• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    THERY
    THERY --- ---
    ZABITULKA: A z jakého důvodu je nepoužíváš?
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    THERY: jo,klidne ti je poslu zdarma.mam je tu jeste po prvnim diteti a ani s druhym je nepouzivam. posli mi do posty adresu,nabidku myslim vazne.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MIKEYLA: Já jsem schválně tenký fleece zkoumala. Když ho držím volně, dá se do něj napustit rybníček vody a ten tam stojí. Pokud ho ale zmáčknu z obou stran, začne protýkat čůrkem. Přijde mi to trochu podobné, jako se starou stanovou plachtou... Hádám, že když je to prostě nacpané mezi zadečkem a plínou, tak rovnou protýká, kdežto na svrchňácích a mimo hlavní jezýrko vody drží...

Já mám s fleecovými separačkami taky dobrou zkušenost, ale ne na dlouhý interval - malá má pak pravidelně rudý zadek. Takže na spaní a procházky dávám celulózu, na domácí přebalování fleece. Jo, a taky se z něho dobře kutálí bobky ;)
    THERY
    THERY --- ---
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MIKEYLA: jo, já to tak mám s fleesovkou taky
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    jinak mám radost, že už jsme se v látkování docela hezky zaběhli (cca 3 týdny):), minulý víkend na veletrhu jsme doladili naší začáteční výbavičku a dokoupili 3 kalhotkové plenky (Petit lulu)-) velká spokojenost:), 2 vícevrstvé plenky (Bamboolik) a taky super:). Musím pochválit všechny maminky a prodávající na stáncích s látkovkama, neb díky jejich vstřícnosti a ochotě všechno prodiskutovat, prodebatovat a ukázat, bych nejradši vykoupila celý stánek:))), naštěstí jsem musela šetřit a lovila jsem ve slevách:)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ANNNA: vidíš to:), já mám s fleeesovou separačkou zase takovou zkušenost, že mi propouští vlhko do plenky, takže je prdelka jak takž suchá:), je to možný, že by to mělo i takový efekt? Když ji tam nemám, jednoznačně je prdelka vlhčí...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    IBERIA: Fakt? Tak to asi vyzkouším... zdá se mi, že v látkování platí mnoho zajímavých paradoxů. Například že fleece se používá jako separačka i jako svrchní nepropustný materiál :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    IBERIA: ha, tuhle jsem z pracky vytahla neco, co jsem neumela identifikovat, tak jsem to vyhodila, pak mi doslo, ze to byl vlhceny ubrousek, tak dik za info, ze to jde skutecne pouzit znovu :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IBERIA: a jak mám mnohanásobně odzkoušeno (holt ne vždycky člověk dává pozor), ty ubrousky z DM zvládnou i sušičku - ne že by to potřebovaly, ale nehoří v ní :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANNNA: já ano a zároveň separační plenou myji zadek (viskózovou i celulózovou), po vyprání stejně nepoznám, co byla plena a co perlan, když ho stříhám do stejných rozměrů.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Používáte někdo Perlan jako separační plenu? Přijde mi zvláštní, že dle internetových diskusí se to používá jako žínka/ubrousek a zároveň jako separačka... Selský rozum mi praví, že se to buď vodou nasaje a je to mokrý, tj. dá se tím umejt, nebo to vodu nenasaje a dá se to použít jako separačka...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    NIENNA: mně se ve složení medvídka nelíbil PEG, což mě u EONE překvapilo. Nakonec jsem koupila a posléze dostala velké množství perlanu (díky ZEGO:), nastříhala a místo medvídka namíchala svou vlastní směs. Ale uznávám, že jsou-li ty ubrousky od EONE baleny systémem vlhčeňáků (s podáváním jeden za druhým, nebo jak to česky nazvat:), tak je to jednodušší.
    GIMEL: vlhčeňáky z DM se dají prát (stejně jako separačky, perlan apod.), rada odtud a nadále používat na utírání zadečku i jako separačka.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SUCUBIS: Pleny se dají na bazaru koupit za rozumné ceny. Doporučuju projít mimibazar, modrykonik a emimino. Mě osobně se nejvíc osvědčila kombinace Haipa Daipa Pastelka + svrchňáčky Petit Lulu. Chovají se jako kalhotková plena, ale rychle schnou, snadno se s nima pracuje a dají se sehnat levně po bazarech. Nové jsem nekupovala, jen použité.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Určitě tu někdo máte skapi vivevelikostni svrchnaky ( http://www.latkovky.cz/vlnene/svrchni-merino-kalhotky-skapi-na-patentky/) - jak vasemu diteti sedi? Davam do nich ctverec na osminu a vkladacku a kolem pupku mu to strasne odstava..mam je stazeny na nejmensi velikost a u pasu na vsechny patentky a vzdycky ma pak body mokry v pase, jak nedolehaj a namoci se od pliny...nebo je davam nak blbe? Ondrovi je za chvilku pul roku, vazi tak 6,5kg... díky
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SUCUBIS: taky měli na forkids popolini AIO za 90-140 kč/kus podle množství koupených. Koupila jsem na zkoušku a docela rychle to schne, ale nejsou z přírodních materiálů. Je v tom i bavlněná vkládačka, což se super a daj se prát na 95.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KOTENCE: tak ja na novych nebaziruju nastesti, tentokrat hodlam usetrit kde to pujde, bo 3 decka uzivit z 6k rodicaku bude dost pekelny a to chci za rok dat nejstarsiho do skolky a to sebere z rozpoctu dalsi 2tisice
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SUCUBIS: je to drahý, viď? já jsem si to říkala, ale co jsem viděla prodávat nový, tak to je úplně strašný.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KOTENCE: dat 5tisic za 15ks plenek a 2 svrchnaky si dovolit rozhodne nemuzu, musim se s tema 40ks vejit max do 6 tisic a jde to, nektere ty kalhotkove prodavaji za 50,140 i 180/kus
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    třeba tady nabízí nějaká holka, prý to používala dva měsíce. http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=73471594&tab=0
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam