• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PSICHE23: asi vypadá :-) Možná to na 60 občas vezmu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PSICHE23: u takhle dlouhé dovolené bych to asi kombinovala, ale prala bych i v ruce, dítě naštěstí kadí jen někdy a to pobere separačka, čili to není žádná hrůza.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    ANNAWA: aha a vypadá to stejně jako na 60? nemělo by se to vyprat líp?
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    a vidíte zrovna včera jsem přemýšlela jak to dělat, když jsem někde kde není pračka, za zač. června jedem do chorvatska na 14dní..nerada bych sebou tahala jen jednorázovnky, už jsem si na látkovky zvykla i když jich nemám ještě tolik a musim to střídat
    perete teda v ruce?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PSICHE23: já to peru většinou na 40.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    SINSEMILLA: a kde kupujete tu sůl na skvrny? zatim jsem jí nesehnala

KEYA: tak to taky zkusim

JESTERKA_NA_ZDI: to mě taky napadlo, ale bála jsem se aby nebyly po tom praní moc tvrdý

jinak peru na 60, to by se mělo ne?
    a na sluníčko také spoléham
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ANICHQA: Ja myslim, ze jak jsi to nikdy nezkusila, tak to vidis moc jako kovbojku a predstavujes si, ze stojim pomalu u valchy pul dne - prehanim, jasne, ale ono je to uplne naopak. Prala jsem vkladacky, coz je frote kus latky velky zhruba jako vetsi vlozka, tech pocura Madlen za den tak pet, stejny pocet flisovych separacek, to fakt neni velke mnozstvi a neni to ani na denni prani, to vubec, takze hodit je do kyble mi cas nezabere a jednou za dva tri dny dat 15 vlozek do toho bubnu, vyprat, vymachat a povesit zabere fakt chvili, vetsinou stejne do rana uschly, takze pohoda.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ANICHQA: Tak hlavne ja teda prala kdyz spala, no, a kdyz spi, tak uplne nemusim sedet u ni a koukat na ni, zejo...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANICHQA: už jsem to psala, ale já prostě používám látkovky ráda a kompletně mě to baví. Přiznala jsme i to, že jsem si myslela, že se do toho budu muset nutit, ale to se nestalo, naopak je mi nepříjemná představa tun papírovek.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ANNAWA: ty argumenty beru, nicmene si myslim, ze nic se nema prehanet. A toto uz ponekud zavani radikalismem a ucelovosti. Ale je to samozrejme kazdeho vec, navic je to klub o latkovkach, tak co tady muzu cekat zejo? :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANICHQA: ale já během dne dělám spoustu věcí, které jsou z hlediska dospělého nudné, ale pro moje malé dítě jsou zábavné a tak ho mám prostě u sebe - typově vyklízení myčka, dávání špinavého nádobí tamtéž, plnění pračky, věšení prádla, vaření, zalévání kytek, vynášení odpadků a já nevím co všechno ještě. Když z toho začne být nešťastný, nechám toho, ale jinak na něj během těchto činností mluvím, blbnu s ním, říkám mu kde co a myslím, že je to čas, kdy je nám oběma fajn. Malé děti moc nerozlišují čas na hraní i jiný, takže si dovedu představit i batole či kojence zaujatí pračkou na kličku víc než tím, co my dospělí nazýváme hraním či snad kvalitně stráveným časem s dítětem ;-)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    TABBY: jiste, ze muze, ale ja radeji bych se proste radeji hrala s ditetem, nez rucne zdimat pleny, tocit klickou a ja nevim co vsechno. Dle meho nazoru zcela zbytecna prace, pro nekoho je to zrejme hrdinstvi.
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANICHQA: No a to se vylucuje? Muze snad prat a dite mit u toho...
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    RENFRI: jsi drson, ale myslim si, ze ten cas straveny s mini prackou na klicku bys mohla taky stravit se svym ditetem. Ale je to jen muj nazor :-)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Diky, holky :-))
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RENFRI: presne, pochvala velika jako cela a f r i k a.. Ne opravdu!!!
    TABBY
    TABBY --- ---
    RENFRI: Pochvala :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: jenže vyvářet se dají čtvercovky, moje všehochuť těžko, navíc s nimi peru i svrchňáky.

RENFRI: vidíš, já si nemyslím, že jsem drsoň, bála jsem se, že se budu muset k látkovkám nějak nutit či tak něco, ale právě že vůbec, baví mě to, ano, mně se třeba líbí, jak ty svrchňáky vypadaj - původně jsem měla jen z druhé ruky bílé, až pak jsem zjistila, jak také mohou být hezké :-)

Zato 12 dní bez pračky? Ty jsi drsoň! :-))) Chválím tě.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ANNAWA:
    SINSEMILLA:
    Tak to ja takovej zasadni latkovaci drson nejsem, to uz jsem tu psala, ale jsem na sebe hrda, byly jsme 12 dni u mamy, ktera nema pracku a dala jsem to, prepirani v takove te rucni mini pracce na klicku+rucni zdimani, atd.... chci pochvalu :-D No, je fakt, ze kadit Majda do tech plinek, tak asi tak drsna nejsem ;-)))
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    PSICHE23: taky peru ve slizu a předepírám žlučákem + přidávám sůl na skvrny. ty nejhorší tam občas zůstanou lehce vidět - no a právě jsem vyzkoušela, že vyprání na 90 jen se slizem je zcela vylikviduje. takže asi budu jednou za čas prostě vyvářet - čistě z estetických důvodů, protože jinak jsou pleny čistý jak píše SINSEMILLA:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam