• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    INANNA: Máme jediný typ kalhotkových plenek (a to popoliny organic) a ty jsou na patentky. Střídáme je se čtvercovkama, haipa daipa pastelkama na snapi sponku a do všech ještě dáváme vkládačky. Synovi už budou dva a vyčůrá toho najednou fakt hodně. Má nějakých 12,5 kg a pořád mu jsou ty popoliny velikost S-M. Nebála bych se, že patentky budou těsné. Většinou se dají regulovat (jsou tam dvě až tři patentky na každé straně). A jinak u těch plenek určitě patentky, jak se častěji perou, sucháče se děsně ničí a poměrně brzy nedrží (měli jsme nějakou na sucháč z druhé ruky, ale musela se na ni používat snapi sponka, protože sucháč nesuchal).
    A ještě k těm PUL kalhotkám. Máme jedny od Petit Lulu, které jsou v pase na sucháč, a i když nedřou, tak právě odstávají, když se do nich dá nacpanější plínka. Ale zase jsou krásné. :))
    INANNA
    INANNA --- ---
    NIENNA: Díky za tip, budu si tam vyzvedávat nějakou objednávku, tak je rovnou přihodím.

A jaký je rozdíl mezi celulózovými a viskózovými?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NIENNA: ehm, jsou to tyto http://www.plinky.cz/index.php?action=sortiment&kid=483 a prý jsou totožné s těmito http://www.branakdetem.cz/separacni-pleny-celulozove-popolini.htm (a je fakt, že je beru v bráně k dětem)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    INANNA: U miminka mi přišli lepší jednorázové (ale pozor, chce to kvalitní - vybráno na základě rad zde....pak jsem viděla, co se všechno prodává a s tím bych teda nevydržela.....v tom, co jsme měla pro Lenku já byla krásně v suchu, dalo se to prát opakovaně a tak)....nemusela jsem se s tou kašovitou stolicí babrat, jen jsem to vyhodila... Zhruba od roka jsem přešla na látkové ....
    INANNA
    INANNA --- ---
    A ještě preferujte jednorázové separační pleny nebo látkové?
    NINGEN
    NINGEN --- ---
    Já mám patentkové (Anavy) i na suchý zip (Petit Lulu) a oboje fungují velmi dobře, žádné komplikace nebyly ani s jedním druhem. Jen syn už se teď naučil ty na suchý zip rozepínat, což u patentek ještě nezvládá :).
    A kýble jsem měla úplně obyč z nějakých domácích potřeb, krásně těsní a byly za babku.
    INANNA
    INANNA --- ---
    THURINGWETHIL: To zřejmě platí i o kalhotkových plenách?
    Mně jsou ty patentky taky sympatičtější, ale mám doma takovou puclinku, tak si říkám, aby měla dost místa na nožičky.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    INANNA: Za mě taky patentky.... Sucháč přesněji nastavíš, ale dítě ho umí rychleji demontovat, je tak divně tvrdý a snáz se mi perou patentky... :-)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    INANNA: suchým zipem přesněji nastavíš, jak těsně je chceš zapnout, ale je tvrdý a naše děti vždycky nějak dřel. Plus ty svrchňáky, co jsme měly na suchý zip my (Imse vimse), nahoře odstávaly, nebyl tam dostatečný kus látky nad tím suchým zipem, aby se přimkly k bříšku. Takže za mě jednoznačně patentky.
    INANNA
    INANNA --- ---
    Děkuju moc všem, zdá se, že už mi začal fungovat mozek a docela rychle jsem se zorientovala. |Něco už jsem koupila a budu testovat.
    Jen ke svrchňáčkům PUL - v čem spočívají výhody a nevýhody patentků a suchého zipu, co preferujete?
    A máte nějaký tip na ty uzavíratelné kýble?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak dneškem končím s látkováním. Od příštího týdne to z organizačních důvodů už nebude mít smysl (dala bych tak jednu látkovku za den a možná dvě, tři o víkendu). Tak jsem už nedokupovala separačky, dobrala poslední a šlus. Ale bylo to pěkné období 13 měsíců a ušetřilo to hodně peněz. Teď se budu snažit asi prosadit co nejdřív nočník, abychom neutráceli, ale asi to nebude hned tak přijato :o)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INANNA: Jeste mi v zacatku pomohla tahle stranka: http://www.latkovepliny.estranky.cz/clanky/optimalni-vybava-pro-me-mimco.html
    Je to tam rozepsane vsechno tak jednoduse a srozumitelne:)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INANNA: Pres babylucy jdou jakekoliv svrchnacky, mne vyhovuji nejvice vlnene navlekaci. Ty vetsi babylucy budou lepsi pozdeji, ty S mi u male vydrzely do 7 kg myslim.
    MORPED
    MORPED --- ---
    INANNA: krom petitlulu sekoukni na latkovepleny.cz,maji tam jednoduche ctvercove pleny a nato svrchnacky, ktere nakupuju u petitlulu,bo je ma krasne. To je asi nejlevnejsi varianta,pakmuzesmit plenky vse v jednom,ale porizeni jedne takove plenky stoji asi 5 az 6 stovek.
    HC_
    HC_ --- ---
    INANNA: větší velikost svrchních i jednovelikostních by vadit neměla, ale musí mít zmenšovací druhy na výšku sedu, držet značky není třeba, ale třeba vybrat tu správnou značku, která neškrtí, neprotéká, a dobře těšní

mrkni na můj web je tam nějaký menší návod, závisí dost kolik do toho chceš dát, a jak moc chceš být pohodlná
    jestli jsi ochotná skládat čtvercovky, nebo chceš větší luxus a chceš kalhotkové plenky..no mrkni, pak klidně ráda zodpovím...univerzální návod není :)
    www.petitlulu.cz
    INANNA
    INANNA --- ---
    Vím, že když budu filtrovat - asi bych všechno našla, ale jako novopečená maminka na tohle nemám moc času. Byla byste se mnou některá trpělivá a doporučila mi, co si pořídit, když chci krom jednorázových plínek používat i látkové. Důležité je samozřejmě, aby byly funkční, ale cena hraje taky roli. Nebo nějakej web nezatížený na některou značu. Nebo klidně zatížený, pokud to bude dobrá značka:) - je toho tolik, že mi jde hlava kolem.

A jeden specifičtější dotaz, podědila jsem 2sx-s a 2 M-L bambusové baby lucy, k tomu jsou zřejmě potřeba svrchní kalhotky, musím se držet značky? A když mám teď miminko necelých 6 kilo proteče ta větší velikost?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    HC_: ŽIRAFKY!!!! SLONÍCI!!! Vidět to Lenka, tak přestane čůrat do nočníku a u stromečků..... :-D
    HC_
    HC_ --- ---
    holky musím se pochlubit, myslím, že se povedly:) nové plenky
    jsou i na patentky, více na www.petitlulu.cz
    KEYA
    KEYA --- ---
    VERONIKA22: Ty nám zas naprosto nevyhovovaly - vždycky protekly (a to i přes den...) - používám jednorázovky jen na noc a dovolené a to fakt nešlo...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    náhodou jsem našla
    Rady, tipy a doporučení k používání látkových plen
    http://prebalovani.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam