• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    TABBY
    TABBY --- ---
    HANUMA: Impregnovala jsem jenom pruzne lemy kolem nozicek, a to lanolinovym voskem.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    HANUMA: nikdy jsem PULky neimpregnovala a neprotékaj :)
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    sem to ale trubka, myslela sem, ze se impregnujou jenom vlnacky, ze PUL vrstva je "vecna":)) nevite, dela se to stejne jako ty vlnacky, ze bych to udelala najednou?
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Tak jsem dneska objednala hamp hour plenky a vice druhu vkladacek:) do ted jsem pouzivala jen ctverce po mamince, tak jsem zvedava:)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    Kdyz delate lanolinovou impregnaci na svrchnacky (ulrich rozpusteny ve vode), lze ji jeste znovu po case pouzit nebo to mam vylit?
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    co se protékání týče, taky v tom nemám moc jasno. Někdy mi svrchňáky protečou, protože špatně vložím plínku - stačí, aby kousíček někde vyčuhoval a to mokro tím prosákne ven.
    Za protékání ale považuju stav, kdy je plínka řádně založená a přesto je svrchňák a potažmo oblečení mokré. Jelikož jsem ale děsnej lempl, tak nikdy nepoznám, jestli je to moje blbost nebo problém té plíny. Každopádně na lemy jsem jednou použila ten lanolinový vosk. Mám podezření, že některý svrchňáky vlhnou i přes látku, takže je zkusím vymáchat v lanolinu...ale to tu mluvím o haipadaipa pulkách, které mám už na třetí dítě...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Mela jsem taky old-schoolove Haipa-Daipy a Bambino Mio a neprotekaly. Pravda, deti jsou bezplenkovane...
    Protekaly mi kolem nohou Imse Vimse Organic Fox. Bylo mi receno, ze jsou z Imse Vimse nejvic problemove, a ze normalni PULky od IV netecou...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Nemají jiné gumičky ani prací požadavky, prostě po čase se začnou kolem nohou většinou promáčet.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ANNAWA: já fakt nemám tušení :) A v čem jsou ty protékající jiný? Mají jiné gumičky? Nebo protékaj jinudy než nohavičkama? Nebo mají nějaké speciální "prací požadavky"? Přijde mi to fakt divný, jako kdyby to byl jeden výrobce, tak dobře, ale už i dva mi přijdou podezřelý (tedy pokud je nevyrábí jedna firma pod dvěma různýma značkama).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LANTHAL: tak mi ale řekni, čím to je, protože tady nejsem zdaleka jediná, která si na protékající svrchňáky stěžuje. BambinoMIo, Imse Vimse a Haipa tedy byly vždycky bez problémů, psala jsem to sem.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ANNAWA: Tak to máš fakt divný, já mám všechny svrchňáky už na druhým dítěti a neprotéhá mi nic ... a to některý jsou teda už jinak fest jetý :) teda nemám grovie ani blueberry, jen takový ty značky, co tu byly už před třema lety (BambinoMio, Haipy, Imse, BabyLucy,..)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IORETH: já, když už nemám po ruce fakt nic jiného, dám Bartolomějovi imse vimse, co jsou do osm kil (on má asi tak 11) na nějakou malou plenu a neprotékají.
    IORETH
    IORETH --- ---
    HC_: Na Ríšovi jsem točila troje popilini, které pamaatují dvě jiné dětia fungují furt, byť dvoje z nich mají odlepenou PUL vrstvu. Tipuju, že sedm let jim bude určitě. Grovie pustily po dvo měsících. Měka jsem i nějaké imse vimse, taky po dvou dětech, ty taky neprotekly, ale používala jsem je jenom zkraje, než z nich děti vyrostly.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: já jich měla taky tolik, čili taky spíš míň. Já pleny peru většinou na 40, to jsem kalhotky prala s nimi, když jsem je občas pro dobrý pocit prala na 60, kalhotky jsem k nim nedávala.
    HC_
    HC_ --- ---
    ANNAWA: no ja je peru s plenkov. kalhotkama...ale mam jedny Haipa Daipa a asi patery nasity svoje, takze je tocim min
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: některé po roce, některé po necelém půl roce, ale záleží na tom, jak často je točíš. Já je ani na 60 nikdy neprala.
    HC_
    HC_ --- ---
    a za jak dlouho pouzivani vam svrchnaky protekaji? ja zatim pouzivam 3,5 mesice, a dobry..ale to je asi kratka doba..peru na 60
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IORETH: mně taky. Mám na Barta staré haipa daipa a ani nevím jak staré jsou a pořád super. Koupila jsem nový stejný, jen vzorované, tak uvidíme :)
    IORETH
    IORETH --- ---
    ANNAWA: Mně přijde, že rychleji odcházejí ty nové značky... Staré Popolini, které jsem koupila po dvou dětech, prala s plínama na šedesát a dost drhla v ruce od Ríšových průjmů, vydržely všechno. Jednou Richard přeprogramoval pračku na vyvářku a po tomto šoku se odlepila ta PUL vrstva. Zůstala neporušená a používala jsem je ještě asi půlroku hodně a sporadicky dodnes. Materál skvělej, jenom ten design trochu kulhá :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Takové resumé... prostě žádné svrchňáky nevydrží věčně, momentálně si stýskám nad Blueberrry, které B dostal loni v listoapadu, používala jsem je hodně a už prostě tečou, a myslím, že protýkají i Thirsties, které jsem koupila nějak loni koncem roku. Pro sebe jsem si z toho vyvodila, že už svchňáky neperu s plínama, jen v ruce a snažím se k nim být šetrná, ale zda to pomůže?
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    IORETH: Sakris... Dekuju za odpoved:)
    IORETH
    IORETH --- ---
    SHARIE: Zanáší se jím cesta, kterou putuje ze zásobníku do bubnu. Ne, že byto dokázal ucpat, ale může tam zasmrádnout nebo i začít plesnivět. Blbě se to čistí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam