• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    VERONIKA22: já zas nedám dopustit na Tesco essentials, jednou za čas je na ně akce a vyjdou fakt dobře. vyhovovaly holce a kluk je s nima taky v pohodě.

LAMIA
    LAMIA --- ---
    QUAACA: trochu se bojim, ze kolem mne jsou same babylove holky, zkusim poprosit.ale stejne budu odkazana na to budou mit v baskicku
    ANNAWA: asi pripravim polovicni plan...zas by melo bejt pekne a ruzne se objevim u pracky
    VERONIKA22: eh to se prodava kde? nebo to je slang? pardon jsem fakt jednorazovkamanepolibena
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    QUAACA: třeba Háppy od belly jsou podle mě nejlepší a o žádném opruzení jsem ještě nikdy neslyšla.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LAMIA: já taky používám látkovky, ale na cestování ne, protože bych to prostě neměla kde prát a kde schnout - co kd\ž bude pršet a tak dále:
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    LAMIA: no a co vyzkoušet různé typy jednorázovek od kamarádek? po babylove se mi dítě taky oprudilo. no a pak vzít s sebou ty vyhovující.
    HC_
    HC_ --- ---
    LAMIA: stejně jako v poště, do minimální pleny se může dát cokoliv, co saje. jen ty savá jádra jsou vychytanější pro pohyblivější děti, protože je tam patentka na uchycení vkládačky vepředu
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    HC_: tyjo ty minimální pleny u tebe vypadaj parádně ... da se do ni taky dat prelozena ctvercovka jenom? ze bych jednu koupila a kombinovala?
    asi to tak vidim ... 3 svrchnacky rychloschnouci, 10 ctvercovek, separacky a asi tuhle minimal, i mi prijde dobra do vedra
    HC_
    HC_ --- ---
    LAMIA: asi bych vzala klasické čtverce, nejrychleji schnou a nebo pak jsou SIO pleny s nacvakávacím jádrem, ale to už by byla větší investice, a ty vkládačky zas tak rychle neschnou...ty čtverce mi přijdou jako nejlepší varianta, i to tak vídám u maminek, co jezdí třeba pod stan
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Prosím od radu
    jedeme na 3 týdny do Španělska a pohybovat se budem všude možně včetně čundru do hor. Uvažovala jsem o používání jednorázovek, které vůbec nepoužíváme (10m), ale minule po pokusu s eko babylove malá dostala fakt nechutnou vyrážku. Přemýšlím nad tím žechom alespoň na noc používali látkovky a měli i variantu přes den.
    Vnoci používáme vlňáčky, vázací plenu a složenou čtvercovku, tohle vše brát je dost šílenost. Klidně koupím nové pleny - jaký typ co by se dal přišpendlit na baťoh a u toho rychle schnul byste doporučili. (Třeba nikdy jsem ještě nepoužívala ty dvojité -tj. kalhotkové plenky, napadlo mne i jako ušetření místa v báglu, ale to zas asi blbě schne co?) Prosím vzpomeňte na delší čundry a výlety bez praček. Moc nevím co s tím. Díky
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    KEYA: jj Matylda mela v roce 13kg a ted v roce a pul 16 uuuu :( je teda velika, ale stejne no...stale verim ze je to tim mlikem co furt pije, protoze sme vsichni stihli
    KEYA
    KEYA --- ---
    MONIA: Nemáš :) - náš měl 11 v 10ti měsících - teď už ho raději nevážím, ale určitě má víc...
    KEYA
    KEYA --- ---
    TRISSIE: Asi od 9 kg jedem novorozenecký sklad na těch velkých plenkách (stačí mi jich cca 10) až do teď (má asi 12 kg). Starší ho měl až do odplenkování taktéž...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MONIA
    MONIA --- ---
    bude to trochu mimo mísu...ale já mám fakt mastodonta (15 měsíců 12kg)
    novorozenecký sklad jsem používala ještě nedávno,ale mám látkovky ještě po sestřence a ty jsou fakt velké.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    TRISSIE: Já je taky používala dlouho, určitě minimálně do roka a půl, občas ještě i teď (22 měsíců / 12 kg). Mám jen "malé" (70x70), velké látkové pleny nemám.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Na malých (tj. 70x70cm) asi první měsíc možná dva (prostě chvíli než z toho vyrostla) a pak jsem přešla na větší (tj. 80x80cm) a to do té doby, než se začla Lenka pohybovat... pak už to nedrželo tak dobře (musela bych mít snapku), tak jsem to přehodnotila a osminky jsem přeložila ještě napůl (má to ve svrchňácích vražený v zásadě jako vložku) a to nosí teď a už s tím vydržíme... :-)
    THERY
    THERY --- ---
    TRISSIE: My jsme používali menší čtvercovky (70x70) na novorozenecký sklad až do "odplenkování" - 2 roky, 13kg
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    prosím vás, do jakého věku/váhy jste používaly novorozenecký sklad na čtvercovkách? a jen na těch malých, nebo jste pak přešly na ty velké s novorozeneckým skladem?
    HC_
    HC_ --- ---
    KEYA
    KEYA --- ---
    PETRUSKA:
    KATIA:
    Já myslím, že je nejlepší, když látkuje někdo z bližších kamarádů nebo rodiny :). A poradí s manipulací a tak :). Momentálně používám látkovky na třetí dítě a moje sestra teď má svoje první. Látkuje taky, ale přiznává, že kdybych jí neradila, tak už by to asi vzdala...
    Takže tak.
    Ještě mě napadá - nechcete dát na nástěnku databázi místních látkovacích matek s přibližným místem výskytu? Pak už se dá oslovit ta konkrétní a třeba se domluvit na osobní ukázce :).
    Já jsem v Praze 6 - Řepích.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam