• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LAURA: Jo, to uz je starsi, mozna ty dnesni to umeji lip, i kdyz co se tyce toho, ze nemuzes susit stejne mnozstvi pradla jako vyperes, to je u hodne modelu dodnes. Ta "smradlava", to je tusim rok 2005. Coz se mi nezdalo tak davno a ono uz to bude pomalu deset let... ;-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    RENFRI: a můžu se zeptat, jak stará je tahle zkušenost (resp. jak stará byla pračkosušička)? díky :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ZABITULKA: Prostorova nouze jde vetsinou resit posazenim na sebe, jako to mame my. Ja pracku se susickou dohromady urcite nedoporucuju, uz kvuli rozdilnemu mnozstvi pradla vetsinou a taky mi z te prackosusicky smrdelo pradlo :-(
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZU_22: já bych se spíš bála toho, že když mi klekne sušička, tak ani nevyperu...
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TRISSIE: diky moc!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZABITULKA: moje je oldschool, takže značka ideál to rozhodně není. Na ručníky, kalhotkové pleny a podobné věci, kde je zmačkanost jedno, je super, prostě zapnu a přijdu k suchému. Ale jinak oblečení dost mačká a protože se délka sušení nastavuje manuálně časem, tak je těžké to vychytat. Ovšem velké věci typu ložní, nebo velké várky našeho prádla, předsuším 30-60 minut a pak vyvěsím - jsou za pár hodin úplně suché a bez zmačkání.
    Ale plánovat to samozřejmě chce, když během dne peru ručníky a plínky (obojí várky na 4 hodiny), tak mám pračku zabranou na většinu dne.

Kamarádka si teď před vánoci kupovala novou pračkosušičku (nemá na samostatnou místo) a už jsou vychytanější, jsou tam senzory vlhkosti, takže automaticky přizpůsobí délku sušení, má to speciální programy na ledacos, při nastavení "do skříně" není potřeba žehlit... holt za těch sedm let se vývoj posunul o hodně dopřed. u
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ZU_22: jo, to by byla idealka, ale kdyz bude prostorova nouze, tak by me zajimalo toto.
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    ZABITULKA: za me doporucuju pracku a susicku zvlast, protoze muzes vyprat, dat susit a mezitim prat dalsi varku a zase susit a prat dal, coz u vice deti (my mame zatim jedno a i tak vyuzijeme silene) je hooodne dulezity!!:)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TRISSIE: supr, ze to slo vyresit!! OT se zeptam, jak jsi spokojena s prackou se susickou v jednom? ususi to pradlo dobre?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: To jsem slyšela taky :-/ Tu naši máme osmý rok, jsem zvědavá, jak dlouho vydrží náš zápřah... :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    díky za držení palců, bylo to opravdu čerpadlo a naštěstí šlo vyměnit za typ, co opravář vozí s sebou, takže pračka už je provozuschopná a já jdu prát :-)
    Nepříjemně mě teda překvapilo, že opravář říkal, že nové pračky jsou stavěné na životnost 5-7 let a ta moje už skoro přesluhuje a že je malý zázrak, že při tom našem zápřahu ještě slouží.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRISSIE: Tak na uklidněnou. Stalo se mi to dvakrát. Jednou za to mohla desetikoruna, starodávný padesátník a padesát eurocentů a jako bonus perko z propisky. Vše nalezeno manželem. Podruhé jsme se na opravu vykašlali a pořídili novou pračku (ona tahle byla už stará a opravovaná). Poprvé jsem tam měla várku dětského oblečení a podruhé pleny :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    TRISSIE: Kdyby něco, můžeš to doprat u nás, hodime to do susicky a je to raz dva.
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    TRISSIE: tak hodne stesti at je to jen prkotina
    nám pracka obcas stavkuje pred zdimanim, pak si chvilku odpocine a jede dal, je to stary krap, ale nastesti slouzi, mame mini pracku, jina se nam nevejde takze musi vydrzet jeste nejakou dobu nez se prestehujem

NIENNA: Medvídek vypadá dobře, asi prubnu :)
    Díkes za typ
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DALEEN: já si říkala, že tu musí být někdo, kdo zná to zoufalství :-)
    opraváře jsem ukecala na zítra ráno (není nad to, když člověk zná řemeslníky bydlící v sousedství), tak už to řešit nebudu, jestli to bude ptákovina typu drobné z kapsy, řekne si o stovku dvě, jestli něco horšího... no, holt bude nová pračka dřív, než jsem počítala.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRISSIE: Ano, stalo se mi přesně to samé. Chcíplá pračka uprostřed pracího programu, napuštěná voda a buben plný plen.

UZte odendat kryt od čerpadla, je tam taková vrtulka, občas se tam něco zasekne, drobné z kapsy, nebo tak něco.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: Tak hodně štěstí :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYBKA: nepomohlo :-( ale ta rozborka sborka je dobrý nápad, to zkusím taky, jen škoda, že mě to nenapadlo hned, dopoledne jsem tu měla klid, ale teď budu mít asistenta :-/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: Za zkoušku nic nedáš, ale když to dělá ty zvuky... :-( Nám právě přestala ždímat a vypouštět vodu, opravář po telefonu řek, že to asi bude řídící jednotka, takže celkem drahá oprava. Muž se rozhod, že se na to ještě mrkne, tak udělal takovou lehčí rozborku sborku, ale na nic nepřišel, nicméně pračka byla tu dobu odpojena ze sítě, a pak jsme to zkusili pustit a cyklus proběhl normálně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RYBKA: pračka funguje, jen to čerpadlo nejede, dělá příšerný zvuky (klepe, že je to slyšet o patro níž a za zavřenýma dveřma) - odtok už jsem kontrolovala (kvůli tomu jsem tu měla opraváře dva roky zpátky, to jsem taky myslela, že čerpadlo, ale nakonec musel instalatér vymlátit kus zdi a vyměnit koleno ve zdi), můžu zkusit i to vypnutí, ale moc naděje tomu nedávám. No, pračce je 6 let, posledních pár let ji vytěžuju na maximum (co jsou holky, jede 2-5x denně), dalo se to čekat. Mrzí mě na tom akorát to, že protože ARDO zkrachovalo, tak nejsou náhradní díly a ne všechno je v druhovýrobě, takže kvůli součástce za litr půjde možná celá pračka na smeťák.

K sousedce nechci nosit smradlavý, koš s normálním jí určitě odnesu, kdyby to vypadalo na dýl než týden. Naštěstí všechno dospělé i dětské mám teď vyprané, aspoň uvidíme, na jak dlouho máme zásoby.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: Zkoušela jsi vypojit ze zásuvky a zas zapojit? Nám se takhle jednou pračka prostě zrestartovala a od té doby jede dál... Jinak jestli máte se sousedkou dobré vztahy, klidně bych ji poprosila, jestli si tam nemůžu ještě jednu várku hodit. Pořád lepší než to prát ručně, se 3 pišišvorama za zadkem... Držím palce!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam