• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TRISSIE: Mám hodně řídce kadící dítě, momentálně především v SIO od Petit Lulu ( http://www.petitlulu.cz/shop/sio-complete/cokoladove-opicky-sio-complete/ ). Vaječina to není, ale fakt dost jenom o stupínek tužší. Naprostá většina ušpiněných svrchňáků je dána manipulací s pokaděnou vnitřní vrstvou. Plus tím, že batoleti už to víc vycpávám vkladačkama (to jsou ty vložky), takže holt ty postranní křidýlka nemají moc šanci. Myslím, že na mini-miminu, co nepotřebuje vkladačku na zvýšení savosti, by to drželo bobky podstatně líp.

SUCUBIS: Jinak jsem začínala jen se svrchníma kalhotkama + vycpáno vším možným (na začátku u novorozenečka stačily dvě IKEA žínky složené podélně na třetiny, postupně čtvercovky nebo doma vyráběné vícevrstevné pleny). Postupně jsem ale látkovat v podstatě přestala, protože komfortem (pro dítě) a složitostí to neobstálo proti papírovkám. S dvojčatama si to už vůbec neumím představit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: pokud myslíš kalhotkové pleny (jako třeba nabízí Petitlulu: http://www.petitlulu.cz/shop/jednovelikostni-kalhotkove-pleny/fialkove-srdicko-kalhotkova-plena-sz/ ) - tak ty kalhotky jsou ve skutečnosti právě ta plínka, a ta vložka je přídavné savé jádro (aby to pobralo víc tekutiny). Přes ně se ještě dávají svrchní kalhotky s nepromokavým zátěrem (třeba takovéhle: http://www.petitlulu.cz/shop/jednovelikostni/ruzove-bubliny-ruzove-svrchni-kalhotky/ )
    Kalhotkové pleny jsou vlastně taková pamperska, ta taky nasáká tekutinu celá.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    s dalsima otazkama se presunu sem :) zacnu naprosto lamacky, protoze ve vsech tech clancich se proste ztracim a potrebuju informace podane spise polopaticky :)

premyslim nad latkovanim dvojcatek (kdyz se vse zadari), a ted rada bych takove ty latkovky s "vlozkou", co vidim tak poruznu prodavat tak vetsinou je to sada XY kusu kalhotek s vlozkama, ono nestaci mit treba jen 4ks kalhotek a do toho hromadu tech vlozek ?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DALEEN: já mám pocit, že to promnutí by mi trvalo asi stejně dlouho jako to přejetí žehličkou, mně to pomáhá, líp se mi to pak skládá a ukládá, nakonec mi to nevadí a vyhovuje.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SEBIEN: Taky mám Haipa Daipa a nežehlím, jen je promnu v rukách. Žehlení mi na změknutí nepomohlo.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DALEEN: jj, to máme stejně, když dokojím, položím do postýlky a i když se ještě mrská, nemluvím a nechám ji být, zatím nakonec vždycky usnula.

Btw. jak jsem již byla jednou psala, že mám Haipa Daipa a žehlím je, aby změkly - teď si vždycky říkám, že si to zpříjmením hudbou, a vždycky mě trochu naštve, že slyším tak akorát dvě písničky a mám hotovo ;).
    (Teda, samozřejmě můžu poslouchat i pak, ale to už není ono :))
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SEBIEN: Moje máma se taky divila. Ale já jsem chtěla hned od začátku aby dítě pochopilo, že je den (kdy si hreje) a noc (kdy se spí). Takže jsem v noci nepřebalovala, nerozsvěcela. A když jsem kojila bylo to jen "mléko a spát".

SHARIE: Látkovou plenu na noc měl asi třikrát, zčehož dvakrát cíleně a jednou usnul dřív a já ho nechtěla budit. Pokaždé to odnesl opruzeninou. No za to mi to fakt nestojí :)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    DALEEN: Mam to uplne stejne. Zkousela jsem na noc ruzne plinky, ale zoufalost... Fungovalo to jen v dobe, kdy jsem i v noci kojila po dvou hodinach a prebalovala pri kazdem kojeni. Ale na to bych uz nemela silu:)))
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    rada slysim, ze je nas vic, co v noci neprebalujeme, obcas, kdyz to nekde reknu, divaji se na me divne
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    PETRUSKA: Od narození dávám na noc jednorázovku, nikdy jsem v noci nepřebalovala (trvám na tom, že se v noci spí, takže maximálně nakojit a spát dál). Přes den je v látkových a vyhovuje mi to tak už 16 měsíců. Usoudila jsem, že za klidný spánek a neopruzený zadeček mi těch pár jednorázovek stojí. (látkovku na noc měl párkrát a vždycky to dopadlo špatně)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    RYBKA: Jo, jo party time je pro něj v noci obzvláště lákavý :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PETRUSKA: Já jsem dávala bambusovou kalhotkovou a do toho pak ještě vkladačku. Nikdy se mi nebudili, že by měli mokro tak, aby nemohli spát. Taky jsem v noci nakonec nepřebalovala, protože pak zákonitě začínala párty :-)
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Hm.. mno zkusim teda čtverec a nějakou kombinaci vkládaček, co mám doma a uvidím, jak to půjde. Jestli se bude cítit hodně "mokře", tak se holt vzbudí a přebalit budu muset stejně.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    KOTENCE: Když se probudí, má pocit, že jako budem vstávat, takže přebalit a nakrmit jo, ale pak by si hrál a povídal. Což já ve dvě ráno nechci :) takže se ho snažim nebudit vůbec, pokud možno.
    MORPED
    MORPED --- ---
    MORPED
    MORPED --- ---
    PETRUSKA: davam vicevrstvou plenku do takove zavazovaci plenky,ale jak se jmenuje nevim a nato vlnacky,neprebaluju v noci uz asi od jeho 3 mesicu a nikdy neprotekl.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KOTENCE: u nas nocni prebalovani taky nefunguje, zacne rvat, kojenim se sice uklidni, ale je probuzena a trva dyl, nez zas usne. Teda, zkusila jsem to jen dvakrat od doby, kdy v noci nerve rovnou, a zatim to nehodlam pokouset.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PETRUSKA: kdybys nejdřív přebalila a pak krmila?
    EWICZZZKA
    EWICZZZKA --- ---
    PETRUSKA: Ja na noc davam (urcite i od driv nez od peti mesicu) jeden velky ctverec na novorozenecky sklad a do nej bambusovy ctverec na osminky. Plus separacka. A teda neprebalovala jsem v noci nikdy. Drzi to i ted v roce a pul.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PETRUSKA: Občas debatuji se svojí maminkou, jak se to dělalo, když jsme byli jako děti v látce. Prostě přebalovala v noci tak dlouho, dokud nás nezačala i v noci sázet na nočník. IMHO bavlněné čtverce nemají šanci to zvládnout bez přebalení... ale třeba má někdo jinou zkušenost.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    KOTENCE: Budí se dvakrát, ale dám mu lahvičku, dopije jí a spí dál. Když bych přebalovala, vzbudí se a musím zas dlouze uspávat..
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    PETRUSKA: a on se v noci nebudí? Já to při kojení kontroluju a případně přebalim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam