• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    NIENNA: no ta nase to na brisku miluje a snazi se tam byt porad.Prekulit na brisko se ji chce i v plince,ale pak se skoro nezvedne nebo se rovnou zlobi ze to nejde tak,jak bez ni.

(reply EWICZZZKA|38841865}: tak nejak to delame taky,je etsinu dne bez plinky na podlozce .Je videt,ze tak je nejspokojenejsi.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    BERENIKEE: Ja i v zime nekolikrat za den davam na polonahato, necham jen body s dlouhym rukavem, plinku sundam a pod Frantisku dam velky rucnik pro pripad nehody. Nemam ani tak pocit, ze by ji latkovky brzdily v motorickem vyvoji, ma je od narozeni a tak je na pohyb v nich zvykla, ale na nahato je proste spokojenejsi. Akorat teda vzdycky pritopim.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    NIENNA: jo,tak s timhle nazorem souhlasim:)

HC_:
    BERENIKEE: diky za vysvetleni te rychlopleny,to asi pak prubnu tez,bo s kristianem jsme nedelali primarne bezplenkovku,ale od tri nedel jsme ho pravidelne nechavali "proprdet"nad umyvadlem nebo zachode vklubicku,neb se mu tak znacne ulevilo. Tak tak nejak predpokladam,ze u druheho decka to budu praktikovat podobne. Tak ta rychloplena by mola bytdobre reseni,jak se nezdrzovat sundavanim plen.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    BERENIKEE: Lenka byla vždy v pleně... a na břichu to milovala... Řekla bych, že chuť - nechuť být na bříšku nesouvisí ani tak s oblečením či plenama jako s náturou dítěte... :-)
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    ZABITULKA: jojo rychloplenu jsou jako svrchnacky a do ni davam jako HC ctvercovku a nemuzu si ji vynachvalit.My topime v kamnech,takze ted je hlavne nahulka a polonahulka,jak to tve.Ale v plince se ji zatim nedari,i vizuelne je to porad moc velka bakulka .

HC_: no ta jahudkova od tebe je lepsi nez flersova z brany,ale kdyz je v ni na brisku,tak se bud zlobi a nebo se zvedne tak napul a nevydrzi tolik jak nahata.(a to uz se ji dari na konipaskovat dlouho a k tomu zkousi vsechno mozny)
    HC_
    HC_ --- ---
    ZABITULKA: my dáváme Vojtu, když je vzhůru také do rychlopleny + čtvercovka, je to rychlý na nasazování, a rychle se to i svléká (my teda od 3,5 měsíce dáváme po jídle a před spaním na nočník), ale i tak, je to dobrá věcička

BERENIKEE: jak si přišla na to, že jí to na bříšku tlačí? náš Vojťák s tím nějak neměl problém (ikdyž jemu je jedno, když má nakadíno v gatích :D)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Máme všude koberce, takže pořád v plínce. Sice jsem měla ze začátku pocit, že se kvůli pleně nemůže moc dobře pohybovat, ale teď si říkám, že by nebylo od věci, kdyby vydržel minutu na jednom místě :o)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    BERENIKEE: ona se rychle nauci i s tou plinou spolupracovat. jinak u nas nejvetsi pokroky samozrejme byly pri nahatem stavu (nebo polonahatem - tricko nebo kosilka a takove ty navlikaci tunylky na nozicky, ja si nemuzu vzpomenout, jak se to jmenuje). doma byval Kristian hlavne na zemi na dece a te neporpustne prebalovaci podlozce jednorazove, kterou jsem pripadne vyhodila, kdyz doslo k nehode. proste jsme vic topili. ale prave kdyz uz to natrenoval nahatej, tak pak i v plince mu to za chvilku nedelalo problem.

a jinak dekuju za rady. ty rychlopleny od HC jsou teda fakt jen jako svrchnacky, jo? jsem nad tim prave premyslela. vzhledem k tomu, ze budeme mit jarni ditko, tak by to bylo asi celkem fajn jedny vzit.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    tak ja mam zatim na 3 měsíční holčičku troje vlněné svrchňáčky a 1 Haipa daipa PULky,ale k tomu mam 1 flees a 1 PUL (od HC) rychloplenky,coz jsou vlastne taky svrchnacky-doma zatim fungujeme hlavne na rychloplence a na cesty a do satku vlnacky hlavne,Haipa daipa jsem pouzivala jen kdyz byla uplne malinka.

A mam jednu otazku:Kdyz byly vase deti uplne malinke a pasly konicky,celkove se cokoli ucily na brisku,mely klasicke plinky ,nebo jen na nahato?Ja ji na cviceni nechavam zatim hlavne nahatou a polonahatou(kdyz je chladneji),protoze mam pocit,ze v klasicke pline ma uplne jinou stabilitu a tizi ji, a v rychloplince se sice dobre vykope,ale na brisko ji to taky prekazi.Nevim uplne jak ji nejlepe vyhovet,kdyz ted zacina travit na brisku vic a vic casu a ne vzdy se muze vzhledem k prostredi nahatit.
    KEYA
    KEYA --- ---
    ZABITULKA: Troje svrchňáčky mi stačí (+mám jedny které používám jen v nouzi na domácí lezení) a k tomu 3x all in one charlie banana - ty mám spíš na ven, když vím, že budu přebalovat mimo domov.
    Skládám novorozenecký sklad z plenek 70x70 vydrží cca do 9 kg, teď už ho dělám z 80x80 + dovnitř dlouhou vkládačku (babusový český fleece - šila mi mamka - podobné šije tady "petit lulu" :)) Stolice na svrchňáčky proteče jen výjimečně.
    Svrchňáčky mám na doporučení místních Thirsties a Flip, ale ty, co šije HC_ mi připadají hodně podobné a příště už bych brala její :). Když jsem kupovala svrchňáčky, tak ještě nešila :(.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    ZABITULKA: Mam troje PUL a ctvery vlnene:)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    ZABITULKA: Pouzivam sklad draka, sponku a na to vlnacky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: no právě. A ani moje rok a třičtvrtě starý dítě nekadí rovně a tuze a málo.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ANNAWA: no ja mela dvoje bambinomio v te nejmensi velikosti a ty teda rozhodne nestacily. ale jela jsem v ruznych kombinaichc ruznych plen.

tak diky moc za nazory! zaridim se dle toho.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TAPINA: přesně, já jich mám taky víc, ale v zásadě by mi v pohodě stačily troje
    dítě sice kadí víckrát za den, ale výsledek je většinou tuhý a svrchňáků se vůbec nedotkne
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Troje by byly optimum, kdyby dítko spořádaně kakalo jednou denně a nebo rovně. Jedny má na sobě, druhé se větrají a třetí schnou po vyprání. U nás to po zavedení příkrmů jednu chvíli vypadalo slibně, ale teď zase kadí minimálně 3x denně.
    HC_
    HC_ --- ---
    ZABITULKA: mám osmery, polovina jsou mé první ušité, druhá půlka nepovedené a testovací, ale už jsem se nad Vojtou slitovala a už má autíčkový :)
    jinak optimum je tak 4-5
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA:
    ZABITULKA: považuju těch pět za minimum až optimum, mám asi patery nebo šestery, doporučované troje by podle mě nestačily.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZABITULKA: Vždycky mi jich stačilo maximálně 5, i když jich teď mám víc.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    a jeste jeden dotaz k tem svrchnakum - kolikatery svrchnaky cca mate? nebo jste uzili na minimimi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam