• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: tak jsem to myslela, pro B je myčka hra a asi ani neví, že existují také edukativní hračky :) a nakonec i s tou přírodou to mám stejně.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    SINSEMILLA: s tim docela souhlasim, proto asi nabalim na dovolenou všechny prací prášky a budu prát hold v ruce no, se to nepos* :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: naprostý souhlas a myčka je jedna z nejoblíbenějších činností! a erikovi je myslím fakt jedno, jestli strká lžíce do zásobníku na příbory, u vaření přerovnává kysničky, hrnce nebo se mnou staví věž, protože hra je pro něj obojí.

ANICHQA: ono ve finále netrávíš s látkovkama víc jak 3 hodiny čistého času týdně a to jsem to jen hrubě odhadla a já používám čtvercovky a ty ještě skládám na novorozenecký sklad a ne na osminy a třeba annava a renfri podle mě vůbec neskáladají, takže háží do pračky, pověsí, sundají a naskáladjí do šuplíku.

a ještě poslední věc, pro mě je představa používání jednorázovek v přírodě (na dovolené, na chatě apod.) nechutná, protože tam mám ještě intenzivnější pocit, že zasírám životní prostředí, když strávím týden výlety v lesích. a alespoň ušetřím spoustu času a svému bolavému koleni spoustu schodů s chozením s jezdorázkovama do popelnice..

a klidně mě považuj za fanatika..
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    SINSEMILLA: jj, díky
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    PSICHE23: v dm jsem na to nikdy nekoukala, takže nevím, jestli to tam mají.

kdybys to nesehnala v tý DM, tak tenhle bioshop to i posílá: http://www.bioobchod.cz/exec/search.aspx?exps=s%C5%AFl+na+skvrny&SearchType=Fulltext
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    SINSEMILLA: z boleslavi trochu z ruky.)
    ale dm tu máme :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    PSICHE23: mají ji v některých bio/eko prodejnách, třeba i v bráně, ale já doporučuju biopotraviny v bělehradaské u I.P. Pavlova, tam je nejlevnější. a dost mě překvapilo, že obecně ta nabídka ekologické drogerie není nic moc (třeba ve velkých potravinách u arbesáku nemají snad absolutně nic), dost mě to překvapilo teda..
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Ja sul na skvrny Ulricha - mam ho z latkovky.cz.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    TABBY: v dm,no paráda, já to sháněla v těch obyč. drogerkach a nic
    TABBY
    TABBY --- ---
    PSICHE23: Sul na skrvry beru z DM. Fleckensalt ci jak se to jmenuje. Rada DenkMIt, stoji asi tretinu toho co Ecover a ucinky jsou IMHO stejne.
    CHANA
    CHANA --- ---
    PSICHE23: také jsem prala většinou na 40, semtam na 60 nebo víc většinou ve slizu, ale i v qaltu batole a byly flekaté a zašedlé, protože jsem líná předepírat:) Nedávno jsem je vyvařila s qaltem a s tou solí na skvrny, což je myslím perkarbonát sodný, ale nevím jestli v tom jen nemám zmatek a pleny celkem prokoukly.

Perkarbonát jde prý koupit v drogerii, ale nenašla jsem ho, tak jsem objednala zde: http://www.fichema.cz/ekologicke-prani-cisteni-perkarbonat-sodny-ruzna-baleni-c-37_54_53.html
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    ANNAWA: tyjo on má vždycky pokaděnou každou část plíny, občas si přeju aby nekadil.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PSICHE23: asi vypadá :-) Možná to na 60 občas vezmu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PSICHE23: u takhle dlouhé dovolené bych to asi kombinovala, ale prala bych i v ruce, dítě naštěstí kadí jen někdy a to pobere separačka, čili to není žádná hrůza.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    ANNAWA: aha a vypadá to stejně jako na 60? nemělo by se to vyprat líp?
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    a vidíte zrovna včera jsem přemýšlela jak to dělat, když jsem někde kde není pračka, za zač. června jedem do chorvatska na 14dní..nerada bych sebou tahala jen jednorázovnky, už jsem si na látkovky zvykla i když jich nemám ještě tolik a musim to střídat
    perete teda v ruce?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PSICHE23: já to peru většinou na 40.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    SINSEMILLA: a kde kupujete tu sůl na skvrny? zatim jsem jí nesehnala

KEYA: tak to taky zkusim

JESTERKA_NA_ZDI: to mě taky napadlo, ale bála jsem se aby nebyly po tom praní moc tvrdý

jinak peru na 60, to by se mělo ne?
    a na sluníčko také spoléham
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ANICHQA: Ja myslim, ze jak jsi to nikdy nezkusila, tak to vidis moc jako kovbojku a predstavujes si, ze stojim pomalu u valchy pul dne - prehanim, jasne, ale ono je to uplne naopak. Prala jsem vkladacky, coz je frote kus latky velky zhruba jako vetsi vlozka, tech pocura Madlen za den tak pet, stejny pocet flisovych separacek, to fakt neni velke mnozstvi a neni to ani na denni prani, to vubec, takze hodit je do kyble mi cas nezabere a jednou za dva tri dny dat 15 vlozek do toho bubnu, vyprat, vymachat a povesit zabere fakt chvili, vetsinou stejne do rana uschly, takze pohoda.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ANICHQA: Tak hlavne ja teda prala kdyz spala, no, a kdyz spi, tak uplne nemusim sedet u ni a koukat na ni, zejo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam