• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SUCUBIS: je to drahý, viď? já jsem si to říkala, ale co jsem viděla prodávat nový, tak to je úplně strašný.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KOTENCE: dat 5tisic za 15ks plenek a 2 svrchnaky si dovolit rozhodne nemuzu, musim se s tema 40ks vejit max do 6 tisic a jde to, nektere ty kalhotkove prodavaji za 50,140 i 180/kus
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    třeba tady nabízí nějaká holka, prý to používala dva měsíce. http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=73471594&tab=0
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ja nemam susicku :)
    KOTENCE: takhle cimprlich ja zas nejsem, T. co nosil jednorazovky tak je mel vazne dokud drzely :D jinak klasicke bavlnene pliny tu samo mam jako uzitkovy material asi 30ks
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Jo, a co do množství mám cca 25-30 kousků moderních plen + hafo čtverců a vícevrstevných. Na jedno batole, papírovka na noc a přebalování otcem, praní co tři dny a sušení na šňůře to neprotočím všechno, ale zachvilku mi přibude novorozenec, tak uvidíme :).

V porovnání s čistě papírovým přebalováním je to s moderníma plenama o 2 výměny denně víc.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    KOTENCE: ja taky prebaluju porad:), 12 kousku dame bezne a to se nam sem tam dari vycurat se pri myti zadecku jeste i do umyvadla, ale je fakt, ze mimco mam maly (4 tydny) a prutokovy ohrivac:D
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRISSIE: aha, tak to já asi hrozně plejtvám. Přebaluju pokaždý, když zjistím, že je trochu mokrá, i kdyby plína unesla víc. Proto mi ty kalhotkový pleny přijdou nepraktický - trochu je počůrá a já to hned dám prát a pak na dva dny sušit :-/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOTENCE: já mám 22 setů pro dvě - peru obden a suším v sušičce.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SUCUBIS: no, ony jsou veliký i na normálnim novorozeněti. Bejt tebou koupím na začátek od každýho něco, čtverce se ti neztratěj a na miminko jsou podle mě nejlepší. Kalhotkový strašně dlouho schnou a menší než jeden čtverec stejně nejsou. Dobrý jsou takový, co jdou na sušení rozložit po vrstvách.
    TRISSIE: 10-12 setů na den pro dvě děti? Neni to málo?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KOTENCE: do porodnice je stejne vzit nemuzu a co jsem cetla je vetsina latkovek az od 3 kg (teda mensi jsem zatim nevidela)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SUCUBIS: ty jednovelikostní budou na narozenym dvojčeti obrovský.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    s dvema hadam prani tak jednou za dva dny, co pamatuju tak T. mel pracku plnou tak 2x/tyden jak prasil obleceni a plenky (ublinkavani a tak), u tech dvou kdyz to clovek znasobi to bude plno hadam hned s trema detma :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: jak často budeš prát? Počítej 10-12 setů na den krát četnost praní + 36 hodin na schnutí (tedy 18 do zásoby) - tedy těch 40 by mělo být OK při praní obden a sušení na šňůře.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: muz spocital 40ks na obe deti - vychazi to tak ?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    po konzultaci s muzem to zatim vychazi na kalhotkove jednovelikostni, aspon je se od ceho odrazit :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SUCUBIS: Ideální je koupit bazarový, případně popůjčovat pár kousků a dokoupit, co nejlíp vyhovuje.
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    SUCUBIS: Kup jich jen pár na vyzkoušní v nejhoršim se dají prodat zase dál. Já používám čtverce a na to fleesovou a ty rozložitelné separační vložky. Když jdeme někam ven na delší dobu, dávám kalhotkové pleny.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    nj, ale co kdyz koupim latkovky a tem detem to nebude vyhovovat, co pak ?
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    TRISSIE: ale kalhotkove pleny kdyz nasaknout, tak nasaknou celou tu plenku, cili to dite je mokry i na bocich a vsude, kde to proste propusti, samozrejme to ty svrchnaky nepropusti, ale pro to dite to musi bejt sileny ne?:) to ten sio system je lepsi v tom, ze to stece jen do te vlozky, ktera je mezi nohama nebo se mylim?:)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    SUCUBIS: Tohle je docela fajn přehled včetně typů a péče o plíny (s trochou reklamy) http://www.latkovky.cz/content/files/Blog/letak_latkovky_jak_na_pleny.pdf
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam