• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LANTHAL:
    CASTROL: ne-li horší, protože dítě, momentálně 17m, krom pití mléka propadlo ještě pití čaje a i objem je jaksi větší.
    CHANA
    CHANA --- ---
    Nu tak já to tedy házím v koupelně na hromadu, nasucho samozřejmě, ale s příkrmy teprve začínáme. Do budoucna plánuji pořídit na pleny toto nebo podobné http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80182237/
    Líbí se mi, že to větrá a že tam ty pleny (snad ) nezaplesniví. U té Ikey mi vadí, že má jen 10 litrů a bojím se, že to bude malé na takové množství plen, co zaplní pračku a tak bych ráda našla v nějakých domácích potřebách něco podobného trochu většího zavěsitelného na zeď. Kdyby jste o něčem věděly, budu vděčná, když mi dáte vědět.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    CASTROL: Vypláchnu kýbl (jednou za čas dezinfikuju) a jak roste dítě (a ne vždy se povede dodržet tři dny - ale to je fakt málokdy), tak jsem schledala, že by to ovonět chtělo - takže na dno kyblíku a na víko fouknu ze spreje olejíček ředěný vodou... zatím super...uvidím, jak dál v čase...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    CASTROL: to je zajímavý, mě vůbec nepřišlo, že čím je dítě starší, tím méně plen potřebuje ... přišlo mi to celou dobu celkem konstantní
    MONIA
    MONIA --- ---
    já kapu (teda v létě jsem kapala) olejíček na víko krabice,takže když se otevřela vonělo to a ne páchlo.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    ad skladování plín: po prvním dítěti už vím, že je velkej rozdíl, jestli je dítěti měsíc, půl roku, rok nebo 1,5
    a) čím je dítě starší, tím méně plen potřebuje a tím déle se skladují a pak i puchnou. Později u nás nepomáhal ani kýbl s víkem - ale nechávala jsem počůraný plíny uschnout a pak teprve skladovala (abych nemusela prát obden pár plín)
    b) čím je dítě starší, tím víc mu smrdí bobky - takže ze začátku vše ok, později smrdí všechno a všude - balkón se jeví jako dobrá možnost

co se pračky týče, je dobrý ji občas vyprat s práškem na prázdno, protože jinak zahnívá celá

ten olejíček mě teda nenapadl - to jako vypláchnete kbelík ve voňavý vodě, nebo máte vodu s olejíčkem?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Páni, to jsou věci.....:-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIENNA: Právě že vyprané. Dokone to snad i v mrazu líp schne (jako že líp, než ve vlhkém chladu, ne líp, než v bytě).
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: no ale suché, ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIENNA: Spíš dřív se to dělalo, myslím že jako zimní varianta přírodní desinfekce, když nebylo prudké slunce, které funguje v létě. Prostě se pověsilo do mrazu ven.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Hmmm, tak to jsem nevěděla....Mě přijde, že jak je plné vody, tak ta zmrzne a tím zabere více místa a tím poničí vlákno látky a tím sníží životnost...
    K čemu a jak se dělá vymrznutí prádla?
    MONIA
    MONIA --- ---
    NIENNA: přesně to mi hlodá v hlavě. a pak si nejsem uplně jistá přechodem z mrazu do pračky (horká voda)...nejspíš asi bude třeba to nachat nějakou dobu rozmrznout. nejem zaden fyzik, tak prosím omluvte zda se vám moje dotazy zdají příliš pitomé :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIENNA: Vždyť se dává prádlo normálně ven vymrznout. Jen se pak zmrzlé nesmí ohýbat.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ZABITULKA: Vzhledem k tomu, že mám velkou toleranci k pachům, jsem se ještě poptala manžela. Plenky jsou skladované v kyblíku pod obyčejnou pokličkou (nijak se nešroubuje - je jen přiklopené). Manžel je na pach hodně háklivý - potvrdil, že v pokoji to nikdy cítit není (a to tam normálně topíme a tak). Lenka už je na příkrmech dlouho a má 6,5 měsíce. Plenky cítit jsou, ale není to žádná tragedie (při přendavání). Co poznám je, když je tam nechám déle než tři dny...to už pak začínají čpět.
    Olejíček je perfektní. Používám ho chvilinku a dosáhla jsem toho, že kýbl voní. Je to Eukalyptový olej od Justu (www.justnahrin.cz). Je ředěný vodou, ale nevím v jakém poměru (budu zjišˇtovat až mi dojde v pifíku-sprejík co vypadá jako rtěnka).
    Plenky mám pouze čtverce, peru s práškem, solí na skvrny z DM a s octem. Nesmrdí ani trošku (a to mi je manžel oˇnuchával, neboˇt nevěřil, že tam ocet nebude cítit).
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Mě jo - je to mokré, pokud to zmrzne, může to poškodit vlákno, ne? Nemám to empiricky ověřeno, ale mám takové povědomí, že by mokré prádlo nemělo zmrznout....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONIA: Nenapadá mě, proč by měl.
    MONIA
    MONIA --- ---
    u nás nesmrdí,ale to je tím,že skladuju na balkone:)
    ted vsak premýslím,jestli mráz nebude tem plínkám vadit....co o tom soudíte?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Naše plínky skladované nasucho zatím moc nesmrdí, ale už víc, než na začátku, jak mládě začíná víc koncentrovat moč, takže to asi časem bude horší. Uvažuju, že pak vyhodím kýbl na balkon, v zimě to bude řešení a v létě se uvidí, co s tím.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    U nas plinky nesmrdi (zatim kojim, zda to neni tim), mam klasicke ctverce a skladuju rozlozene ve vode v sitce a bez vika. Obcas dam do vody trochu teatree oleje. Teda pokadeny opiram nez je tam dam, ale ne moc:) peru ve slizu a ocet nedavam, smrdi mi to.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    NIENNA: a plinky ti teda nesmrdi? hod prosim odkaz na ten olejicek, nebo popis, co to je, kde se kupuje... dekuju!

tyjo, to jsem rada, ze v tom nejsem sama, ja uz mela trauma z toho, ze je neco u me spatne:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam