• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    SUCUBIS: jsem zapomela dat odkaz :)
    Textilní plenky a plenkové kalhotky v hravých barvách | Slevomat.cz
    http://www.slevomat.cz/...ewsletter_tag&utm_campaign=newsletter_tag_2014_04_24&hash=90a2cfac4589cba3
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ja v tom porad plavu - tohle me prijde jako docela slusna nabidka na novy plenky, ale zas nevim - musim k tomu pak jeste porizovat svrchnaky, nebo se jen mneni to vnitrni jadro ? jako plenka se pocita ten pocet kalhotek nebo ten pocet vkladacich plen ?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GLOBALISTA: Jojo, já se znovu rozhoupala v 17 měsících dítěte :) U nás na zabavení batolete nejvíc funguje dát do ruky svrchňáky - zvláště oblíbený je vzor slonů a opiček :)
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Tak se vám musím pochlubit, že jsem konečně zase zabalila své desetiměsíční miminko do látkovek. Chvíli jsem látkovala v létě (mám sedm kalhotovek od PL) ale Matouš trpěl na prdíky (až donedávna) a vývojově byl hraniční a tak jsem měla lepší pocit, když měl nožičky volně v jednorázovkách. Takže plenky ležely přes půl roku v šuplíku a já už látkování pomalu ale jistě vzdala.
    Teprve včera mě napadlo, že bych je mohla zase vyzkoušet, jediné čeho jsem se bála bylo, jak mi vydrží dítě, když mám zase občas velké problémy obléct mu jen tu jednorázovku, jak se kroutí. To bylo nakonec úplně v pohodě, zafungovala peroucí pračka :)
    Takže tímto zdravím Petit lulu a chci dát vědět těm váhavějším, že začít se dá vždycky.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Jakej sklad se hodí po novorozeneckym, pls?
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    THERY: popoliny celulozove mi vyhovuji mnohem vic.
    THERY
    THERY --- ---
    ZABITULKA: A z jakého důvodu je nepoužíváš?
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    THERY: jo,klidne ti je poslu zdarma.mam je tu jeste po prvnim diteti a ani s druhym je nepouzivam. posli mi do posty adresu,nabidku myslim vazne.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MIKEYLA: Já jsem schválně tenký fleece zkoumala. Když ho držím volně, dá se do něj napustit rybníček vody a ten tam stojí. Pokud ho ale zmáčknu z obou stran, začne protýkat čůrkem. Přijde mi to trochu podobné, jako se starou stanovou plachtou... Hádám, že když je to prostě nacpané mezi zadečkem a plínou, tak rovnou protýká, kdežto na svrchňácích a mimo hlavní jezýrko vody drží...

Já mám s fleecovými separačkami taky dobrou zkušenost, ale ne na dlouhý interval - malá má pak pravidelně rudý zadek. Takže na spaní a procházky dávám celulózu, na domácí přebalování fleece. Jo, a taky se z něho dobře kutálí bobky ;)
    THERY
    THERY --- ---
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MIKEYLA: jo, já to tak mám s fleesovkou taky
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    jinak mám radost, že už jsme se v látkování docela hezky zaběhli (cca 3 týdny):), minulý víkend na veletrhu jsme doladili naší začáteční výbavičku a dokoupili 3 kalhotkové plenky (Petit lulu)-) velká spokojenost:), 2 vícevrstvé plenky (Bamboolik) a taky super:). Musím pochválit všechny maminky a prodávající na stáncích s látkovkama, neb díky jejich vstřícnosti a ochotě všechno prodiskutovat, prodebatovat a ukázat, bych nejradši vykoupila celý stánek:))), naštěstí jsem musela šetřit a lovila jsem ve slevách:)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ANNNA: vidíš to:), já mám s fleeesovou separačkou zase takovou zkušenost, že mi propouští vlhko do plenky, takže je prdelka jak takž suchá:), je to možný, že by to mělo i takový efekt? Když ji tam nemám, jednoznačně je prdelka vlhčí...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    IBERIA: Fakt? Tak to asi vyzkouším... zdá se mi, že v látkování platí mnoho zajímavých paradoxů. Například že fleece se používá jako separačka i jako svrchní nepropustný materiál :)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    IBERIA: ha, tuhle jsem z pracky vytahla neco, co jsem neumela identifikovat, tak jsem to vyhodila, pak mi doslo, ze to byl vlhceny ubrousek, tak dik za info, ze to jde skutecne pouzit znovu :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IBERIA: a jak mám mnohanásobně odzkoušeno (holt ne vždycky člověk dává pozor), ty ubrousky z DM zvládnou i sušičku - ne že by to potřebovaly, ale nehoří v ní :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ANNNA: já ano a zároveň separační plenou myji zadek (viskózovou i celulózovou), po vyprání stejně nepoznám, co byla plena a co perlan, když ho stříhám do stejných rozměrů.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Používáte někdo Perlan jako separační plenu? Přijde mi zvláštní, že dle internetových diskusí se to používá jako žínka/ubrousek a zároveň jako separačka... Selský rozum mi praví, že se to buď vodou nasaje a je to mokrý, tj. dá se tím umejt, nebo to vodu nenasaje a dá se to použít jako separačka...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    NIENNA: mně se ve složení medvídka nelíbil PEG, což mě u EONE překvapilo. Nakonec jsem koupila a posléze dostala velké množství perlanu (díky ZEGO:), nastříhala a místo medvídka namíchala svou vlastní směs. Ale uznávám, že jsou-li ty ubrousky od EONE baleny systémem vlhčeňáků (s podáváním jeden za druhým, nebo jak to česky nazvat:), tak je to jednodušší.
    GIMEL: vlhčeňáky z DM se dají prát (stejně jako separačky, perlan apod.), rada odtud a nadále používat na utírání zadečku i jako separačka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam