• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: tak, dovolená je dovolená, plus to místo v zavazadlech.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Taky látkuju výhradně....ve dne v noci....od začátku a mám to v plánu pořád... Jen na dovolené beru jednorázovky (tj. když jsme někde přes noc). Manžel snesl argumenty proč na dovolené ne (on byl dost proti)...a já jsem v zásadě souhlasila...Je fakt, že je to pohodlnější....i to zabere méně místa... Prostě jsem tu odvahu neměla....a mám to tak, že jednorázovky jsou super věc do nemocnice a na dovolenou a tak... Ale doma ráda látkuju...a je vidět, že Lenka to má raději...
    Takže můj obdiv každému, kdo to takhle v terénu dává....já si nějak neumím představit, jak to v umyvadle peru a pak suším...evidentně jsem pohodlná.... (ani oblečení nám neperu - bereme kolik budeme potřebovat)...Prostě mám dovolenou jako dovolenou....
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LAMIA:
    NIENNA: ja bezne pouzivam latkovky ve dne v noci, i na jednodenni vylety, ale na dovolene jsem tak odvazna nebyla, ackoli taky jsme byli na par dni v penzionu s latkovkami, co si pamatuju.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INANNA: Ja mam radeji suchy zip, je to rychlejsi, nejak mi nikdy patentky nesly zapnout:) mam imsevimse i petitlulu a oboji na suchac bezva.
    HC_
    HC_ --- ---
    tak díky asi budu muset na těch patentkových zapracovat:)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    NIENNA: tak ja beru i jednorazovky, ale jedem na 3 tydny, tak mi to prijde peklo nepouzivat je. A chlap jel do brany k detem pro protismradlavou tasku, takze ja podporu mam i podporu proti smradu. Ted se uvidi kdo to bude mit v baglu.)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    LAMIA: Taky držím palce....takhle odvážná jsem nikdy nebyla....dost to zjednodušil manžel, který doslova řekl, že odmítá řešit posrané pleny na dovolené....
    IORETH
    IORETH --- ---
    LAMIA: držím palce :-)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    IORETH: žlučáka vezu taky, tak uvidíme jestli se prokleju, že jedu s látkovkama nebo ne:)
    IORETH
    IORETH --- ---
    LAMIA: v mýdle s jelenem, to je vedle žlučového mýdla ultimátní prostředek i ve studené vodě.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_:
    TAPINA: ale sucháč pokročilé dítě rozepne, patentky ne - takže ačkoli sama ráda sucháče, patentky taky užijeme.
    PISTULE
    PISTULE --- ---
    INANNA: ja mam velky kybl od primalexu. sezenes kdekoli a tesni paradne.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    RYBKA: aha a to asi nestihnu, jedem zitra rano,ale v baskicku by ho mohli mit.diky
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LAMIA: Prala jsem olivovým mýdlem, dalo se použít na praní i mytí, ušetřila jsem místo :-)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    kdo jste cestoval s látkovkama - v čem jste prali, prali-li jste v ruce? mám z dm prací tubu do ruky. stačí to?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Měla jsem patentky i sucháč a víc mi seděly sucháčové. Hlavně v tom období bojového přebalování, jak píše HC_ :o)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    HC_: Já doufám, že už další potřebovat nebudu, takže nejsem potenciální zákaznice, ale kdybych byla, tak jsem jednoznačně pro svrchňáky na patentky. :)
    HC_
    HC_ --- ---
    já sem byla vždycky sucháčová, teď mám zase v oblibě u kalhotkových plen patentky, ale pouze pokud Vojta u přebalování leží, což je málokdy. Většinou ho přebaluji tak, že ho naháním po celém bytě, tak jsem nakonec ráda za sucháč. Myslím, že se nedá jasně říct, co je lepší volba, každá máma i dítě to má jinak, Vojta zatím sucháč nerozepíná.
    jinak separačky jsme měli vždycky flísové, pak měl Vojta 3 týdny nějakej průjem a trošku mě to přestalo s nima bavit:)), tak jsem koupila Popoliny, že si ušetřím práci a nějak mi nakonec k srdci nepřirostly, přijdou mi hodně hrubé a shrnují se, takže tu mám nakonec roli nevyužitou, na flísové separačky mi poradila známá kuch. stěrku (možná jí přidám i do eshopu:D) a dobrý, jen nevím kam ji v koupelně schovat, abych nenašla Vojtu s ní v puse

svrchní na patentky zvažuji, myslíte, že bych je také měla zařadit do prodeje?

INANNA: díky za objednávku, potěšila mě :)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    INANNA: Máme jediný typ kalhotkových plenek (a to popoliny organic) a ty jsou na patentky. Střídáme je se čtvercovkama, haipa daipa pastelkama na snapi sponku a do všech ještě dáváme vkládačky. Synovi už budou dva a vyčůrá toho najednou fakt hodně. Má nějakých 12,5 kg a pořád mu jsou ty popoliny velikost S-M. Nebála bych se, že patentky budou těsné. Většinou se dají regulovat (jsou tam dvě až tři patentky na každé straně). A jinak u těch plenek určitě patentky, jak se častěji perou, sucháče se děsně ničí a poměrně brzy nedrží (měli jsme nějakou na sucháč z druhé ruky, ale musela se na ni používat snapi sponka, protože sucháč nesuchal).
    A ještě k těm PUL kalhotkám. Máme jedny od Petit Lulu, které jsou v pase na sucháč, a i když nedřou, tak právě odstávají, když se do nich dá nacpanější plínka. Ale zase jsou krásné. :))
    INANNA
    INANNA --- ---
    NIENNA: Díky za tip, budu si tam vyzvedávat nějakou objednávku, tak je rovnou přihodím.

A jaký je rozdíl mezi celulózovými a viskózovými?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NIENNA: ehm, jsou to tyto http://www.plinky.cz/index.php?action=sortiment&kid=483 a prý jsou totožné s těmito http://www.branakdetem.cz/separacni-pleny-celulozove-popolini.htm (a je fakt, že je beru v bráně k dětem)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam