• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANICHQA: ale já během dne dělám spoustu věcí, které jsou z hlediska dospělého nudné, ale pro moje malé dítě jsou zábavné a tak ho mám prostě u sebe - typově vyklízení myčka, dávání špinavého nádobí tamtéž, plnění pračky, věšení prádla, vaření, zalévání kytek, vynášení odpadků a já nevím co všechno ještě. Když z toho začne být nešťastný, nechám toho, ale jinak na něj během těchto činností mluvím, blbnu s ním, říkám mu kde co a myslím, že je to čas, kdy je nám oběma fajn. Malé děti moc nerozlišují čas na hraní i jiný, takže si dovedu představit i batole či kojence zaujatí pračkou na kličku víc než tím, co my dospělí nazýváme hraním či snad kvalitně stráveným časem s dítětem ;-)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    TABBY: jiste, ze muze, ale ja radeji bych se proste radeji hrala s ditetem, nez rucne zdimat pleny, tocit klickou a ja nevim co vsechno. Dle meho nazoru zcela zbytecna prace, pro nekoho je to zrejme hrdinstvi.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANICHQA: No a to se vylucuje? Muze snad prat a dite mit u toho...
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    RENFRI: jsi drson, ale myslim si, ze ten cas straveny s mini prackou na klicku bys mohla taky stravit se svym ditetem. Ale je to jen muj nazor :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Diky, holky :-))
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RENFRI: presne, pochvala velika jako cela a f r i k a.. Ne opravdu!!!
    TABBY
    TABBY --- ---
    RENFRI: Pochvala :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: jenže vyvářet se dají čtvercovky, moje všehochuť těžko, navíc s nimi peru i svrchňáky.

RENFRI: vidíš, já si nemyslím, že jsem drsoň, bála jsem se, že se budu muset k látkovkám nějak nutit či tak něco, ale právě že vůbec, baví mě to, ano, mně se třeba líbí, jak ty svrchňáky vypadaj - původně jsem měla jen z druhé ruky bílé, až pak jsem zjistila, jak také mohou být hezké :-)

Zato 12 dní bez pračky? Ty jsi drsoň! :-))) Chválím tě.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ANNAWA:
    SINSEMILLA:
    Tak to ja takovej zasadni latkovaci drson nejsem, to uz jsem tu psala, ale jsem na sebe hrda, byly jsme 12 dni u mamy, ktera nema pracku a dala jsem to, prepirani v takove te rucni mini pracce na klicku+rucni zdimani, atd.... chci pochvalu :-D No, je fakt, ze kadit Majda do tech plinek, tak asi tak drsna nejsem ;-)))
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    PSICHE23: taky peru ve slizu a předepírám žlučákem + přidávám sůl na skvrny. ty nejhorší tam občas zůstanou lehce vidět - no a právě jsem vyzkoušela, že vyprání na 90 jen se slizem je zcela vylikviduje. takže asi budu jednou za čas prostě vyvářet - čistě z estetických důvodů, protože jinak jsou pleny čistý jak píše SINSEMILLA:
    KEYA
    KEYA --- ---
    PSICHE23: Já předepírám Lanza mýdlem - to vybělí spolehlivě téměř jakékoli skvrny a na pleny je skvělé...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: u nás navíc je voda s manganem a železem, takže prostě už nejsou bělostné, ale sluníčko to i loni zlepšilo, taky na něj spoléhám.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: Ja mam flekaty jen ty pleny, na kterych se obejvil rapik, kterym jsem lecila zadek, jinak ecover se soli na skvrny to celkem vyperou s hodne spoleham v lete na slunicko, ale jinak je mi to vlastne dost jedno, protoze spinava ta plena neni..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PSICHE23: když jsme prala ve slizu, tak mi to taky zůstávalo, ale časem to zesvětlalo. Teď peru v gelu Ulrich a vlastně je to podobný.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    prosím radu.. dnes jsem si udělala první mýdlový sliz, vyprala jsem v tom plínky, ale stejně tam zůstaly trochu žlutý skvrnky..a to jsem to předtím předeprala ve žluč. mýdle..než dostával příkrmy tak jsem to vždy vyprala, ted prostě ne
    je možný že jsem ho udělala nějak blbě? příp. v čem to mám vyprat? nechci mít nový látkovky po 2 měs. do žluta:(
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    TABBY: mě dítě tolik leze a kadí, že si to na osminy nedokážu představit, to bych musela mít svrchňáků hrozně moc do zásoby na nehody, kterých by podle mě bylo dost...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    BLANCHE1: moje dítě je dost akční, v podstatě lze považovat opakované slézání a vylézání na sedačku za odpočívání a nikdy se "šnapka" ani nehla, takže neboj. a to ani v případě, že jsem mu dala ty svrchňáčky, co se shrnuly, protože se jim rozbil ten zip a blbě teď drží (jakjsem psala někde dole)
    TABBY
    TABBY --- ---
    HANUMA: Kdyz das do svrchnaku vv nebo cc rovne, tak sponku nepotrebujes.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: nám naštěstí nikdo jednorázovky darem nedal... stačí, že teď tady máme ten nedodělaný pytel..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: já tři balíky jednorázovek dostala porůznu jako že dar k narození a všechny jsem je nerozbalené dala ségře, nechala jsem si jedině načatý, co jsem musela koupit v porodnici, od příchodu doma jedině látkovky. Ten načatý balík jsem ani nedopotřebovala, pak jsem tedy koupila jeden další větších v tescu a ten je opět nedopotřebován, měla jsem je na té dovolené a už by mu asi byly malý, nevím vlastně.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: já jsem byla rozhodnutá, že to dám, ani jsem si nepořizovala jednorázovky a hned při první přebalení doma jsem jela v látkovkách a jednorázovky jsme používali teď asi 24 hodin (na noc teda ty naše), jak se nám pokazila pračka, tak než dovezli novou. a sem na to tak zvyklá, že mi přijde, že na jednorázovkách prostě hrozně chybí ten svrchňáček, je to nějaký divně vykrojený, má to volánky a smrdí to...

ale věda to byla na začátku fakt neskutečná, teda prozkoumávání možností. já se nakonec rozhodla pro klasiku, navíc jsme zdědili ty staré čtverce, takže i investice byla fakt malá... jednu dobu, jak strašně pil, teď už zase trochu polevil, tak jsem byla trochu upřebalovaná, ale celkově jsem měla nějakou mateřskou krizi a teď už je to zase v pohodě..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam