• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KEYA
    KEYA --- ---
    ZU_22: Tyjo, tak gratuluju... mám jen jedny svrchňáky, tak je při praní víc šetřím a jsem zvědavá, jak dopadnou...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZABITULKA:
    CASTROL: Bartovi je 17m a má furt látkovky, ve dne v noci a řekla bych, že furt čůrá hodně často.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    CASTROL: :-)) tak jo, kristian ted taky vyprodukuje o neco malo min plen, ale vylozene velky rozdil v tom mnozstvi neni, pze je takovej prostatik malinkej, ucurava po malych troskach. ale pres den jedeme v jednorazovkach, mame latkovky akorat na spani, pze jich mam jen malo. resp mam jich hafo, ale tech, ktere vyhovuji mne, je malo:-)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    Zprava pro vsechny, kterym protekaji Grovia - moji reklamaci uznali a vraci mi penize!! huraaa, doporucuji dat si tu praci a vyreklamovat take :)
    MONIA
    MONIA --- ---
    CHANA: tak z mé zkušenosti ti to za pár dní určitě nezplesniví...spíš si nedokážu představit,je mít volně na hromadě. ale u nás je to i tím,že máme psa a tomu všechno co já schledávám smrdutým velmi voní,takže by v tom byl pořád vlezený :))
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    ANNAWA: no moje zkušenost je, že starší dítě čůrá méně často - objem moči je samosebou větší, ale není to tak často. Mohu srovnávat, protože mám doma teď 2 měsíce staré mimino a 2,3 kluka - ten počůrá za den max 5 plen, zatímco mimino...to snad ani nemusím řikat. třeba mám nějaké výjimečné dítě.
    Taky to může být zkreslené tím, že jsem cca od 1 roku začala doplňovat jednorázovkama kvůli snadnějšímu pohybu....
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Tak v množství plen a době skladování problém nebude,bo moje dítko vyprodukuje tolik prádla,že prostě pliny šoupnu zrovna k tomu,co peru. Ale už jsem přemýšlela,že věkem a stravou to možná být může,pže první rok jsem s tím neměla problém vůbec.ale taky musím říct,že dnes jsem dávala vkládacky,které už prošly vypránim s dezinfekci miofresh a pokrok,po vypráni pěkně voní!takže přeperu pliny všechny.a před tím pěkně naprázdno vyperu pračku,to je dobrý tip. Jo a dneska došly grovia,tak jsem zvědavá:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LANTHAL:
    CASTROL: ne-li horší, protože dítě, momentálně 17m, krom pití mléka propadlo ještě pití čaje a i objem je jaksi větší.
    CHANA
    CHANA --- ---
    Nu tak já to tedy házím v koupelně na hromadu, nasucho samozřejmě, ale s příkrmy teprve začínáme. Do budoucna plánuji pořídit na pleny toto nebo podobné http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80182237/
    Líbí se mi, že to větrá a že tam ty pleny (snad ) nezaplesniví. U té Ikey mi vadí, že má jen 10 litrů a bojím se, že to bude malé na takové množství plen, co zaplní pračku a tak bych ráda našla v nějakých domácích potřebách něco podobného trochu většího zavěsitelného na zeď. Kdyby jste o něčem věděly, budu vděčná, když mi dáte vědět.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    CASTROL: Vypláchnu kýbl (jednou za čas dezinfikuju) a jak roste dítě (a ne vždy se povede dodržet tři dny - ale to je fakt málokdy), tak jsem schledala, že by to ovonět chtělo - takže na dno kyblíku a na víko fouknu ze spreje olejíček ředěný vodou... zatím super...uvidím, jak dál v čase...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    CASTROL: to je zajímavý, mě vůbec nepřišlo, že čím je dítě starší, tím méně plen potřebuje ... přišlo mi to celou dobu celkem konstantní
    MONIA
    MONIA --- ---
    já kapu (teda v létě jsem kapala) olejíček na víko krabice,takže když se otevřela vonělo to a ne páchlo.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    ad skladování plín: po prvním dítěti už vím, že je velkej rozdíl, jestli je dítěti měsíc, půl roku, rok nebo 1,5
    a) čím je dítě starší, tím méně plen potřebuje a tím déle se skladují a pak i puchnou. Později u nás nepomáhal ani kýbl s víkem - ale nechávala jsem počůraný plíny uschnout a pak teprve skladovala (abych nemusela prát obden pár plín)
    b) čím je dítě starší, tím víc mu smrdí bobky - takže ze začátku vše ok, později smrdí všechno a všude - balkón se jeví jako dobrá možnost

co se pračky týče, je dobrý ji občas vyprat s práškem na prázdno, protože jinak zahnívá celá

ten olejíček mě teda nenapadl - to jako vypláchnete kbelík ve voňavý vodě, nebo máte vodu s olejíčkem?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Páni, to jsou věci.....:-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIENNA: Právě že vyprané. Dokone to snad i v mrazu líp schne (jako že líp, než ve vlhkém chladu, ne líp, než v bytě).
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: no ale suché, ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIENNA: Spíš dřív se to dělalo, myslím že jako zimní varianta přírodní desinfekce, když nebylo prudké slunce, které funguje v létě. Prostě se pověsilo do mrazu ven.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Hmmm, tak to jsem nevěděla....Mě přijde, že jak je plné vody, tak ta zmrzne a tím zabere více místa a tím poničí vlákno látky a tím sníží životnost...
    K čemu a jak se dělá vymrznutí prádla?
    MONIA
    MONIA --- ---
    NIENNA: přesně to mi hlodá v hlavě. a pak si nejsem uplně jistá přechodem z mrazu do pračky (horká voda)...nejspíš asi bude třeba to nachat nějakou dobu rozmrznout. nejem zaden fyzik, tak prosím omluvte zda se vám moje dotazy zdají příliš pitomé :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIENNA: Vždyť se dává prádlo normálně ven vymrznout. Jen se pak zmrzlé nesmí ohýbat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam