• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Tak jsem najela na latky pres den (ctvercovka na osminy a vkladacka) a prebaluju tak po dvou hodinach. plina vpredu uplne mokra (kluk). Na noc (21:00-08:00) ale davam zatim jednorazovku a bejva uplne plna - obvykle rano obsahuje prikrm z predesleho dne v temer kompletnim mnozstvi... mate vychytanou nejakou kombinaci ctvercu a vkladacek i na noc, nebo mam na nic koupit nejake kapsovky ci tak neco?
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    HC_: taky se zastavim podivat se
    HC_
    HC_ --- ---
    ZEGA: hihi, tak pak zavolej, pokud budu mít ještě lístky pošlu ti manžela ke vchodu:)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    HC_: je, my vas prijdem zas okouknout. Tentokrat s vinckem. ;)
    HC_
    HC_ --- ---
    díky holky za pochvalu, jinak teď budeme mít stánek v Praze na FOR KIDS, mám i pár volných lístků, kdyby jste chtěly dorazit a pokecat:)
    viz banner

PLUS jsem přihlásila své pleny do Soutěže "Plena roku", tak budu ráda, když mě podpoříte svým hlasem:)
    Plena roku 2014
    http://www.plenaroku.cz/anketa/
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    ANNNA: ano, souhlas, take jsem mela driv zainvestovat do novych modernich plen, ja teda zainvestovala v pul roce Matyldy do grovii novych, ale proste me tak zklamaly, ze jsem uz pak se bala...hlavne kdyz ji fakt maloco bylo...:(
    jinak ja taky mluvila o sio systemu, dokoupim jeste par sio kompletu a ty kratke vkladky nebo zakladny nebo jak se to nazyva :)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    TRISSIE: myslis suseni tech vkladek? svrchnaky nesusim, vkladky ano, ale zatim jen kratce, cili to ti nepovim, ale vse se mi postupne v susicce malinko zcvrkava bohuzel :(
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GIMEL: Já teda mluvila o komplet plíně (viz např. zde http://www.petitlulu.cz/shop/sio-complete/modry-mourek-modry-sio-complete/ ). Jsou to svrchňáky, která lze vycpat i čtverci, plus nacvakávací "plenková základna". Minimální plenu (např. http://www.petitlulu.cz/shop/minimalni-pleny/minimalni-plena-sio-opicky/ ) mám zatím jenom nakoupenou a vypadá taky dobře, ale bezplenkování jsme prošvihly a do odplenkování asi ještě daleko :).

Doteď jsem velmi střídavě látkovala se svrchňáky a čtverci/vícevrstevnými plenami. Petit Lulu mi v porovnání se svrchňáky Imse Vimse, Bambino Mio a Baby Lucy přijdou - asi zlehka širší a VELMI poddajné a měkké. Taky mají dobře umístěné sucháče, takže dítě není poškrábaný (běžný problém s Bambino Mio a Imse Vimse se zipem...).

Zpětně viděno jsem měla do komplet moderních plen zainvestovat dřív... Low-cost výbava holt není tak komfortní ani pro jednu stranu, samotná bavlna fakt není tolik savá a člověk spíš sáhne po papíru...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    ANNNA: ZU_22: A to je teda řeč o té minimální pleně? Já mám pořád bordel v terminologii, pardon. Pro mě existujou čtverce a svrchňáky, zbytek je vyšší dívčí. Že bych taky vyzkoušela, protože na webu píše, že se s ní dá bezplenkovat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    že byste mě navnadily na další objednávku?

Jinak, nestalo se vám někomu, že se PL po nějaké době (a při sušení sušičkou) trochu zcvrknou? Já mám pocit, že některé byly trochu větší, nebo teda třeba u jedněch si pamatuju, že byly největší ze všech a teď mi přijdou spíš menší. Ale možná mi prostě holky plíživě rostou :-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZU_22: Přidávám se k chválení, zrovna dávám dohromady pořádnou objednávku SIO po cca měsíci s ochutnávkou. Petit Lulu vždycky zmizela jako první :-), krásně měkkoučká, zadek z toho není otlačenej, kašovitá stolice neutíká, kam nemá... Jen jsem zvědavá, jak to pak sedne prckovi. Přeci jenom batolecí zadek má jiné nároky ;)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    musim tu verejne vychvalit Petit Lulu, konecne jsem si koupila taky petitky a max spokojenost!! jsou heboucke, netlaci ani nasi velkou, siroce stavenou Matyldu( 26mesicu, 15,5kg), se separackou byla naprosto v suchu a dokonce svrchnaky nebyly pod vkladkou (SIO) navlhle uvnitr, coz jine mam vzdy a pak je nemuzu pouzivat tolik po sobe, protoze to pak trochu smrdi moci. je pravda, ze nove jsem si kupovala jen grovie a to byla katastrofa, jinak mam vsechny z druhe ruky, ale ted mi zacaly protekat vsechny grovie, i svrchnaky baby lucy, to nemluvim o tom, ze treba pop-in, bambiomio,skoro vsechny kapsovky Matylde proste nejsou na sirku, nezapnu je (na suchac), petitky jsou super natahovaci a ja doufam, ze me i do budoucna nezklamou! vlozny sio system je super, ze ma i takove vejirky proti proteceni asi i tekute stolice, ja zatim spokojenost maximalni, dokoupim dalsi a budu pak pouzivat samozrejme na druhe (jinak nejsem blazen, abych diteti 26m kupovala ted nove latkovky:)))))
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LAURA: Jo, to uz je starsi, mozna ty dnesni to umeji lip, i kdyz co se tyce toho, ze nemuzes susit stejne mnozstvi pradla jako vyperes, to je u hodne modelu dodnes. Ta "smradlava", to je tusim rok 2005. Coz se mi nezdalo tak davno a ono uz to bude pomalu deset let... ;-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    RENFRI: a můžu se zeptat, jak stará je tahle zkušenost (resp. jak stará byla pračkosušička)? díky :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ZABITULKA: Prostorova nouze jde vetsinou resit posazenim na sebe, jako to mame my. Ja pracku se susickou dohromady urcite nedoporucuju, uz kvuli rozdilnemu mnozstvi pradla vetsinou a taky mi z te prackosusicky smrdelo pradlo :-(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZU_22: já bych se spíš bála toho, že když mi klekne sušička, tak ani nevyperu...
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TRISSIE: diky moc!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZABITULKA: moje je oldschool, takže značka ideál to rozhodně není. Na ručníky, kalhotkové pleny a podobné věci, kde je zmačkanost jedno, je super, prostě zapnu a přijdu k suchému. Ale jinak oblečení dost mačká a protože se délka sušení nastavuje manuálně časem, tak je těžké to vychytat. Ovšem velké věci typu ložní, nebo velké várky našeho prádla, předsuším 30-60 minut a pak vyvěsím - jsou za pár hodin úplně suché a bez zmačkání.
    Ale plánovat to samozřejmě chce, když během dne peru ručníky a plínky (obojí várky na 4 hodiny), tak mám pračku zabranou na většinu dne.

Kamarádka si teď před vánoci kupovala novou pračkosušičku (nemá na samostatnou místo) a už jsou vychytanější, jsou tam senzory vlhkosti, takže automaticky přizpůsobí délku sušení, má to speciální programy na ledacos, při nastavení "do skříně" není potřeba žehlit... holt za těch sedm let se vývoj posunul o hodně dopřed. u
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ZU_22: jo, to by byla idealka, ale kdyz bude prostorova nouze, tak by me zajimalo toto.
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    ZABITULKA: za me doporucuju pracku a susicku zvlast, protoze muzes vyprat, dat susit a mezitim prat dalsi varku a zase susit a prat dal, coz u vice deti (my mame zatim jedno a i tak vyuzijeme silene) je hooodne dulezity!!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam