• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    BONEMINA: a kolik tech svrchnacku mas?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BONEMINA: jojo, moje oblibene BL :-))
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Já nedám dopustit na tyhle svrchňáky http://www.branakdetem.cz/svrchni-kalhotky-baby-lucy-fix.htm . K nim rotuju cca 25 čtverců a separační plenky kupuju v lékárně jednorázové.
    Jinak junior má přes 5 kilo a velikost XS mu stále ještě je, ačkoli na stránkách píšou, že je to čtyř a půl kilo. Tak nevím, kdy nastane čas pořizovat nové, do těchhle má IMHO stále ještě rezervu.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SELLIGAN: Jinak co matka to nazor, ja mam asi nejradsi kapsovky baby lucy frote organic a i jejich svrchnaky... na lezeni a de facto jen takovou jistici plinu, protoze mala hodne cura do nocniku pouzivam jen frote vkladacku a na to rovnou svrchnaky Grovia, pak mam celkem rada svrchni blueberry, ale jsou dost robustni, takze az na vetsi dite. Driv jsem pouzivala separacky Anicka, ale mala uz do plin hodne dlouho nekadi, takze ted davam fleecove separacky jen kvuli suchu, z rozstrihane ikea deky.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SELLIGAN: Jestli máš čas přes den zkus tuhle přednášku http://www.branakdetem.cz/kurzy.php?id=4
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SELLIGAN: Instruktazni videa tu jsou, nezahrnuji vsechny varianty, ale muzou ti pomoct se zorientovat, bacha, obcas tam zamenim slovo separacka za vkladacka, ale to poznas...
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    tak jo - jsem budoucí matka amatér začátečník a mám dotaz
    plánuju kupovat látkové pleny. A prosím o trpelivost a vyveďte mne kdyztak z omylu. Prolezla jsem vsechny mozne stranky s latkovkama a stejne jsem neprisla na to jak ty vrstvy jdou po sobe (asi bych potrebovala instruktazni video nebo navstivit nejakou maminu :)

1)svrchnacky (3 vrstve - bambus, flaus, frote..)
    2) naskladana plena (dle velikosti ditete)
    3) frote plenkova vlozka

je to tak?

znama (je ji asi 60) mi rikala, ze kdyz mela sve deti male, tak jim davala tehdy jeste takove ty igelitove svrchnacky a dovnitr 3 naskladane pleny na obdelniky a ze prebalovala tak 12x denne a spotrebu mela teda asi 36 plen na jeden den a prala kazdy druhy den

s jak velkou spotrebou mam pocitat? kolik toho mam vlastne nakoupit? vim, ze dela treba Kikko nejake predpripravene baliky,ale ma to smysl? vyuziju to vsechno? jake s tim mate zkusenosti? A vubec...jake znacky doporucujete obecne?

NIENNA
    NIENNA --- ---
    TABBY: Tak jo - budu to brát pozitivně...takže tak, že mi taky nikdo nevynadal ani neměl komentáře blbé... nebo tak něco...
    TABBY
    TABBY --- ---
    RENFRI: Mne nechvalili, neb doktor koukal na monitor a ne na pleny. Navic jsem tam nesla dite rozbalene, s plinou na pipine.

NIENNA: K latkovkam jsem taky zadne pochvaly neslysela. Asi to je normalni... Jo, jenom sestra na obvodu pravila neco v tom smyslu, ze dite ma dle sona kycle v cajku, tak ho nemusim trapit latkovyma plenama. Trestila jsem na ni zrak, paac jsem tu argumentaci moc nestihala...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    RENFRI: HANUMA: KEYA: Díky za rady... tak jsem zatím zkusila dát novorozenecký sklad - osminy - svrchňáček... Drží to krásně...jen má chuděrka zadeček jak brouk Pytlík...
    Myslím, že ty osminy bohatě stačí - už takhle má nožičky od sebe...a vůbec... Možná až trošku poroste, tak to změním na šestiny...ale zatím si myslím, že má nožičky od sebe dost daleko...ale jinak díky za radu...

TABBY: NO, u nás je velká rodinná zátěž... tak to nechci podceňovat... Dr. rozhodl na základě SONA... a přesně jak píše RENFRI: v těch látkovkách ji viděl, takže ví, jak to vypadá... Bohužel mě za látkovky zatím nikdo nepochválil (všichni na mě tak zvláštně koukají, ale třeba jsem jen vztahovačná...)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TABBY: to by šlo :) dík
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    TABBY: Jak to muze netusit, kdyz vidi to dite v latkovkach? Me za latkovky pochvalil.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY: ale je to o to nelogičtější, že když se objevily papírovky, ortopedové právě remcali, že jsou úzké a nebude to svědčí kyčlím a tak všelijak.
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIENNA: Eh. Co k tomu rict. Pred par lety jsem to resila taky a dospela jsem k nazoru, ze doporuceni prameni z toho, ze dotycny dr. netusi, jak vypadaji latkove pleny. Navic, protoze dcerka byla nosena prevazne na svislo, prislo mi, ze se ji kycle budou roztahovat dostatecne. Coz se tedy skutecne stalo...
    KEYA
    KEYA --- ---
    NIENNA: Dávala jsem čtvercovky - jednu na novorozenecký a dovnitř dvě naskládané na šestiny (širší) místo osmin... bylo to ale dost praní, tak jsem přešla na kalhotkové s jednou širokou plenou přes to - do svrchňáků se tuším vešlo vše...
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    NIENNA: kamoska uchycuje snappi sponkou a holcicce to drzi
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NIENNA: To hrozně záleží na typu svrchnaku, někdy jsme to vazali jen další ctvercovkou nebo se dělaly svrchnaky na masle na bocích, přece jen už je to 14 let... Teď bych to řešila asi pod větší svrchnaky při dostatku plinek..
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    RENFRI: a máš vyzkoušené, co je lepší? A jakým způsobem eventuelně přes ty svrchňáky? Aby to drželo....
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NIENNA: Jo, u Madlenky ne, ta měla kyčle krásný hned, ale u Anicky, cc a na to jednu dvě kvůli kyclim, klidně i přes svrchnaky.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    SINSEMILLA: diky, ja tam mam taky detskou, tak proto.) kartouzska stoji za to!
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Mám dotaz.... Látkuju, pouze čč...a svrchňáčky... A dneska na kyčlích nám bylo doporučeno široké balení... Ptala jsem se, jestli látkovky stačí a nestačí...mám přihodit ještě jednu plenu na osminky... Chtěla jsem se optat - dělal jste to tady někdo? Dávali jste ještě jednu plenu a nebo jste něco vázali přes to všechno? No, koukám, že píšu jako hotentot, ale nějak nejsem schopná to formulovat lépe.... tak mě omluvte...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam