• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KEYA
    KEYA --- ---
    PETRUSKA:
    KATIA:
    Já myslím, že je nejlepší, když látkuje někdo z bližších kamarádů nebo rodiny :). A poradí s manipulací a tak :). Momentálně používám látkovky na třetí dítě a moje sestra teď má svoje první. Látkuje taky, ale přiznává, že kdybych jí neradila, tak už by to asi vzdala...
    Takže tak.
    Ještě mě napadá - nechcete dát na nástěnku databázi místních látkovacích matek s přibližným místem výskytu? Pak už se dá oslovit ta konkrétní a třeba se domluvit na osobní ukázce :).
    Já jsem v Praze 6 - Řepích.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETRUSKA: chtěla jsem látkovat, ale praxe mě odradila a a nebyla jsem schopná takhle ve velkém testovat nad rámec toho, co mi přistálo doma... co mi vadilo - třeba ti to pomůže ve výběru plenek ;-) umístění více vrstev na meloucí se dítě mi přišlo zhola nemožné, dělali jsme to dva, jinak to bylo na křivo atp..., nutnost používat větší body/extendory, protože to prostě má výrazně větší objem. představa, že stačí vyměnit vnitřek - no to haha bylo to všude, zejména ta míchaná vajíčka ze začátku. oproti představě, že dítě je více v suchu, zklamání, že jak učurává pořád, tak prostě byl spíš pořád ve větším mokru, ačkoliv separačka pomohla výrazně.... čímž chci říct, že tomu hrozně fandím, ale sama jsem prostě nevytrvala, jedna tenká jednorázová plenka je jednodušší na provoz ;(
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PETRUSKA:
    LANTHAL: naprosto souhlasim s lanthal! co jsem si myslela, ze mi bude vyhovovat, nakonec letelo do kouta. odzkousela jsem asi 8 ruznych typu plen a zustala jen u 3. pricemz taky zalezi z meho pohledu i na ditku, co mu bude sedet - syn byl hubenour a sedelo mu neco jineho, nez dceri, ktera je buclatejsi. takze za me taky - nakoupit ruzne druhy plen, ktere si myslis, ze by ti mohly vyhovovat, pro me bylo fajn na tenhle zacatek koupit pleny z druhe ruky. a kdyz jsem videla, co mi vyhovuje, dokoupila jsem zbytek uz treba novych.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    PETRUSKA: ahoj, už se to tu probíralo několikrát - testovací sady znějí pěkně, ale popravdě, daleko lepší je koupit si několik různých druhů plen od různých firem. Zjistíš, co ti nejlíp vyhovuje, a které nejlíp sedí tvému dítku. Když koupíš celou sadu a náhodou ti nebudou vyhovovat, tak to nejspíš rychle vzdáš. Doporučuju zkusit všechno možné - PULky na sucháče i patentky, čtvercové pleny i plenkové kalhotky, třeba i vlňáčky nebo fleecové svrchňáky, pokud si troufáš. Různé firmy (různé střihy svrchňáků). A po pár měsících uvidíš, s čím se ti nejlíp pracuje a dokoupíš už pak jen to "nejlepší".
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Ahoj látkařky :) čekám v listopadu prvního potomka a chystám se do začátku určitě vyzkoušet, jestli zvládnu nějaké látkové pleny. Byla jsem se podívat v Bráně dětem, ale paní byla trochu nepříjemná a odkázala mě na nějaké pravidelné přednášky o látkovkách ve středu od dvou hodin, které bohužel kvůli práci nestíhám, takže mi moc neporadila.

Zatím bych chtěla zkusit nějakou testovací sadu (asi http://www.bamboolik.cz/.../eshop/1-1-Latkove-pleny/1-2-Plenkove-sady-Bamboolik/5/20-Standardni-sada) - na doma látkovky, na cesty a "v tísni" jednorázovky. Když se do látkovek zamiluju, tak jen dokoupím další a bude vystaráno.

Líbí se mi značka Bamboolik (www.bamboolik.cz) - tady jsem našla jedinou referenci někde z loňského roku. Změnilo se od té doby něco? Máte s touhle značkou někdo další zkušenost? Díky moc :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: mám to s přebalováním úplně stejně a taky to na B zabralo.

Ale s nočníkem ještě nezačíná, teď na dovolené chodil u vody nahatej, jako líbilo se mu to, ale tím to taky hasne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SINSEMILLA: Ty jo, to u nás probíhá pokaždé zápas v řeckořímském stylu, držím ho i drsně, občas sebou švihne tak, že se praští do hlavy a samozřejmě řve, ale stejně se příště pere zas. Občas zabere hračka, která není často k dispozici, občas zpívání, ale někdy nepomůže nic.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    HC_: erik to taky kdysi zkusil, ale byl dost rezolutně otočen na záda a přidržen loktem, asi dva dny to zkoušel a teď spolupracuje parádně, stačí mu říct, ať si lehne na zem a pak leží, ani nepotřebuje hračky už. to by mě fakt kleplo, kdybych za ním ještě měla lítat, v tom jsem byla fakt nekompromisní, přebaluju tě, tak budeš ležet...

teď teda pomalu řešíme nočník (teda spíš to klasicky řeš všichni kolem mě), když běhá nahatej na chatě, tak to jde, registruje to, řekne si a celkem se celý den sám obslouží, ale jak jste to dělaly s učením na nočník ve městě?
    HC_
    HC_ --- ---
    TAPINA: já byla teď u kamarádek úplně udivená, že se jejich děti přebalují v leže, já za Vojtou také lítám a oblékáme na etapy:) už u toho musím přemýšlet a nějak ho vždy zaujmout, naštěstí si to teda nerozepíná, to by mě vůbec kleplo:)
    ale už začíná celkem slyšet na ne, zkouším ho dát na záda, on švihne zadkem a je na břiše, ale když zvýším hlas a řeknu ne, tak někdy vydrží, sice kňučí, ale někdy se zabaví třeba ovladačem od televize (mobil mi už nenabíjí, jak ho oslintal, tak mu ho nedávám)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já mám zas nějakou látkovou krizi :o) Jirka se teď přebalování strašně brání, vidí, že ho nesu k přebalováku a už ječí, bojuje jako lev, aby nedostal plenu, a nějak mi dělá problémy mu ty čtyři vrstvy nasadit. Přebalování vestoje nepomáhá, nestojí, nýbrž zdrhá. Ale ono to stejně bude mít smysl maximálně do konce prázdnin, pak jde do školičky na větší část dne, takže už látkovky asi řešit nebudu.
    HC_
    HC_ --- ---
    a máme tu odklápěčky (minimální plenu) s nacvakávací vkládačkou :)

http://www.petitlulu.cz/kategorie-produktu/minimalni-pleny/
    HC_
    HC_ --- ---
    něco pro malé princezny:)

více na http://www.petitlulu.cz

jinak jsem docela stáhla ceny kalhotkových plen:)

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: joo? Že bych zase něco nakoupila ;-)
    HC_
    HC_ --- ---
    NIENNA: koncem týdne budou minimální pleny, o něco vychytanější než se dělali, dají se dobře použít na trénování:)

TAPINA: :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HC_: Aha, nějak jsem je neviděla. Časem budou potřeba.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    HC_: A takové ty tréninkové kalhotky?Teda nééé, že by to bylo aktuální... ale výhledově vlastně bude... :-)
    HC_
    HC_ --- ---
    TAPINA: nene už tam jsou veliké přímo v kategorii svrchní kalhotky

MAIKOR: tak to se budu těšit

jinak bude nová kolekce kalhotkových plen s nacvakávací vkládačkou (asi 11 nových vzorů), pak přebalovací podložky a minimální plenky:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HC_: Počítám, že větší svrchňáky, než na 12 kg, budou teprve až model a tester v jedné osobě doroste? :o)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    HC_: no vyborne! zrovna se chystam koupit testovaci sadu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: Držím :-)
    HC_
    HC_ --- ---
    tak holky držte nám palce, e-shop je na světe:) http://petitlulu.cz/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Musím pochválit vkládačky Petit Lulu :o) S nima jsem si zase troufla zkusit látkovky i přes noc, a zatím bez nehody.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    tak jsme byli o vikendu v Brne u kamarada. nechtela jsem tam tahat latkovky ani nocnik, takze jsme meli jednorazovky a za tu dobu se mala tak oprudila chudak..
    takze hura zpatky na nocnik
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INUSHKA: Ja nechavam svrchnacky proschnout dele, stridam dokola troje a peru je tak obden (ale vetsinou casteji, bo byvaji pokadene).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam