• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    INANNA
    INANNA --- ---
    Díky všem za reakce, dám zprávu, jak nám to jde. Zatím se trochu obávám, že dcerunka patří k těm učůranějším, tak jsem zvědavá, přebalování jednou za hodinu mi přijde hodně. Nicméně je tu dost tipu, co s tím, tak snad to vyřešíme.

Jinak ještě jeden dotaz, až tady jsem zjistila, že mám dost neždímací pračku, má max. jen 800 otáček, je to hodně velká komplikace? Nedokážu si představit, jak velký rozdíl to v tom sušení udělá. Zatím jsem prala jen čtvercovky a uschly na balkoně za půl dne, ale byl vítr...
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    PETRUSKA: Kamaradka pouziva svrchnaky sweet monkey a je zcela spokojena http://www.sweetmonkey.cz/eshop/obchod02.php
    Ja pouzivala Pop'n Gro rostouci a taky spokojenost, ale oproti Petitlulu zbytecne drahy, takze pokud ted nekomu radim ja, tak vicero Petitlulu. Ale chapu, ze chces vyzkouset, co bude nejvic vyhovovat. Jinak ctverce mi neprijdou jako slozitejsi cesta, prave naopak, jednoducha udrzba a rychle to schne (obrovska vyhoda!). Naucit se novorozenecky sklad je hracka, v sestinedeli to delal pritel a koukal u toho na serialy :).
    HC_
    HC_ --- ---
    PETRUSKA: krom petitlulu doporučuji svrchní kalhotky MAJAB, hodně si je maminky chválí a jsou za babku..

majab | Fler.cz
    http://www.fler.cz/majab

můžu dát kontakt přímo na paní, na lepší ceny
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    PETRUSKA: To je krasa:)
    mne jeste u svrchnaku hodne vyhovovaly imsevimse organic. Jsou prijemny a nejsou tak plastovy. A ted mam nove vlnacky skapi a jsou uzasny - natahovaci, malo objemny a pritom drzi:) a jeste hezky ozdobene knoflikama:( separacek jsem zkousela furu a vyhovuji mi jen ty popolini v roli, ostatni nejak ne:( a k plenkam doporucuji zkusit treba kalhotkove babylucy flanelove - jsou levne a velmi prakticke, hlavne pod vlnacky:)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Tak včera jsem konečně po dlouhém rozjímání o látkování vyrazila na kurz do Brány k dětem a po kurzu všechno nakoupila. Nakonec jdu tedy asi trochu složitější, ale relativně levnější cestou, takže jsem nakoupila zatím cca 30 čtvercových plen (bavlněné a bambusové), různé druhy vkládaček na testování a šest vícevrstvých plen. K tomu mám zatím dvoje vlňáčky - jedny natahovací jednovelikostní Ska a jedny patentkový vícevelikostní. Teď zbývá dokoupit ještě tak troje PUL svrchňáky a separační jednorázové vložky.

Ze svrchňáků chci zkusit jedny Petitlulu, jedny Haipa daipa (abych zkusila patentky) a ještě potřebuju jedny - jaké mi doporučíte? A separačky jsem chtěla celulózové Popolini, ale neměli je. Jsou stejně dobré ty Kikko?

Z kosmetiky mám žlučové mýdlo a na údržbu vlňáků pak lanolinovou kůru - můžu všechno prát v tekuté Lovele, nebo je nějakej speciální lepší přípravek na praní plen a vložek?

Snad do porodu nezapomenu kam se co dává a zapíná :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    HC_: DÍKY.... DÍKY...DÍKY....
    HC_
    HC_ --- ---
    NIENNA:
    Zapojte se do testování vícevrstvé pleny od Petit Lulu!

Vícevrstvá plena o rozměrech 35x40 cm, ušitá ze dvou vrstev jemného bambusového froté. Vhodná pro děti cca od 4 kg - 11 kg (kalhotkový sklad). Velikost pleny se reguluje přehnutím zadní části pleny. VV velmi dobře schne, je měkká, savá, příjemná. Drží na ní dobře snappi sponka. Ale je třeba ji před uvedením na trh ještě otestovat

Testování vícevrstvé pleny
    K dispozici máme 10 ks vícevrstvých plen pro potřeby testování. Hledáme celkem 10 maminek, pro vytvoření těchto tří testovacích skupin:
    1) 3x maminka s miminkem narození až 5,9 kg
    2) 4x maminka s miminkem 6-8,5 kg
    3) 3x maminka s miminkem 8,6 - 11 kg

Podmínky testování:
    1) Každá maminka bude vícevrstvou plenu používat jen a výhradně v kalhotkovém skladu vždy za použití snappi sponky (,pokud nemáte lze u nás dokoupit)
    2) po prvním, druhém a třetím měsíci napíše každá maminka zprávu z průběhu testování a vyjádří se v těmto bodům (stačí stručně):

a) savost pleny
    b) střih pleny (zda rozměr vyhovuje, jak plena sedí miminku, protéká, jak se s ní manipuluje)
    c) uchycení snappi sponkou (jak sponka drží, zda nevytrhává chlupy apod.)
    d) materiál (vzhled, jemnost-tvrdost)
    e) náročnost na údržbu (praní, doba schnutí)
    f) vlastní postřehy, poznámky, případně nápady k pleně
    K testování dostanete návod, k bodům se stačí vyjádřit formou emailu na info@petitlulu.cz . Pokud tak samy neučiníte (po prvním, druhém a třetím měsíci), budete k tomu emailem vyzvány (pro případ zapomnění).
    VV je k dispozici za cenu 50 Kč + 45 Kč poštovné. Pokud nemáte snappi sponku, můžete ji u nás zakoupit za 49 Kč.

Pokud máte zájem se testování účastnit, pište pod příspěvek nebo na email info@petitlulu.cz
    a) svůj email
    b) do jaké váhové kategorie spadáte
    c) zda máte holčičku či chlapečka
    d) kolik měsíců má Vaše miminko
    e) a zda potřebujete snappi sponku.
    Upozorňuji, že nebude vybrána ta maminka, která napíše jako první, ale ta, která bude vhodná pro naše testování (pro dané kategorie). Ty maminky, které budou vybrány, obdrží pokyny k platbě.

NIENNA
    NIENNA --- ---
    HC_: Nevidím to... Nejsem na FB :-(
    HC_
    HC_ --- ---
    testování nové vícevrstvé pleny Petit Lulu, kdybyste se některá chtěla účastnit
    více zde:)
    https://www.facebook.com/petitlulu.cz
    IORETH
    IORETH --- ---
    INANNA: Já jsem balila na čtverce na osminky, rovnou do svrchňáků. Pravda, docela často jsem je přepírala od stolice :). Nežehlila jsem nikdy nic, podle mě je to u donošených zdravých dětí v oblasti s měkkouz vodou zbytečné.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    ZABITULKA: taky tak
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Btw: mam separacky celulozove, teda myslim, ze je to celuloza - ty popolini, co tu nedavno nekdo daval -a normalne je peru, kdyz nejsou pokadene.
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    INANNA: přidávám další z mnoha variant: nežehlím. Cca do půl roku jsem skládala všechny plínky na novorozenecký sklad, mám pocit, že to opravdu líp pojme netuhou stolici.
    Teď jedu model - velké čtverce (80x80) skládám na novorezenecký a do toho dávám ještě jednu menší (70x70) na osminky, takže nemusím přebalovat tak často. Případně dávám dvě malé plínky na osminky na sebe.
    Takže z toho asi vyplývá - udělej si to jak uznáš za vhodné :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    INANNA: Žehlím a když byla L. malá, používala jsem novorozenecký sklad - lépe to zadrží kašovitou stolici a nenutí to děti mít tak daleko nožičky od sebe.... Dostala jsem za to pochvalu na rehabilitaci (osminky jsou moc široké). Momentálně už novorozenecký dlouho nepoužívám...ale přešla jsem na šestnáctinky (prostě ty osminky přehnu ještě podélně napůl...)...je to vyšší,takže to pojme lépe ten náraz moči (když se vyčurá, tak je toho najednou docela dost) a je to užší, takže není jak "kačenka"....:-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Celulózová separačka (jestli teda je Kikko celulózová) mi přišla taky na dotek suchá. Na rozdíl od viskózových, které se zase dají prát.
    HC_
    HC_ --- ---
    ZABITULKA: jj blbě schne, ted budem testovat vícevrstvé pleny, jen z dvou vrstev bamb. froté, to myslím by byla dobrá alternativa
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    INANNA: kdyz das separacku fleesovou, tak to pomuze, ta celulozova, u te ten pocit nemam. Ja ji davam kvuli kadeni, abych se s tim nemusela drhnout, ale jen sbalim, vyhodim a hotovo. Treba synovi vlhko vubec nevadilo, ale cural i po troskach, mela jsem na nej kapsovky s tim fleecem nebomikrovlaknem nebo co t je a bzl pocitove suchy i po noci. Dcera je teda faktucurajda, i kdyz pije min. Nechava si to vsechno najednou, necura co 20 min, ale jednou za hod nebo hod a pul a pak je proste mokra hafo. Takze ji to nic nezachrani.
    HC_: bambus je supr, to potvryuji, jen strasne blbe schne.
    HC_
    HC_ --- ---
    INANNA: pocit sucha umí dělat jen flís /celulozove separ. tohle neumí/, každopádně bych čtvercovky doplňovala bambusovou vkládačkou /až to nebude stačit/, čtvercovky jsou velmi rychle durch
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    INANNA: skládala jsem na novorozenecký sklad (je to jednoduchý, když konečně pochopíš, jak na to) - mělo to výhodu, že to dobře zadrželo stolici.
    Naše matky a babičky používaly na malá miminka jednu plenku na osminky až dvanáctiny (pro ty nejmenší jsou osminky moc, aspoň mi přišlo, a moje holky byly malé dlouho) a přes to druhou do trojúhelníku na chycení té první, protože svrchňáčky byly tak igelitové, že použít je u těch úplně malinkých bylo akorát o to, zajistit jim ošklivé opruzeniny. Aspoň to tvrdí tchýně a moje matka. Obě docela koukaly, když mě viděly skládat novorozenecký sklad.

ale s čtvercovkama jsem musela skončit, protože holky hodně čůrají a buď jsem je musela budit, nebo se probouzely vždycky s mokrým oblečením. Byly schopné pročůrat i dvě čtvercovky až na dupačky, a to měly rozkrok až u kolen, to prostě nebylo udržitelné. Tak teď jedeme v kalhotkovkách.
    a žehlila jsem (a ublinkávací žehlím doteď) - u nás je voda tak tvrdá, že jinak jsou hodně nepříjemné na omak.
    INANNA
    INANNA --- ---
    Díky, to ráda slyším, osminy mi přijdou fajn a mám pocit, že to tak balily mamky a babičky, teda aspoň ty moje:)
    A je nějaká výhoda při tom složitějším skládání? Protéká to míň nebo je to pohodlnější?

ZABITULKA: A to nepomůže ta separační plena, aby se snížil pocit tý vlhkosti? To není rada, ale vlastně dotaz, jak to? Myslela jsem, že by to tak mělo fungovat totiž.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam