• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KEYA
    KEYA --- ---
    TAPINA: Už i svačinu na výlet můžeš zabalit ekologicky :): http://www.magsbags.cz/ (docela dost se mi tenhle nápad líbí a hodlám to dětem pořídit do školy...)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HC_: Dlužno dodat, že na výletové svačiny si fakt porcelánové nádobí s sebou neberu :P
    HC_
    HC_ --- ---
    diskuse dvou mamin o látkování:
    "Minule mi na ihrisku pri prebaľovaní dcérky hovorí kamarátka: "Že sa na ty látkovky nevyprdneš." Tak som jej povedala: "A že sa ty nevyprdneš na nádobí. Stále to skladať do umývačky, kupovať tablety a potom skladať späť do linky. Prečo si nekúpiš plastový príbor a papierové taniere ako som to videla v USA. Vyprodukuješ hromadu odpadu, ale budeš to mať bez práce." ;D"
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KATIA: Je to ideální, praktikovali jsme :-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ROXXA: primalex kybl supr,u nas taky frci,starsi syn z nej ma i stolicku k umyvadlu:)
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    taky mě napadlo, že si pořídím na špinavé pleny primalex kýbl namísto speciálních a dražších nádob..... a koukám, že už má velmi pozitivní reference:))
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: ideální by mohlo být mít spršku/bidetku....
    HC_
    HC_ --- ---
    TAPINA: on je ze začátku ztuha zavírat, ale brzy se ojede.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak na čištění separaček od lepivější stolice jsem teď "vynalezla kolo" - když jdu vyhodit bobek, tak vrazím separačku do záchodu do proudu vody a spláchnu - většina se odplaví :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HC_: Kýbl od primalexu je super nápad!
    HC_
    HC_ --- ---
    ještě jsem zapomněla napsat, že pokud jsou pleny hodně zrychtované, přidávám máchání navíc a jednou za čas pustím pračku na prázdno na 90 stupnů s octem.
    HC_
    HC_ --- ---
    PETRUSKA: myslím, že skladovat na mokro je zbytečně náročné. také jsem to tak na začátku dělala, přepírala jsem i žlučovým mýdlem. asi po 14 dnech látkování jsem začala skladovat na sucho v kýbli od primalexu (kterej skvěle těsní- nic fakt v koupelně necítím), používám kuchyn. špachtli a tu pak umeju takovou štetkou, hodím do kýble a nazdar. používám flísové separačky, a jednou týdně přidám k prášku na praní desinfekci sanytol z DM, pleny mám díky separačkám bez fleků a v pořádku.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    ZABITULKA: separačky používám - uvidíme, jak se ty fleky z těch čistě bílých plen vyperou :)
    TAPINA: mno večer narvu do pračky všechny špinavé pleny a když bude ještě místo, udělám to jak píše ANNNA

Díky :)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PETRUSKA: a pouzivas separacky? ja se s tim teda neparala a hazela to se vsim,co snese vyssi teplotu,davala jsem odflekovac z dm a machani navic. pocurane se vsim klidne jen na 40. vsak to pak jde rovnou na detskou pokozku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETRUSKA: Já jsem ani pokaděné plíny nepřepírala hned, narvala jsem je do kýble (skladovaného na balkoně) a prala samostatně, ona se ta pračka naplnila nanejvýš za 3 dny, to není zas tak moc.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETRUSKA: Já většinou nechám půl pračky s plínama projet na máchání (vypnu odstřeďování), pokud je tam hodně echt pokaděných, dám 15 minutový prací program. Potom přihodím zbytek dětského oblečení nebo ručníky.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    NIENNA: MONIA: EWICZZZKA: ANNNA: Díky všem za rady - už čtyři dny látkujeme a zatím se to daří :)

A hned mám další dotaz - pokaděný pleny jsem na rychlo přeprala žlučovým mýdlem a všechny pak skladuju ve vodě v kýblu s víkem. Než jich bude tolik, abych naplnila pračku, tak to bude celkem trvat - můžu je dát vyprat s něčím dalším? S našima ručníkama, nebo se spodním prádlem? Když to bude na 60, tak by to nemuselo vadit, ne?

A ještě jeden asi dost klasickej - malej má strašně velkej zadek s tou plenou :) nemůže mu to vadit na páteř, když leží na zádech a je takovej "vyboulenej"? :)
    HC_
    HC_ --- ---
    začínám dělat osvětu, první seminář proběhl v České Lípě a bude probíhat 4x do roka v prostorách ČL nemocnice

další seminář proběhne koncem listopadu v Jilemnici viz leták
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETRUSKA: Já jsem pididítě balila do nejmenších svrchňáků BambinoMio naditých dvěma IKEA žínkama :) Bylo to příjemně malé a fungovalo to dobře, než se víc rozkadila, takže tak cca 4 týdny...
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    PETRUSKA: Hned od porodnice jsem balila do novorozeneckeho skladu a separacky. Svrchnaky jsem mela rostouci, sepnuty na patentky na nejmensi velikost. Pamatuju si, ze mi to nejdriv prislo obrovsky po tech jednorazovkach, ale po par dnech jsem si zvykla. Naopak potom mi deti s placatym zadkem prisly divny :). Kdyz jsou uplne novorozeni, tak se nehybou a nemuze je to v nicem omezovat. Az se hybat zacnou, tak uz jsou vetsi a latkovky na nich nepusobi tak giganticky. Good luck a neboj se toho.
    MONIA
    MONIA --- ---
    já jsem na uplne mimo taky používala novorozenecky vklad a stačil bohatě
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam