• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    prosim nemate nekdo volnasek na vikendovou vystavu ForToys?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    HC_: ano i mě konečně Trissie objasnila co mi fakt dlouho vrtalo v hlavě. co když najednou zapomenu které dítě je které. já bych dostala histerii :oD
    HC_
    HC_ --- ---
    taky jsem nad tím dnes uvažovala, kolikrát si je třeba už prohodila :-) lak na nehty, dobrý nápad:))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAURA: děkuju :-)
    ale samozřejmě, než se narodily, tak jsem taky furt uvažovala nad tím, jak je poznám, a jestli je poznám :-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    TRISSIE: jasně, myslela jsem si, že máš nějaká poznávací znamení :) v každém případě jsou holčičky moc krásné!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAURA: prohodit se nesmí - ne že by jim to nebylo asi jedno, která je která, ale každá má jinou anamnézu, trochu jiné výsledky testů, jiný neurologický nález... takže z hlediska doktorů je potřeba je rozlišovat.
    A samozřejmě, už teď má každá jinou osobnost.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: v nemocnici měly identifikační náramky; když jim začaly být doma malé, Kačence jsem nalakovala nehty na nohou, ale to už jsem si byla relativně jistá, která je která, tak to byla jen pojistka - mají třeba každá úplně jiný pupík, jiný tvar oušek, a asi ve 4 týdnech se každé na jiném místě objevil jeden malý hemangiom.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZABITULKA: já musela vyplnit papír, kde bylo pořadí podle narození - první narozené dítě bude Kateřina/Tomáš, druhé Tereza/Martin (kdyby byli kluk-holka, což teda u nás nebylo biologicky možné, tak by se brala ta první kombinace). Ale trojčatová, co se mnou byla na pokoji, měla kluka dole (takže to bylo jasné, že půjde první) a holky nahoře nad ním do trojúhelníku a měla je pojmenované dopředu, tak ta se s doktorama asi dohodla, koho že to tahají ven...
    LAURA
    LAURA --- ---
    TAPINA: taky jsem nad tím přemýšlela, jestli se neprohodí, když jsou ta miminka takhle úplně stejná.. ale ony mají třeba nějaké drobné rozdíly, pihu nebo tak, podle kterých je tris pozná.. a nebo se holt budou přehazovat dokud si nebudou umět samy říct která je která :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Mě zas zcela právě napadlo, co by se stalo, kdyby Trissie rozbalila obě holky najednou z plenek a v tu chvíli si fakt přestala být jistá, která je která. Jak se to řeší? :o)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TRISSIE: musim se zeptat, bo mi to vrta hlavou - jak se pojmenovavaji vicercata? Jako hned po porodu - to ti je Ukazou a ty se rozmyslis, ktera bude ktera? Nebo proste prvni na svete bude terezka a druha kacenka? Mozna stupidni dotaz, ale od chvile, co mediama prosla infce o narozenych patercatech, mi to vrta hlavou :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak teda ve skutečnosti mi k rozpoznávání pomáhá i to, že látkujeme - Kačenka má svrchňáčky růžové oválky a Terezka barevné příšerky, a jen velmi málokdy mám nahaté obě holky naráz, takže se holčička pozná podle toho, co má v kalhotech :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: ta vpravo je přeci na první pohled Tereza :-)
    HC_
    HC_ --- ---
    TRISSIE: jeeeeeeeeeeeeeeeeee ježiš to je boží a jak se drží za ručičky!
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KATIA: Jedna má levej sucháč přes pravej a druhá naopak ;-D
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: jak je od sebe poznáš? :-))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jedna fotka speciálně pro HC :-)

RYBKA
    RYBKA --- ---
    Jedné naší dceři pomáhala v krizi jedině rourka (nebylo to denně), druhé nezabírala vůbec, ale náhodou jsme zjistili, že na ní funguje posezení v autosedačce, každý večer jsme ji tam na chvilku šoupli, ona prokadila plínu až na záda a bylo dobře :-)
    HADE
    HADE --- ---
    INANNA: To s látkovkami určitě nesouvisí (látkovali jsme u obou dětí cca od jejich 14 dnů). Spíše s málo pohybem dítěte. My dávali u obou dětí až do 3 měsíců tady již zmiňované kapky BioGaia, klubíčkovali a masírovali jako diví a stejně se to upravilo až poté, co se začaly děti víc hýbat samy. Ještě teď mi vstávají vlasy hrůzou, když si na to vzpomenu (každovečerní až tříhodinový jekot, propínaní a úleva nikde). Chce to vydržet a snažit se pomoci kapkami, zahříváním, vlastním pohybem atd. Pevné nervy.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    HC_: mpje druhorozena dcera, grrr :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam