• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SINSEMILLA: Máš pořád u mě tu roli, dnes ráno jsem přiletěla a už tu budu do 4.7., tuhle středu i v Praze přímo...
    MURAMIXA
    MURAMIXA --- ---
    SINSEMILLA: Segra je prepirala a prala s plenkama plus k tomu roztrihanou starou fleece mikcu nebo deku.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    CHANA: chci nějak levně vyřešit separačky, kterých máme dost velkou spotřebu...
    CHANA
    CHANA --- ---
    SINSEMILLA: Já jsem pochopila, že ho chceš navlhčovat a používat na otírání prdelky.

HC_: mě se ta stolice sundavá stejně špatně ze čtvercovek i z flísových vložek, tak jsem separačky jen vyzkoušela a pak nepoužívala.
    HC_
    HC_ --- ---
    CHANA: ja udelala separacky z fleecu, rozstrihala sem levnou deku:)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    CHANA: jenže on erik nemá úplně klasický bobky, který bych mohla z té látkové separačky vysypat, on fakt hodně pije, takže to má dost tekuté i bez toho a dostávat to z té látkovky bez separačky je dost opruz.. tak zas taková investice to není, volala jsem k nám do lékárny a majíí 10 x metr x půl metru za 55, tak to zkusím a uvidím. jsme teď dost bez peněz, tak chci zkusit nějakou levnější variantu než popli separačky. navíc jich máme fakt spotřebu, protože syn kadí tak pětkrát denně...
    CHANA
    CHANA --- ---
    SINSEMILLA: varuji Tě, to narovnávání je dost otravné. Po té zkušenosti jsem rozstříhala několik plen a na stroji je olemovala a jsou mnohem příjemnější než perlan. Také se s nimi dá prdelka mnohem lépe po umytí osušit. Pracích cyklů vydží víc a když je nesušíš rovné,není problém je narovnat suché.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    CHANA: super, díky! tak až doberu atb a dostanu se do města, tak pořídím... zkusím asi zavolat do lékárny, aby ho objednali...
    CHANA
    CHANA --- ---
    SINSEMILLA: vydrží několik vyprání, ale musí před uschnutím narovnat jinak uschne v kuličce nebo v ruličce a nejde už rozložit. Do záchoda ho určitě neházej, tak rychle se nerozloží.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Mam dotaz, da se ten perlan taky prat jako separacky? A po vyhozeni do zachoda se rozlozi?
    MONIA
    MONIA --- ---
    ANNAWA: ja mam pop-in AIO a musim rict,ze teda neschne 3 dny....u nas na balkone na slunicku behem dopoledne a kdyz je hnusne,tak vevnitr jsou za den jsou suche :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEYA: B mívá stolici spíše kompaktní až velice kompaktní a na úplně malého jsem je neměla, takže tam srovnání nemám.

Já přiznávám, že už ani netuším, která plena saje víc, zda bambusová či bavlněná, ta popolini vydrží celou noc a to je logicky maximum, co po nich chci.
    KEYA
    KEYA --- ---
    TABBY: Grovia tu právě byly doporučovány pro děti, co se více pohybují, ale řekla bych, že třeba tekutější stolice v nich může být problém - jsou dost úzké... Ale nemám s tím zkušenost.
    Mě momentálně vyhovují jako přechod při občasném počůrání v noci...

Jinak se savostí - mě přijde, že výrazně víc saje bambus a je jedno, jestli je to kalhotková plena, čtvercovka nebo vkládačka... takže já mám v plánu si na třetí dítě ušít hromadu dlouhých vkládaček z některé látky odsud: http://www.sijemdetem.cz/katalog/latky-spol/bambus/feed
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LANTHAL: sušení je opruz, to rozhodně, já je teda většinou suším venku, ale taky to nejde vždycky. Ale nemám žádnou zkušenost s cc, jen s různými obyčejnými kapsovkami, vv a mými též oblíbenými pastelkami. Nemám žádné jako že AIO, to by mi bylo líto peněz, dát pětikilo za plínu a pak čekat tři dny, až uschne :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY: vidíš, pro chodící dítě mi přijdou dobré, pravda.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TABBY: já dávám na noc poděděné kapsovky popolini, osvědčily se mi hodně a přes den jak se mi namane, já mám dost různých typů plen. Ale kdžy jsou čisté a suché ty Grovie, moc ráda po nich sáhnu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    LANTHAL: OK. Diky. Predam dal.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TABBY: jo BL+cc na osminky jdou v pohodě, byla to poslední kombinace před tím, než se mladej naučil žít bez plen

No, nepřišly mi nějak extra savější, pokud do čtvercovek dáš ještě vkládací vložku, tak je to skoro to samý, ale mají výhodu, že tekutější stolice díky těm gumičkám spíš neproteče, než u čtvercovek na osminy. Tedy tak se to aspoň jevilo mě.
    Celkově mi "tyhle kalhotkovy zazraky" zdaleka nepřišly tak zázračný, a myslim, že u druhýho mimina se bez nich klidně obejdu, hrozně mě prudilo, jak dlouho schnou, pokud člověk nemá možnost je pověsit venku.
    TABBY
    TABBY --- ---
    LANTHAL: Takze BabyLucy svrchnaky + cc jdou, jo? Mi prislo, ze kdyz jsou delate na tyhle kalhotkove pleny, tak tam bude cc cvachtat. Prima!

Jo, a tyhle kalhotkovy zazraky jsou nejak savejsi, kdyz je tam ten extra material na bocich, nez vv?
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TABBY: mám babylucy tyhle bambusový, na chodící mimino mi to moc vhodný nepřišlo, má to hodně široký ten pruh mezi nohama, a trochu ho dřely ty stehenní gumičky ... mám tedy poměrně pohybově nešikovný dítě, a s těmahle plínama a ještě v teplákách to bylo dost neštěstí. Když začal chodit, tak jsem pak tyhle kalhotky přestala používat a jeli jsme už jen na čtvercovkách a babylucy svrchňákách.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Diky za vsechny postrehy. Zeptam se jeste na tohle:
    Ty GroVia s vv jsou realne i pro chodici dite, nebo tam je lepsi nejaka tvarovana plenka + svrchnaky, napr. BabyLucy?

+

(Jak mam ty bezplenkovane deti, tak v tomhle tapu.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam