• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TABBY
    TABBY --- ---
    EWICZZZKA: Myslis jako kakance? Pokud skladujes pliny "na sucho", doporucim ti velice uspesny postup. Pokadenou plinu zbavit bobajzu, vymachat, na flek nanest zlucove mydlo (tuhe za cca 15 Kc v kazdem DM, vonave tekute v prakticke tube s aplikatorem za cca 4 petky tamtez) a soupnout do kyble. Nasledne vyprat ve slizu.

Ve slizu peru dodnes temer vse a ce se tyka zlucoveho mydla, je to fakt skvost. Vcera jsem s nim zlikvidovala fleky od boruvek, ktere si krasavice prinesly z lesa v hojnem poctu... Miluju zlucove mydlo!
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    chtela jsem se zeptat, kdo perete plenky ve slizu, jestli spina v pohode pousti ... pripadne jestli mate nejaky upgradovany recept?
    MONIA
    MONIA --- ---
    ja skladuju plenky na mokro a preperu vzdycky jenom ty pokadene. nicmene mam balkon,takze i kdyz to trosku smrdi,nejak mi to nevadi (balkon je na jih a jak byla ta vedra,transport plinek do pracky byl v hrdinsky vykon,musela jsem to delat zasadne kdyz pritel nebyl doma:) chlap jsou proste padavky:)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    HC_: "od" porodu, ne do porodu, samozrejme :-D
    HC_
    HC_ --- ---
    NIENNA:
    RENFRI:
    no misto flisovych davam flanelove ubrousky, jsou heboucke a prodysne, puvodne usite na otirani - ale na jejich pouzivani zatim nemam silu:)
    TABBY
    TABBY --- ---
    ZU_22: Bych do toho laku vrzla par lzic octa. Nebo tam muzes nakapat teatree ci levanduli, to diteti neuskodi. Nicmene tez doporucuju vymachane pleny skladovat na sucho.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    HC_: Ja mela taky teda do porodu ty obycejne separacky (Anicky) a az tak nekdy po pul roce presla na ty fleecove...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    HC_: Na flisove separačky chci přejít až později...teď používám celulozové separačky...jsou dle mého super...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ZU_22: Vyřešila jsem to skladováním na sucho... Původně mi přišlo logičtější mít je ve vodě... ale vzhledem k zápachu, jsem vodu zrušila a pleny v kyblíku s víčkem jsou OK...
    HC_
    HC_ --- ---
    tak hlasim, ze vcera sme zacli s latkovkama (prckovi je dní), zatim dobry, jen mam pocit, ze ty flisovy separacky ho nejak drazdi, neni to uplne nejjemnejsi flis, tak jeste musime testovat
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    mam dotaz-po dvou dnech v kybli s vikem ve vode pleny dost smrdi i pres viko, slysela jsem o nejake olejicku, ale nevim, aby to neskodilo diteti..i kdyz se to zase vypere...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Nemáte někdo zkušenost.... Používám svrchňáčky Anawy a byla jsem s nimi
    MOC spokojená, ale včera mi totálně prosákly nebo spíš provlhly a vůbec nevím, jak se to mohlo stát - Lenička měla mokré body i dupačky...a to to měla pár minut...a v plence bylo evidentně jednou načuráno... tak nevím, co si o tom myslet... ale hrozně mě to zklamalo... a překvapilo... nemáte nějakou radu? Nebo jestli to je normální... náhoda... fakt nevím... Dneska se to více-méně zopakovalo...tak teď nemám odvahu jí to dát... A to látkuju od jejího narození a bude mít za chvilku tři měsíce...
    JO, používám klasické čtvercovky...
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    VERONIKA22: taky dobrej tip:o) díky holky!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SINSEMILLA: no jo v ložnici.......KRISTY to jsem úplně zapomněla. máme taky malý byt a od podzimu do jara peru jen na noc a věšák stojí někde uprostřed místnosti. ráno to proberu co uschlo a na zbytek dne dávám věšák na manželskou postel. vypadá to sice úděsně ale nepřekáží a co - zavřu dveře a zvlhčím tam vzduch
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    KRISTY: my bydlíme v 1kk a i přesto, že máme sušák takový ten vytahovací nad vanou v koupelně(dost blbě tam prádlo schne), tak se nám nejvíc osvědčil taky sušák na topení - máme ale tento typ: http://www.mat-online.cz/zbozi/-susak-na-topeni akorát s více šprušlema (12) - topení máme sice taky zastavený, ale věšíme to na dveře od skříně v pokoji, používám čč vejde se na to celá pračka - suším je po dvou až třech na sobě a když večer pověsím, tak jsou do rána suchý - takže v ideálním případě ráno sundám, sušák šoupnu za skříň a ani vidu ani slechu :-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    VERONIKA22: jenže když máš v pračce třeba čtyřicet látkových plen, tak takhle bys to sušila celý den a ještě bys na to pořád musela myslet, to my přijde schůdnější na pár hodin zabrat věšákem třeba ložnici, kam nechodíš. ale nechat dosušit takhle pár drobností je fajn.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KRISTY: no tak pokud nad topením máte záclony závěsy tak něco vymysli tam. na garnýže často věším ramínka aby vypraná tlustá bunda uschnula..

místo garnýží existují taková lanka tak kdyby jsi pod oknem či nad oknem jedno měla a v totální nouzi kdy venku bude šíleně tam sušila tak by to mohlo být ok.

pokud bych chtěla být látkovací maminka tak bych se fakt nenechala odradit ....ať to doma vypadá jakkoliv. dítě čůrá dnem i nocí, prát se musí a já chci látkovat a basta :oD a budu sušit kde uznám za vhodné
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    hm, tak to u nas bohuzel nejde, prej jednim topenim je pohovka a pred druhym postel. ale napad dobrej! spis uvazuju o tom stropnim....
    ale diky za tip kazdopadne!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam