• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    a qalt kupujete ciste qalt nebo batole? mne batole nic moc nevypralo. ja teda jedu ale jen v tekutych prostredcich, pze mi pracka dela na tmavem pradle z prasku skvrny:-/ ted mam aktualne formil - marseillske mydlo z lidlu a jsem vicemene spokojena, akorat mi to teda vubec nevoni! ale vypere to lip nez vsechny lovely, persily sensitiv, denkmit sensitiv dohromady. kristian na to nastesti reakci nema, tak dobry. ale o slizu jsem hodne uvazovala prave taky.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    SINSEMILLA: My si rozbor jednou za rok delame a zelezo nam to jen potvrdilo:) jinak je nastesti voda zdrava i kdyz ne kojenecka.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: ne :-) Ale právě že železo je jednoduché zaznamenat a mangan vlastně taky. To je voda za studně a tady všichni vědí, že to v té vodě je.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: Vy si delate rozbory, ze? To ja nevim, jaka voda tady vlastne je, ale zelezo je jednoduche zaznamenat
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SHARIE: Super, o to vic se tesim, az to vyzkousim!
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    IBERIA: Na fleru latkove slipovky dost lidi nabizi. Urcite by na zadost usili i jinou velikost:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SHARIE: podle mě to bylo tím naším manganem, protože ten když se usadí ve studni, je černý hnusný.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    SINSEMILLA: Ja sliz pouzivam na vsechno. Vodu mame tvrdou a zelezitou a nic to nedela.
    Pripravuju to strouhanim z kostky mydla (kupuju v dmku) a ze sody. Mydlove vlocky jsem nezkousela. Pokud neni mydlo nejake stare vyschle, jde strouhat dobre.
    Sliz mi zatim vypral vsechno dobre, doporucuju:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: mně se zdálo, že pere dobře, jen prostě ty hnědý fleky, zničilo mi to několik věcí :-/ Ale možná jsem dělala něco blbě.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: Kamaradka je ze slizu uplne nadsena, tak me to prave dost nahlodalo, kdyby mi to nefungovalo, tak qualt je hned dalsi na rade..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: já si nechávám domů posílat 10kg Qualtu a jasně, je to dražší než sliz, ale ve srovnání s nějakým arielem je to pohoda a i to složení by mělo být lepší.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: My docela zelezitou vodu mame, ale zkusit to muzu. Ted peru ve zbytku nejakyho persilu na barevny pradlo a je to dost hruzny, ty fleky miminci to moc nevypere, to nejaky tekuty ekoprasek byl na tom lepe
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ZU_22: Nevyuzijes? Tak to ja bych brala, kdybys to mela vyhodit.. Ozvu se v poste
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    SINSEMILLA: ja ti kdyztak muzu dat mydla na sliz, dokionce mam i sliz a asi ho vyhodim, mam i zbytek sody a uz nevyuziiju jeslti chces...:)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IBERIA: jj, chápu, tohle jenom jako případná nouzovka...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: já jsem dělala sliz ze strouhaného mýdla, to zabere chvilinku, ale nakonec jsem od toho upustila, protože máme mangano-železitou vodu a te prostě v kombinaci se slizem dělala n prádle velké hnědé mapy, zvláště na světlém. Podstatu této chemické reakce jsme nicméně nepochopila.
    HC_
    HC_ --- ---
    HC_: plus do spodni casti ti muzu nasit PUL latku (delaj se z ni svrchnaky), takze to neprotece vubec
    HC_
    HC_ --- ---
    IBERIA: neni problem ti je usit...mam bamb. savou latku, ze ktery siju normalne vkladacky, vypada to takhle http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/554845_3665353351087_1711771474_n.jpg ..staci dodat rozmery a mas je:) kdyztak posta
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: našla jsem tohle: http://www.mydlove-vlocky.cz/ (prý to posílají i se solí) a mají akorát těch 80 %

u těchto není uvedeno procentní složení: http://www.ekorodinka.cz/...znacky-nabizime-/organic---mydlove-myci-a-praci-prostredky--cr-/produkt/prirodni-praci-prostredek-organic---mydlove-vlocky

ale nevím, jestli raději nekoupit jedno mýdlo, udělat si slizu míň a pokud mi to bude vyhovovat, tak si třeba koupit víc vloček a tedy za lepší cenu
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    už se u mě fakt schyluje k používání slizu, chtěla jsem se zeptat, vyrábíte si ho některá s nastrouhaného mýdla nebo máte zkušenosti s mýdlovými vločkami, kde odpadá nutnost strouhání. nepočítala jste některá náhodou poměr cena - výkon - námaha u těchto metod?

teď jsem byla vbavlnce a paní prodavačka mi právě mýdlové vločky doporučovala. mám si prý dát pozor na to, aby byly minimálně 80 procentní a že to pak chce jen vychytat, jak silné si to udělat podle tvrdosti vody, objemu prádla a tak.

(filtrovala jsem to v auditku eko domácnosti, ale nic moc jsem nenašla, tak se ptám tady)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam