• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SHARIE: já jsem zase v nějakym mateřskym časopise četla, že látkový plenky jsou špatný pro vývoj pohybu. Ale byl to názor jen jedný terapeutky. Docela mě to překvapilo. Ale je pravda, že bez plenky se mimino hýbe o dost víc.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MIKEYLA: nesnáším žehlení, ale když jsem zjistila, že mi to zabere maximálně pět minut a malá u toho hezky usne, tak mi to nevadí :)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    SEBIEN: ja je po dvou mesicich pouzivala jeden vikend na navsteve a teda, na latkove jsem se domu tesila, jak mala:)), je pravda, ze me nebavi zehlit, ale stridam je s kalhotkovyma, tak to jde:))
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MIKEYLA: jo, to chápu, kdyby mi to nefungovalo, tak to taky vůbec nepoužívám. U nás zatm funguje oboje, tak můžu střídat a využívat výhod obojího. Ale teda když jsme jeli k rodičům a měli jen papírovky, tak byla po těch čtyřech dnech dost červená a fakt jsem se těšila, že zase najedeme na látku a byla jsem ráda, že na papírovejch nejsme závislí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a to já, když jsem poprvé přišla s dvojčatama v látkovkách k pediatře, jsem se stala terčem výslechu, jak to funguje, kolik to stojí, a jak jsem s tím spokojená, protože naše pediatra měla tehdy asi půlroční mimino :-)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    SEBIEN: me se prave papirovky vubec neosvecily.., vetsinou protekly po stranach nebo nam absolutne nezvladly kakaz, kterou mel az na zadech.., ale nezazlivam je, urcite nee, maji svuj smysl a i jiste vyhody, o tom zadna..
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    SHARIE: joj, tak to bych byla asi taky hruba teda, protoze co je ji do toho ze jo...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    MIKEYLA: taky me potesilo, kdyz jsem jednou na kyclich videla nekoho s latkovkou. ja ji teda nemela, na ven davam papirovky, takze byt z devadesati procent latkuju, venku budu vypadat jako ovce...
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    MIKEYLA: Ja kdyz byla s dcerkou na kyclich, tak jsem dostala hrube vynadano od doktorky, ze mam hloupe retro a nezdrave napady (dcerka mela ctvercovku) a ze mam pekne dat jednorazovku a pres ni dva ctverce...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ANNNA: :D vidis to, byť hodne zvazuju, za co sve penize utratim, tak si jako chudak nepripadam:D, spis mi prijde, ze latkovky pouzivaji ty maminky, ktere maji blizko k alternative, prirode, ekologii, kontaktnimu rodicovstvi a tak celkove, nejsou proste ovci v davu..., ale inteligentni osoby:).
    Ja jsem pysna, ze je pouzivame, na kyclich (kde jsem samozejme desne nenapadne pokoukla, kdo co pouziva), ze 4 maminek na prebalovaku jsme byli jediny s latlovkama.., je videt, ze jich preci jen jeste vetsina podleha vlivu reklam a okoli:(.
    Jsem se musela smat, kdyz mi p.doktor vysvetloval, jak mam delat siroke baleni (preventivne), ze mam na papirovku dat ČČ (brrr), tak jsem mu podekovala za "skvely" rady a sla si prebalit do vesele zlute Petitlulu:))) a jeli jsme dom:))
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    SUCUBIS: No tak je vidět, že fakt neví, o čem mluví :) Ráda bych jí ukázala účtenku za poslední nákup látkovek :)

Teď jsem se viděla s pár bezdětnýma kamarádkama - na informaci o tom, že "látkové pleny" neznamená jen čtvercovky, valily oči. A když se začaly pohoršovat, že prý se dělají i látkové vložky, tak jsem radši už nic neříkala :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    KOTENCE: Ta osoba nema deti, jen prudi. Logika za tim je takova, ze Brusel nadiktoval vyssi dan na igelitove pleny, takze chudaci rodice jsou nuceni nicit detem zdravi v latkovkach.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ANNNA: zvlastni, vetsina lidi nejde do latkovek prave kvuli porizovaci cene :D
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KOTENCE: Jakože do látkových plínek balí chudáci, co si nemůžou dovolit Pampersky.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TABBY: já tomu vůbec nerozumím. Svobodní maj v programu něco o plenkách?
    TABBY
    TABBY --- ---
    GIMEL: Ona to neni matka (deti nema). Jenom prudi. (Osobne si myslim, ze touto svoji aktivitou Svobodnym moc velkou sluzbu neudelala ;)
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    TABBY: hehe, tahle fotka obletěla celý fejsbuk.
    Tak já taky nechci, aby moje dítě mělo odřený zadek od látkovek. Někdo by měl této matce vysvětlit, že od toho jsou například flísové nebo celulózové vkládačky, či rovnou kalhotkové plenky z jemných materiálů, které zadeček nepoškrábou :)))
    TABBY
    TABBY --- ---
    Neuveritelne tohle...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    tak me napadlo priserce poridit na dopoledni spani latkovku, aby kdyz spinka dele jak 2h nemel pocuranou postylku - jakou by jste doporucily ? ma 2roky a cca 12kg ?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MONIA: taky jsem v roce a půl přešla na papír, syn se budil a já přebalovala tak v půlce noci a nějak mi to nešlo se v noci probírat, když nebyl miminko...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam