• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PETRUSKA: Pokakanou plínu jsem namydlila žlučovým mýdlem z DM, prala v Persilu Sensitive a fleky jsem neměla. Lovela mi hrozně smrděla.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETRUSKA: Prala jsem čtvercovky na 90 v prášku z mýdlových ořechů a skvrny jsem nikdy neměla. Všichni kolem mě na Lovelu nadávají, že nepere pořádně.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETRUSKA: I zvláště odolné skvrny (mrkvičkááá!) povolí na sluníčku, nebo prostě mnohonásobným praním... (s Lovelou zkušenosti nemám, smrdí mi. Peru v Batoleti od Qaltu, vaječinu zvládal, ale od příkrmu mi taky často nechá pěkný moderní umění na plínách.)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    PETRUSKA: Lovela nic nevypere a kromě jiného coby exematik jsem se po ní osypala víc, než když jsem prala v Arielu.
    LAURA
    LAURA --- ---
    PETRUSKA: lovela je notoricky známá tím, že nic nevypere. Zkus před praním na skvrny dát žlučové mýdlo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETRUSKA: V zimě se s tím smiř a až bude teplo, tak dej pleny sušit na sluníčko. Krásně se to vybělí.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Tak vsechny pleny jsem vyprala v Lovele na 60 a zustaly mi na tech pokadenejch mistech zluty fleky. S tim se mam smirit, ze uz proste snehobily nikdy nebudou, nebo mam koupit nejakou tu pridavnou chemku na skvrny? Pripadne co pouzivate?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HC_: Dlužno dodat, že na výletové svačiny si fakt porcelánové nádobí s sebou neberu :P
    HC_
    HC_ --- ---
    diskuse dvou mamin o látkování:
    "Minule mi na ihrisku pri prebaľovaní dcérky hovorí kamarátka: "Že sa na ty látkovky nevyprdneš." Tak som jej povedala: "A že sa ty nevyprdneš na nádobí. Stále to skladať do umývačky, kupovať tablety a potom skladať späť do linky. Prečo si nekúpiš plastový príbor a papierové taniere ako som to videla v USA. Vyprodukuješ hromadu odpadu, ale budeš to mať bez práce." ;D"
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KATIA: Je to ideální, praktikovali jsme :-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ROXXA: primalex kybl supr,u nas taky frci,starsi syn z nej ma i stolicku k umyvadlu:)
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    taky mě napadlo, že si pořídím na špinavé pleny primalex kýbl namísto speciálních a dražších nádob..... a koukám, že už má velmi pozitivní reference:))
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: ideální by mohlo být mít spršku/bidetku....
    HC_
    HC_ --- ---
    TAPINA: on je ze začátku ztuha zavírat, ale brzy se ojede.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak na čištění separaček od lepivější stolice jsem teď "vynalezla kolo" - když jdu vyhodit bobek, tak vrazím separačku do záchodu do proudu vody a spláchnu - většina se odplaví :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HC_: Kýbl od primalexu je super nápad!
    HC_
    HC_ --- ---
    ještě jsem zapomněla napsat, že pokud jsou pleny hodně zrychtované, přidávám máchání navíc a jednou za čas pustím pračku na prázdno na 90 stupnů s octem.
    HC_
    HC_ --- ---
    PETRUSKA: myslím, že skladovat na mokro je zbytečně náročné. také jsem to tak na začátku dělala, přepírala jsem i žlučovým mýdlem. asi po 14 dnech látkování jsem začala skladovat na sucho v kýbli od primalexu (kterej skvěle těsní- nic fakt v koupelně necítím), používám kuchyn. špachtli a tu pak umeju takovou štetkou, hodím do kýble a nazdar. používám flísové separačky, a jednou týdně přidám k prášku na praní desinfekci sanytol z DM, pleny mám díky separačkám bez fleků a v pořádku.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    ZABITULKA: separačky používám - uvidíme, jak se ty fleky z těch čistě bílých plen vyperou :)
    TAPINA: mno večer narvu do pračky všechny špinavé pleny a když bude ještě místo, udělám to jak píše ANNNA

Díky :)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PETRUSKA: a pouzivas separacky? ja se s tim teda neparala a hazela to se vsim,co snese vyssi teplotu,davala jsem odflekovac z dm a machani navic. pocurane se vsim klidne jen na 40. vsak to pak jde rovnou na detskou pokozku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam