jsou zastupy tech, kterym jo :-)
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    HC_: ja dupacky pouzivam a syn je musi mit skoro vzdy o cislo vetsi, nez s jednorazovyma plinkama. Stejne tak body. Ale zalezi to na tom, jakou plinku pouziji, ty vrchni kalhotky mam vsechny vlnene a ty jsou urcite objemnejsi, nez Pul-svrchnaky, ale i tam jsou rozdily, nektere ty vlnene jsou echt tluste a obrovske, jine jsou tenci a mensi a zadek neni o moc vetsi nez u jednorazovek. No a taky zalezi na konstituci ditete, nektere deti maji delsi nohy, jine dlouhy trup (coz je pripad mych deti).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: obojí :-)
    Mám takový mišmaš kalhotkovejch a skládanejch (to je něco mezi čtvercovkama a kalhotkovejma, takové vícevrstvé pleny, které ještě složíš), all in one nemám. Původně jsem nakoupila nějaké menší, k nim nějaké one size, ale z malých už B vyrostl a až asi na troje větší kalhotkovy mám většinou one size, co jsem je třeba dostala od příbuzné z druhé ruky a tak.
    Mám jich fakt hodně, což je fajn, neperu extra často, podařilo se mi to dotáhnout na jednou za 4 až 5 dní, myslím. Ale dá se vystačit s menším množstvím, ale pak musíš vzít v potaz i to, že čím složitější plína, tím déle schne, u některých typů to jde do dnů.
    Svrchňáky nové, co jsem pořídila poslední dobou, mám taky jen one size a vědět to, asi budu od začátku kupovat jen one size.
    HC_
    HC_ --- ---
    ANNAWA: diky a ty pouzivas ty "onesize" nebo mas kalthotky ruznych velikosti?:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: nikdy jsem s oblečením problém neměla a to B je teda od půl roka takovej knedlíček oplácanej :-) Ale obecně, když dáváš látkovky, je lepší oblečení baj voko vo číslo větší, protože větší zadek prostě maj. Ale zrovna u dupaček to fakt není problém, ale já dupačky nepoužívala vlastně nikdy.
    HC_
    HC_ --- ---
    ANNAWA: diky za nazor, ted me zrovna napadlo, zda se dite s takovejma kalhotkama pak vejde treba do obleceni jako jsou kalhoty :)
    a jestli pak teda neni lepsi kupovat kalhotky dle velikosti nez one size, nebo se mam s normalnim spodnim oblecenim rozloucit? (do dupacek se prcek doufam vejde??:)

jinak diky za ochotu, opravdu se to blbe filtruje
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: a do všeho se dá v případě potřeby vložit čtevrcovka nebo spíš nějaká v tom případě už skladnější vkládačka. Kalhotkovky jsou objemné o méně objemné, já třeba objemnější dávám na noc, na den spíše menší kvůli lepší pohyblivosti.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: už se to tady probíralo mockrát,ale blbě se to filtruje, nicméně ani tady jsme se neshodly na tom, co je lepší, protože každé vyhovuje něco jiného - někdo jede ve čtvercovkách, jiná v kalhotkových, obojí tedy se svrchňáky, někdo to má i all in one a nemůže si je vynachválit, se značkami to samé.
    HC_
    HC_ --- ---
    holky chystam se teprve na svoje prvni prebalovani:) zaujaly me latkovky, ctu, ze existujou jak plenkovy kalhotky a pres to svrchni kalhotky, a pak tzv. 2v1 do kterych se v pripade potreby jeste vklada ctvercovka...ktera varianta je lepsi? neni to dite pri prvni variante moc nabaleny? zajimaly by me proste vyhody a nevyhody, jednodussi mi prijdou ty kalhotky 2v 1

plus pripadne jakou znacku kalhotek zvolit, aby byly, co nejprodysnejsi a nejprijemnejsi, a jeste jestli je rozumne volit onesize variantu

diky moc
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: Chapu...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: já mám fotku pověšenejch plenek sušících se venku od loňska na ploše notebooku :-D

SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Uz mame pracku a susim druhou varku plen na zahrade a moc jim to slusi. Muz rikal, ze u veseni vypadam jako princezna ze mlejna..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    PSICHE23: Je jen potreba davat pozor, sby zpod svrchnacku nekoukala plenka - netvrdim, ze jsi to udelala, jen treba tchyne na to pozor porad nedava, tak ma furt mokry teplacky..
    KEYA
    KEYA --- ---
    IBERIA: Já ho kupuju v Globusu...
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    proteklo to kolem nožicek, s jednorázovkama se nám to taky stávalo, on když to veme na ráz tak je to kopa.))
    ale co no, žlučové mýdlo zabralo parádně, takže nestresuju:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam