• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HC_
    HC_ --- ---
    RYBKA: díky za tip
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HC_: Můžeš zkusit tohle http://www.nova-trojka.cz/ Přijdou mi tam vstřícní, s poplatkama nevím, jak to mají.
    HC_
    HC_ --- ---
    nevíte holky prosím o nějakém mateřském centru v Praze (či jiném baby friendly prostoru), kde bychom mohly dělat semináře o látkových plenách - ideálně zadarmo, či malý poplatek..díky moc za jakýkoliv tip
    HC_
    HC_ --- ---
    DALEEN: jak píšeš, prostě takové minisvrchní, kde měníš jen vnitřní savou vrstvu
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HC_: Takže bych je mohla použít míst tréninkových kalhotek, při učení na nočník....To se mi začíná líbít. Funguje to tak, že mám minimální plenu jako svrchňáčky a dávám tam čtvercovku? Nebo to při počůrání peru celé?
    HC_
    HC_ --- ---
    minimální pleny jsou na bezplenkovou metodu, nebo pak na učení na nočník, vydrží tak jedno čůrání - rychle se s nimi manïpuluje. ideální na doma, určitě ne na ven, nebo na noc...dají se do nich dávat jen čtvercovky. Když byl Vojta malej (3m), ušetřilo mi to plno plen
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    SEBIEN: Mně kadí uprostřed. Tak to dělám tak, že napřed dostane předkrm - cca 6-8min., pak rychle na nočník (naštěstí je šikula a drží dokud ji neposadím), a po přebalení dokrmíme a to už je v suchém a čistém a vydrží u prsu třeba čtvrt hodiny a pak spokojeně odpadne. Když se zadaří, tak je to ideální. Jen teda v noci je to opruz...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ZABITULKA: ad BKM: presne, taky mi kadi pri probouzeni v noci, tak to fakt nedavam, jednu dobu pravidelne kadila tesne po kojeni - od chvile, kdy jsem si ke kojeni poctive brala kyblik a mela ji jen v pline, tak s tim prestala, resp. kadi o neco pozdeji a ponekud nepredvidatelne, tak jsem to ted ponekud zabalila a ani se nesnazim :-\
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    BADIANE: jo, kdyz to neni odepinaci ta vse v jednom, jo? jsem se s takovou asi zatim uplne nesetkala, proto se ptam. pze kde odepinaci jadro je, tak se prat ten vrch nemusi porad (pop-in, grovia - z toho, co jsem ja vyzkousela) jinak kapsovky jo, no. to je na nich blby. jinak mi tens ystem u syna vyhovoval hafo, s nim jsem jela jedine na kapsovkach na noc. u dcery i nevyhovuje vubec, tam jedu na ctverci, bambus nebo frote vkladacce a separacce.

jinak ty minimalni znam zatim jen z obrazku a jejich vyhoda by mela byt v tom, ze se daji oblect jako kalhotky, nemusis tudiz u otacejiciho se ditete strefovat protikus suchace nebo patentku poslepu. a ano, chci ji pouzivat rpevazne k ditku tolik neoblecenemu - saticky a minimalni plena.i an trenink na nocnik by to mohlo byt jednodussi diky tomu rychlejsimu systemu sundavani. no, uz se musim jen rozhodnout kolik, ale objednam, vyzkousim a poreferuju.

jinak drzim pesti s BKM, u syna se nam taky darilo kakani (curani ne) vychytat od miminka a od nejakeho pul roku jsem nevedea, co je to pokadena plina. s dcerou to moc nejde, navic se mi dost casto pokadi tesne po spani a jsem z toho ted krapet zoufala, nejak nejsem zvykla utirat rozmatlany bobky z 10 mesicniho zadku:-))) takze at se dari!!!
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    minimální pleny mě taky zajímaj. V čem je výhoda, když dítě stejně obleču, takže musim svlíkat?
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    ZABITULKA: myslim tim bud kapsovky nebo proste komplet vse integrovane v jednom kusu (saci jadro, vnitrni vrstva, i vnejsi ochranna izolacni).

Aha a jak ty minimalni pleny vydrzi? Nedari se mi proklikat k info o nich, asi to na tabletu nefunguje...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Musím říct, že mě velký zadek u dítěte nevadi. Dokonce jsem za něj byla ráda. Měl docela velké problémy s kyčlema a díky Libštátským na osminky (dvě na sobě) jsem už nemusela tak moc balit na široko. Úplně v pohodě se v nich naučil přetáčet i lézt. Je tedy fakt, že jakmile se začal víc pohybovat nasadila jsem Pastelky, ale ne kvůli velkému zadku, ale kvůli tomu, že neprotékají a nemusela jsem prát troje svrchňáčky za den. Jediný problém velkého zadku je oblečení. Ne každý výrobce s tím počítá, takže něco mu bylo prostě úzké.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GIMEL: Moje měsíční taky kadí z 80% do nočníku. Vyčůrá se pokaždý, ale stíhá většinou počůrat i plenku, když spí. V noci záleží, jestli mě stihne vzbudit a já se zmátořit a vybalit jí včas. Zatím máme jen čtvercovky a na delší spaní bambusovou vkládačku.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    GIMEL: Já mám jen čtvercovky a PUL svrchňáky a u staršího jsem s tím v kombinaci s papírovkama vystačila.
    Na noc teď mladšího zase balím do papíru a v noci nepřebaluju, pokud se nepokaká, což bývá jen občas a až nad ránem; čtvercovka by to přes noc rozhodně nedala a přiznám se, že jsem líná přebalovat látkovky v noci.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    PETRUSKA: ja pouzivala jen dve ctvercovky (mala mela mit siroke baleni) na osminu a papirovou separacku. Pres to svrchnacky. Nijak veliky zadem to zase nebyl. Pripadne skladani "Draka" a pres to vlnacky. Prebalovala jsem teda casto, bylo to denne tak padesat plen. Opruzeni malou trapi vice z jednorazovek, v latkovach velice vyjimecne.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    ZABITULKA: jojo, bambusove kikko funguji jen ty s potiskem. Ty bez potisku po vyprani strasne meni velikost a zdrcavaji se. S potiskem mi zustaly nezmenene, ale oproti starym ctvercum jsou velke.
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    a má ještě někdo zkušenost s látkovkama a BKM?

Já zatím v téměř 4 týdnech balím do pampersek, po každém krmení vybalím, nechám na nočníku, takže jsem dosáhla toho, že už mi nekadí do plenky, ale vždycky počká na ten nočníček (teda skoro vždycky, tak 9 z 10). Tak by mě zajímalo, jestli někdo kombinujete AIO nebo jiné kalhotkové plenky či na BKM používáte čtvercovky a vlněný obdélník nebo jinou rychlověc. Nějak se nedokážu smířit s představou, že ji nechám celou noc v pokaděné plíně nebo je řeč o starších dětech, které už nemusí tak často?
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Ja jsem cele sestinedeli nebyla nejak schopna a pouzivala jsem jednorazovky, ve dvou mesicich jsem presla plne na latkovky. Ctverce jsem jen vyzkousela (libstatske).....taky mi vadil ten velky zadek a to muj maly nebyl drobecek, ale i tak mi to prislo velky, navic v tom byl hned durch (novo sklad).

Nakonec jsme zainvestovala a poridila Anvy easy na noseni pres den, zadek neni velky a maly se muze lepe hybat, opravdu sithla plenka! ja jsem s tim zatim moc spokojena, chce to ale casteji prebalovat.
    Na noc jsem ted nedavno zacala davat kalhotkovou petitlulu, nebo PL nove sio a nebo taky bamboolika, jsou to sice opet vetsi bakule ale vydrzi to dele a v noci nemusim prebalovat.

GIMEL
    GIMEL --- ---
    já mohu zatím srovnávat jen mezi libštátskou vysokou gramáží bělenými a kikko eko lux a libštátky vítězí. Drží tvar, jsou pěkně silné a dobře sají. Ale zatím s nimi jen utírám pusu, teprve na látkovky přecházím. Taky se mi nelíbí ta strašlivá bakule na zadku, chuděra kvůli tomu má nožičky ve vzduchu, je to vůbec zdravý na záda?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam