• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    INANNA: používám bambusové kalhotkovky, na které nesmí ocet, takže je peru zvlášť (jediná dávka bez octa, kvůli tvrdé vodě ho dávám všude). Ale s blicíma dvojčatama to vyjde tak na tu jednu pračku denně jen na plínky (pračka by zvládla víc, ale nechci mít zakramařený sušák).
    Utírací od zadečkových nerozlišuju, všechno jde na 60C.
    Skladuju ve velkém koši s víkem, házím tam, co mi přijde pod ruku a potřebuje těch 60C - žínky, tera osušky, plínky zadečkové i blicí. Stejně to večer, nejpozději druhý den ráno, putuje do pračky, tak je jedno, co jak bylo mokré.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já když jsem nacpala várku vícevrstvých do pračky, tak už se tam nic jiného nevešlo :o)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INANNA: Skladuju všechny nasucho, čtvercovky jsem prala na 90°, HD Pastelky na 60°. Čtvercovky jsem měla nějaké od mojí maminky (nové jen třicet let staré), od tchýně (třicet let staré používané) a nové Libštátské. Každé měly jinou vazbu, takže jsem je poznávala podle toho a tedy v těhotenství jsem si na ně barevnou nití vyšila značky. Libštátské jsem používala na přebalování, od mamky jsou bryndací a od tchýně na všechno možné, jsou už takové řidší
    IORETH
    IORETH --- ---
    INANNA: pleny rozlišuju na bryndací a čůrací, ale peru je dohromady (na šedesát a se vším světlým, co se dá prát na šedesát). Skladuju na sucho. Pokakané hned přeperu mýdlem s jelenem a hodím přes kýbl, aby to trochu proschlo.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    INANNA: vsechno nasucho a peru i s ostatnima vecma. kdyz jsou jen pocurane, tak na 40, kdyz pokadene, tak na 60. a pleny nerozlisuju:-)
    INANNA
    INANNA --- ---
    Přechod na látkovky pokračuje a s ním i další dotazy - skladujete použité pleny na mokro nebo kombinujete počůrané na sucho a pokakné na mokro? A perete pleny vždy zvlášť nebo je možný třeba ty počůraný přihodit i k něčemu jinýmu? A poslední, jak rozlišujete pleny utírací a blinkací od těch zadečkových?

Jinak to jde docela dobře, jen si zvykám na větší zadeček a taky zvažuju pohodlnost pro děvenku, ale ta se tváří celkem v pohodě, byť je v plačtivější, ale to je doufám něčím jiným.

Díky za pomoc.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    INANNA: Odstredovani dela veliky rozdil. Mam ted novou pracku a zdimu na 1200 otacek - v susicce se zkratila doba suseni ze 2,5 hodiny na hodinu (ma casovani podle vlhkosti pradla) - predtim jsem prala na 800 otacek.
    HC_
    HC_ --- ---
    IORETH: no už se z toho kolotoče nedá vystoupit:)
    IORETH
    IORETH --- ---
    HC_: Tyjo, ženská, ty jedeš! :-)
    HC_
    HC_ --- ---
    Petit Lulu na veletrhu FOR BABIES 2013
    Rádi bychom Vás pozvali dne 10.-13.10.2013 do Prahy na veletrh FOR BABIES 2013 (veletrh potřeb pro děti a kojence).

Na veletrhu budeme mít stánek s veškerým sortimentem Petit Lulu.

POZOR máme k dispozici 50 volných vstupenek (v hodnotě 150 Kč) na první dva dny veletrhu (10.-11.10.2013).

Jak volné vstupenky získáte? Jednoduše! Napište si o ně na email info@petitlulu.cz. Současně Vám ke vstupence zašleme slevový poukaz na nákup ve výši 8% na nákup na stánku u Petit Lulu.

VÍCE INFO ZDE:
    Petit Lulu na veletrhu FOR BABIES 2013 - Látkové pleny Petit Lulu
    http://www.petitlulu.cz/petit-lulu-veletrhu-for-babies-2013/

HC_
    HC_ --- ---
    doporučuji nový eshop mojí kamarádky z Brna (tam je možno i osobní vyzvednutí), mají krom českých a slovenských plenek i legínky - gaťky na látkové plenky i v tureckém provedení

NINEGU - dětský sortiment, zdravé pleny
    http://www.ninegu.cz
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZABITULKA: Řekla bych, že to udělá dost... Na plínách jsem to teda netestovala, ale občas peru něco na šetrnější režim a místo 1200 mi to ždímá třeba na 600, a je to dost znát.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    INANNA: jo, ale ty bambusove vlozky, ty mi schnou den urcite:(( (mysleno prakticky 24hod) teda ale jikdy me zatim nenapadlo, ze by odstredovani molo udelat velky rozdil v suseni? To jsem zvedava na reakce ostatnich.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    INANNA: ja mam pracku taky s jen 800 otackama:)) a ctevrce schnou celkem ruchle. V zime u topeni to je raz dva.
    GIZD
    GIZD --- ---
    HC_: ...A JÁ TO NESTIHLA:((.....škoda
    HC_
    HC_ --- ---
    Hlásím stop stav k testování vv. Vybrané maminky budou kontaktovány, všem ostatním děkujeme za přihlášení. Přihlásilo se celkem 36 maminek, z toho dvě s dvojčátky a tři těhotné těsně před porodem:)
    INANNA
    INANNA --- ---
    Díky všem za reakce, dám zprávu, jak nám to jde. Zatím se trochu obávám, že dcerunka patří k těm učůranějším, tak jsem zvědavá, přebalování jednou za hodinu mi přijde hodně. Nicméně je tu dost tipu, co s tím, tak snad to vyřešíme.

Jinak ještě jeden dotaz, až tady jsem zjistila, že mám dost neždímací pračku, má max. jen 800 otáček, je to hodně velká komplikace? Nedokážu si představit, jak velký rozdíl to v tom sušení udělá. Zatím jsem prala jen čtvercovky a uschly na balkoně za půl dne, ale byl vítr...
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    PETRUSKA: Kamaradka pouziva svrchnaky sweet monkey a je zcela spokojena http://www.sweetmonkey.cz/eshop/obchod02.php
    Ja pouzivala Pop'n Gro rostouci a taky spokojenost, ale oproti Petitlulu zbytecne drahy, takze pokud ted nekomu radim ja, tak vicero Petitlulu. Ale chapu, ze chces vyzkouset, co bude nejvic vyhovovat. Jinak ctverce mi neprijdou jako slozitejsi cesta, prave naopak, jednoducha udrzba a rychle to schne (obrovska vyhoda!). Naucit se novorozenecky sklad je hracka, v sestinedeli to delal pritel a koukal u toho na serialy :).
    HC_
    HC_ --- ---
    PETRUSKA: krom petitlulu doporučuji svrchní kalhotky MAJAB, hodně si je maminky chválí a jsou za babku..

majab | Fler.cz
    http://www.fler.cz/majab

můžu dát kontakt přímo na paní, na lepší ceny
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    PETRUSKA: To je krasa:)
    mne jeste u svrchnaku hodne vyhovovaly imsevimse organic. Jsou prijemny a nejsou tak plastovy. A ted mam nove vlnacky skapi a jsou uzasny - natahovaci, malo objemny a pritom drzi:) a jeste hezky ozdobene knoflikama:( separacek jsem zkousela furu a vyhovuji mi jen ty popolini v roli, ostatni nejak ne:( a k plenkam doporucuji zkusit treba kalhotkove babylucy flanelove - jsou levne a velmi prakticke, hlavne pod vlnacky:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam