• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    EWICZZZKA: díky tak si to teď namýšlím.

TAPINA:
    RENFRI:

No vede mě k tomu právě pohodlí miminka,čím dřív od porodu,tím citlivější tělíčko,tak bych mu chtěla dát co největší komfort.A taky myslím,že čím víc bude se mnou v kontaktu a začneme zavádět takové ty mini rituálky( přebalování apod.),tak se bude cítit v novém více v bezpečí.
    Jasně ekologie,je taky důležitá,ale myslím že tak krátký čas na to vliv nemá.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: No a jestli te k tomu zene ekologie, tak vem Babylove rozlozitelne, ty eko a je...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Jasny, to proste ziskas pak praxi ty zkusenosti... nechtej videt durch procuranou ci pokakanou plenku zavrenou v nepropustnem pytli treba byt jen treti den, bleeee :-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Hlavně co tě k tomu vede, když je to takhle komplikované? To jedno malé balení jednorázovek tam tak akorát spotřebuješ a doma začneš s látkovkama, to je nejpohodlnější řešení, podle mě.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    BERENIKEE: Zabal jednorázovky, nějaký nejmenší balení, kdyby se něco zkomplikovalo a nemohla jsi rodit ambulantně, musela tam zůstat, nemohla přebalovat sama ... cokoliv. A látkovky taky a uvidíš podle situace.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    KATIA:
    RENFRI:

No jak nejsem ještě zaběhnutá,tak skladování jsem si představovala spíše v nepropustném pytli,ale nenapadlo mě,že by to mohl být argument proti kvůli hygieně.No v duchu doufám,že když ,tak ulovím nadstandart.Ale třebas do toho jdu dost najivně.
    snad si ale malé budu moc opečovávat a přebalovat hned sama,(je mi jasné že po akutním císaři je to něco jiného).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Taky bych se v porodnici na látkovky vykašlala. Zrovna já jsem z těch, co měli dítě u sebe až třetí den a nikdo to nepředpokládal. Nadstandard jsem měla, do toho by mi nikdo kecat nemohl, ale i tak, doma musím svrchňáky minimálně co třetí den projet pračkou, tam by to nešlo. Moc si to nedovedu představit.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Ono by bylo spis fer je na to i upozornit predem a zeptat se - kdybych se setkala s duraznym nesouhlasem, tak bych to urcite nedelala, tohle je skutecne i jejich vec uz a za to by mi to fakt nestalo. Kde budes rodit?
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    RENFRI:
    EWICZZZKA:

No právě ,taky jsem si říkala,že někde tomu naklonění nebudou.Prát rovnou tam je asi nesmysl,to bych spíš posílala domů.Ale asi nějaké příjemné jednorázovky pro jistotu zabalím.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    EWICZZZKA: No urcite - to uz neni jen tvoje vec, pokud teda asi nejsi na nadstandardu, ale stejne, skladovat je tam nekde musis, a to si tam jako privezes kybl s deklem a budes se s nima prit, jestli to je hygienicke a nesmrdi to? Ja si to neumim predstavit... a co pise KATIA je vlastne tkay fakt, to me vubec nenapadlo, protoze jsem mela Majdu hned, ale kamaradka ted treba mela akutniho cisare a maleho si sama prebalila az ctvrty den...
    KATIA
    KATIA --- ---
    EWICZZZKA: klidně i rozumný důvod, to dost dobře nemůže splnit nějaké hygienické nároky. museli by na to být zařízení - prádelna atp. - určitě to tak dřív bylo...
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    RENFRI: souhlas. To skladování jsem si tam nedokázala představit. Vlastně mě napadá, jestli by to nemohl být důvod/záminka pro to, aby prosazovali jednorázovky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    RENFRI: přesně. plus člověk neví, jak na tom po porodu bude, takže dítě třeba i bude přebalovat někdo jiný atp.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Hlavne si nemyslim, ze by te to tam nechali prat a treba ja rodila z nedele na pondeli a domu sla v patek a pokakane pliny smolkou by v ruce sly prat hodne blbe, nebyly by kde susit a pet dni starou hromadu pocuranych a pokakanych plen si hned privezt s prichodem z porodnice a nebo to posilat po rodine domu na vyprani by mne osobne za to nestalo...
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    BERENIKEE: řekla bych, že do jednorázovek tě nikdo nutit nemůže, jen se nepředpokládá, že někdo dneska bude látkovat hned po porodu, proto se píšou jednorázovky. Pokud bys zůstala v porodnici, tak přebalovat budeš před nebo po každém kojení, čili tak co tři hodiny. Podle toho bych si spočítala kolik čtvercovek sbalit. Svrchňáky bych vzala dvoje. Jak se novorozeňata tolik nehýbou, neprotéká to. Určitě záleží na tom, kde budeš rodit, dokážu si představit, že někde se to neobejde bez komentářů personálu a tvého obhajování. Jo - a nezapomenout něco vlastního na skladování špinavých plen.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BERENIKEE: Zalezi asi na porodnici, umim si jich predstavit dost, kde by to problem byl... takze je to na domluve. Ale za me - ono se vubec nic nestane, kdyz to dite dostane tri dny jednorazovky a az pak latkovky, ani jemu, ani tobe, ani prirode ;-)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ahoj řeším výbavu do porodnice,chtěla bych tam být max ambulantně,ale kdyby se něco zvrtlo měla bych mít nachystanou klasickou tašku.Jen ve všech radách na seznam pro miminko píšou jednorázovky a já bych určitě chtěla látkovat v kombinaci s bezplenkovkou,myslím že ideál rovnou od narození.Bývá to v porodnici problém?Mám si projistotu jednorázovky vzít a nebo lepší neustoupit a vzít si prostě látkové plíny plus nočníček?Eventuelně prosím odhad kolik čtvercovek a kolik svrchňáčků mít v tašce nabaleno s sebou?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SINSEMILLA: Ale já to naprosto chápu, ono když má člověk ne zrovna pozitivní zkušenosti... :) To spíš jen, že jsem chtěla udat další zdroj :)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DALEEN: Jezis jasne, ja jen, ze moje sefova byla takova pica, ze proste ne, jinak to neni spatna firma..
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SINSEMILLA: Využívala jsem pracovní benefity... :) Ale jsem ráda, že jsou dobré
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DALEEN: Ja ve firme, ktera provozuje lekarnu pracovala, takze tam nenakupuju, ale me fakt vyhovujou a pomer cena vykon super, tak snad ti taky poslouzi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam